romper Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Niedzielny strzelec tutaj. Potrzebuje porady: opłaca się polować na orginalne PSO czy lepiej zaopatrzyć się w taki produkt?: http://www.taiwangun.com/optyka_lunety/lun..._a_c_m-639.html Jest on w pełni zadowalający do nie-intenstynego uczęszczania na strzelanki? Chciałbym poznać waszą opinię o tym celowniku. Mam zamiar zakupić coś co nie rozpadnie się od kilku trafień kulkami, a będzie umożliwiało pełniejsze wykorzystanie możliwości SWD A&K aniżeli zupełnie bez optyki. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Posiadałem (a właściwie posiadam dalej w kawałkach) bardzo podobną replikę PSO, być może nawet to to samo, bo na obrazkach identyczne, ale nie pamiętam jakiej firmy było to moje... tak czy inaczej przy takiej różnicy w cenie moim zdaniem lepiej kupić oryginał, na pewno solidniejszy, a i ruskie napisy cieszą oko ;) Link to post Share on other sites
romper Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 Mam problem: luneta po zamontowaniu zupełnie nie trzyma się szyny i przy delikatnym naciśnięciu zjeżdża, dodatkowo jest ona przesunientą kilka mm na lewo w stosunku do lufy SVD A&K. Przestało również działać podświetlenie. Na stronie jest napisane, że jest dedykowana wyłącznie do SWD. Zostałem zrobiony w balona, czy popełniam jakieś błędy przy montażu? Link to post Share on other sites
rumak Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 A czego Ty się spodziewałeś po chińszczyźnie?? I w dodatku niewiele tańszej niż oryginał...Zamiast oryginalne PSO1 kupić to teraz masz. Link to post Share on other sites
romper Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 No wiem niestety, ale myślałem, że ktoś na forum wcześniej mnie ostrzeże. Kurde :evil: Link to post Share on other sites
rumak Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 (edited) Na forum jest pełno informacjii dotyczących części i akcesoriów pochodzenia ChRL. I nawet na chłopski rozum można się domyśleć, że pierwszej jakości to one nie są. Aha i jeszcze jedno, poprostu tak przepłaciłeś, że aż żal. Ale cóż Twoja kasa, Twój wybór :-F Edited May 28, 2010 by rumak Link to post Share on other sites
romper Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 (edited) To z podświetleniem to kij, bo to kwestia skruszonej diody, którą da się zlutować. Ale pisanie na stronce sprzedawcy, że pasuje do swd jest delikatnie mówiąc, robieniem klienta w ****** części i akcesoriów pochodzenia ChRL. Ale nic na temat tej akurat optyki, niestety. Edited May 28, 2010 by romper Link to post Share on other sites
rumak Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 (edited) Bo pewnie pasuje do jakiegoś ale cóż poradzić, że chińszczyzna miewa swoje fochy i nie pasuje do wszystkiego. Tak dla Twojej info, takie lunetki na allegro są (a przynajmniej były) w cenie 350-390zł. A w Chinach kosztuje po ok. 100$. Edited May 28, 2010 by rumak Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 myślałem, że ktoś na forum wcześniej mnie ostrzeże. tak czy inaczej przy takiej różnicy w cenie moim zdaniem lepiej kupić oryginał, na pewno solidniejszy Jeśli to nie jest ostrzeżenie to ja wymiękam. Link to post Share on other sites
romper Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 Jeśli to nie jest ostrzeżenie to ja wymiękam. To wymiękaj, jak lubisz. Opinia tylko jednej osoby (w przypadku fór internetowych) nie musi być obiektywna. Link to post Share on other sites
Karol_K Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Dałeś 490zł za badziewną kopie ,jak oryginały spokojnie są już od 600 a ostatnio na alle poszedł za coś koło stówki do naprawy celownik... Link to post Share on other sites
rumak Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 (edited) Jednym słowem: YOU FAIL!!! :wink: Edit: Pisze się "świeżak" chyba, że w mamrze jest inaczej. Edited May 29, 2010 by rumak Link to post Share on other sites
romper Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 (edited) Jednym słowem: YOU FAIL!!! :wink: Napisz mi to kilka razy, bo jeszcze nie jestem tego świadomy :wink: Edit: Pisze się "świeżak" chyba, że w mamrze jest inaczej. No i? Jeden błąd ortograficzny, człowieku! Masz późny zapłon jeśli dopiero teraz go zauważyłeś. :-F Edited May 29, 2010 by romper Link to post Share on other sites
Redrad Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 na dole w celowniku, na szynie masz śrubę, musisz ją wyregulować i powinno działać bez problemu...... Link to post Share on other sites
romper Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 na dole w celowniku, na szynie masz śrubę, musisz ją wyregulować i powinno działać bez problemu...... Dzięki, wszystko teraz elegancko się trzyma. Celownik również, jako-tako udało mi się wykalibrować. Link to post Share on other sites
Zelber Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Zgodnie z prawem masz 10, czy 14 dni na odesłanie produktu, zainteresuj się dokładnie tematem;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts