Hatch Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Ja G&G nie polecam. Szczelność w mojej komorze idzie się rozmnażać, spadek 30 fps mówi sam za siebie. Od siebie polecam zainwestowanie w łatkę r-hopa i m-nub, idealnie podnosi cięższe kulasy, podkręcanie stanowczo bardziej stabilne niż w zwykłych gumkach. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 To może ja przedstawię swoje wyniki po testowaniu 4 różnych gumek na stock lufie g&p. guarder przeźroczysty - ~418fps g&g zielona - ~460-470fps madbul niebieski - ~490-500fps prometheus fioletowy - ~505-510fps Quote Link to post Share on other sites
henno Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Ja byłbym polecił gumki: 1.Gumka Hop-Up Modify ~518fps na Sprężyna 135ST 2. G&G Zielona ~508fps na Sprężyna 135ST 3. Guarder Czarny 4. Madbul Czerwona Quote Link to post Share on other sites
Gionek Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 To może ja przedstawię swoje wyniki po testowaniu 4 różnych gumek na stock lufie g&p. guarder przeźroczysty - ~418fps g&g zielona - ~460-470fps madbul niebieski - ~490-500fps prometheus fioletowy - ~505-510fps Rozumiem że do testu użyłeś jednej repliki o mocy ok. 505 fps , a po zamontowaniu "najsłabszej" gumki guarder przeźroczysty moc spadła ci prawie o 100 fps ? Czy po prostu polecasz poszczególne gumki do replik o wyżej wymienionych mocach ? Wybaczcie może głupie pytania i brak zrozumienia, ale wypadłem z obiegu ASG na jakieś 2 lata i totalnie nie jestem na bieżąco, czy sam gumka może doprowadzić do utraty , bądź w przypadku zamontowania lepszej gumki wzrostu ok. 100 fps?. Kurde dawniej żeby zyskać 100 fps trzeba było trochę kasy zainwestować w replikę. Ja chyba zamontuje u siebie zielona G&G Quote Link to post Share on other sites
lech Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 (edited) m14 g&p z m160 na pokładzie. Dokładnie tak, każda dysza uszczelnia się inaczej z daną gumką. Jak widać w moim przypadku gumka promyka działa najlepiej z dyszą promyka, a z guarderem działa jak widać ;) to nie jest kwestia zyskiwania 100fpsów a nieszczelności, która powoduje utratę 100fpsów. Edited October 8, 2013 by lech Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts