Marcin_BM Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) Ostatnio latałem na strzelanki w kamizelkach w OD z ładownicami w MC i w mundurze MC, jednak zwłaszcza po dokładniejszym przyjrzeniu się zaczeło mnie to denerwować bo oliwka mimo tego że mało jej było spod ładownic widać okazała się za ciemna do MC i za bardzo kontrastująca. Z racji tego że zanosi się na poważniejszą wymianę szpeju szukam jakiegoś koloru opo który sprawdził by się do munduru w MC i jakiegoś do lasu (marpat/woodland). Czy np CB by się nadał ? Edited May 4, 2010 by Marcin_BM Link to post Share on other sites
Frontal Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 CB pasuje świetnie do MARPATu i poczciwego woodlanda. Sam tak używam i wygląda dobrze i jako tako maskuje. Zakładam że do MC też spasuje. Link to post Share on other sites
Sanders Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) Najpierw proponuję się zastanowić, czy w jakimś zakresie Twoje umundurowanie/oporządzenie ma odtwarzać jakieś konkretne siły/ekipa ją odtwarza. Potem jak już ustalisz co wybierz opcję z oporządzeniem. Jesli ma być MCCUU to oczywiście CB i to dla wersji desert jak i woodland, tak jak wskazuje kolega Frontal. Rekomendowałbym jednak kontraktowe (lub przynajmniej dedykowany producet) oprządzenie w CB bo jak wiadomo każda podróba ma inny kolor i niekoniecznie jest to CB :) Edited May 4, 2010 by Sanders Link to post Share on other sites
luis Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Najkrócej mówiąc kamuflaż munduru nie powinien kontrastować z kamuflażem sprzętu, MC jest raczej jasnym kamuflażem a OD ciemnym. Więc CB bardziej pasuje do MC. CB do lasu? Moim zdaniem średni pomysł :???: Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Ja mam Camogrom, czyli Multicam i szpej w wuzecie (kamizelka) oraz ładownice w Ciemnym Khaki. Jakoś nie narzekam, zwłaszcza że jak leże, kucam kamizelki w sylwetce prawie nie widać, a te nieregularne przepaski (widoczne elementy ciemniejsze) jeszcze bardziej rozbija sylwetkę. Link to post Share on other sites
Rumun Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 CB do lasu? Moim zdaniem średni pomysł :???: A to niby czemu? Że niby do lasu to tylko zielenie się nadają? Każdy las jest taki sam w każdym miejscu i o każdej porze roku? No bez przesady. CB też się nada. Może nie idealnie na obecną porę roku, ale jesienią i bezśnieżną zimą będzie cacy.Coś mi się wydaję, że temat doboru kolorystyki oporządzenia był już nieraz poruszany i z tego co pamiętam, to nawet konkretnie jeżeli chodzi o MC czy CG. Osobiście polecam zarówno zielenie jak i brązy, większego znaczenia nie ma, po prostu nie wpadnij tylko na używanie w "terenie zielonym" czarnego oporządzenia i będzie dobrze. Link to post Share on other sites
luis Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 (edited) Szanowny Kolego Rumun - każdy ma swoje preferencje co do kamuflażu i umundurowania. Nie ma takiego wzoru, który byłby idealny do wszystkiego. Ze swych obserwacji w terenie widzę, że CB w lesie mieszanym, a takich sporo na Pomorzu, dobrze spisuje się tylko późną jesienią i zimą, potem świeci jak psu (wiadomo co) ;-) i raczej gościu nie ma specjalnych szans zlać się z tłem. Zimą i późną jesienią, akurat rzadko kiedy strzelam - szkoda mi GB 8-), używam zimowego maskowania BW w białym kolorze, ewentualnie Gore BW, a mundurek CB odstawiłem na letnie wędrówki po Bieszczadach. http://www.redsail.pl/galeria/1251212191.jpg http://www.redsail.pl/galeria/1251212179.jpg Zdjęcie z polskiego lasu, w sierpniu ubiegłego roku - pomyśl co by było jakbym miał na sobie CB :-F . Edited May 5, 2010 by luis Link to post Share on other sites
Ari Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Do munduru MC ja bym kupil cale oporzadzenie w MC skoro ma pasowac, ale ja to chyba dziwny jestem ... Link to post Share on other sites
sisi Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Wybierz sobie jakąś jednostkę na której będziesz się wzorował i taki sprzęt kupuj. CB dobry na 2,5 pory roku, RG na 3 pory roku. Sam wybierz. zagryź zęby i na coś postaw. ;-) Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Teraz w modzie jest do MC nosić RG :mrgreen: Sam chyba się przerzucę na takowe :) ;-) Link to post Share on other sites
Marcin_BM Posted May 6, 2010 Author Report Share Posted May 6, 2010 (edited) Dzięki, do mounta i cqb bedzie CB + MC. mount gdzie wiecej zieleni CB + Woodland .W lesie woodland (albo coś zbliżonego) + OD, RG z MC za bardzo mi się kojarzy z gromem itp Edited May 6, 2010 by Marcin_BM Link to post Share on other sites
Recommended Posts