Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Osłabianie się springa -PYTANKO

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu trapi mnie pewne pytanie. Gdy kupimy np. sprężynę m130 to po pewnym czasie ( zależy od firmy ) spadnie ona na mocy. Moje pytanie jest takie.

Chciałem zamontować do twojej m16 springa 120 ale po pewnym czasie jego moc by lekko spadła. więc zastanawiam się jak to by było gdybym zamontował springa 130 który był by trochę pochulał i był już po spadku mocy. Czy po zamontowaniu takiego osłabionej już 130 moc spadła by ponownie czy to co miało spać by już spadło?? ( trochę pogmatwane ) . Chodzi mi o to że chciał bym mieć mocną 120 ale w tym przypadku trzeba by się liczyć ze spadkiem mocy zastanawiam się czy można my ją zastąpić 130 już po spadku mocy.

:poddanie:

Kup porządną sprężynę a nie kombinujesz jak koń pod górę :roll:

A jaką polecasz?? Myślałem żeby zamiast guardera sp120 ( nówka) walnąć styrane trochę g&g m130 =] wyszło by podobnie ale guarder by spadł potem na mocy a g&g nie wiem czy sadło by ponownie czy trzymało by się.

ok wezmę guardera przekonałeś mnie ale wracając do tematu czy ze springa ciągle spada moc czy co ma spaść to spadło i potem już się trzyma??

i jeszcze jedno . M16A1 JG udźwignie sp130 guardera??

silnik jest na springi m120-m150 gb metal

w stocku jest m120 ale nie wiem jakiej firmy. Pewnie jakiś szit JG

Edited by Ziemniak

Warto też trochę poszukać !!! Leń xD

Co do sprężyn to polecam Gurdera, i w sumie G&G( Na stockowej, ponad 2/3 lata M90 mam 360 fps ;D)

P.S. Po co tworzysz n tematów, tu nie mogłeś już zapytać jako założyciel ;/??

Edited by bamper12