Qb@ Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Witam wszystkich, Przeszukiwałem dzisiaj forum niestety nie znalazłem żadnej informacji o tej replice. Zastanawia mnie jak wypada na tle MP5-tek innych producentów (gł. Classic Army) http://gunfire.pl/product-pol-1152193385-R...ego-SR5-A5.html Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 SRC zrobiło fajny krok naprzód z zastosowaniem stalowego korpusu. Tylko szkoda, że estetycznie trąci chinolem z przed 2-3 lat. Niestety mechanicznie to o kant czterech liter rozbić. Spasowanie słabiutkie i tak słabych bebechów jeszcze nie widziałem w markowej replice. Nawet CA jest o klasę wyżej. Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Jak z wytrzymałością repliki? Chodzi mi o wnętrze. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Luglo zastanawiam się czy trzymałeś choć chwilę SRCka czy nie ;) Mam MP5 od ponad roku, stock, jestem drugim właścicielem. Przez ostatni rok trochę przeszła, ale działa bez zarzutu. Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 A jak z gearboxem (wiem że v2 ale co z osiągami)? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Typowo pod CQB, 350 fpsów. Jedynie silnik mógłby by mieć mocniejszy. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Mam takie pytanie. Jakie kolby pasują do tych mp5? Podobno bez problemu podchodzą oryginały. Jednak czy jakieś asg pasują? Jeśli tak to jak z spasowaniem (czy kolba siedzi sztywno?). Czy ktoś orientuje się czy można wymienić chwyt pistoletowy na model SEF? Konkretnie chodzi mi tutaj o ten produkt. Producent podaje że niby pasuje, jednak chwyt pistoletowy SRC różni się od tego na zdjęciu, posiada inne mocowanie tylnego pina . Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Robię update. Kolba od mp5 PTW pasuje: Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Moses w takim razie gratuluję braku niemiłych przygód z tą eMPepiątką ;) A w ręku ją miałem wiele razy ale głównie z powodu potrzeby rozbierania jej do tuningów. Ale jeszcze ani razu aby ją naprawiać :D Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 (edited) Mam pytanie: Jakie magazynki(preferuję lowy) pasują do tych mp5 i w miarę ciasno siedzą?. Standardowy magazynek ma spory luz. Edited February 28, 2013 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 W dniu dzisiejszym przechronowalem replikę po wymiane lufy na precyzyjną i wymianę gumki na Systemę Energy. Chrono pokazało stabilne 370FPSów (odchył max +2fpsy). Nie pasuje mi to jakoś do opisu kiepskiej replki z kiepskimi mechanizmami ;) Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 A ja katuje moją stockową MP5 na lipo 11.1... b.długie serie i ten podobno kiepski GB nie chce się poddać. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 sorx że odświeżam - jaką szynę górną zamontuję bez jej zdemolowania [ znaczy szyny , bo już 2 złamałem ] ?! Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Ja mam zamontowaną niską od Cymy. Siedzi dobrze, sztywno, nic nie lata. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Komora hopa we wszystkich jest taka kupiasta, czy tylko u mnie? Suwak regulacji giba się góra/dół, zatrzask lufy nie ma wypustki wchodzącej w rowek w lufie wewnętrznej, przez co ta obraca się i ma luz. Mam porównanie w komorą cymy, tam jest idealnie wszystko spasowane, nic nie lata. Niestety ta komora nie podejdzie bez ingerencji w gniazdo komory w replice. Czy zatrzask maga jest złożony na "kołek", jaki lubią widzę stosować, czy malutki imbusik? Edited May 15, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 (edited) Odgrzeję nieco kotleta. Kupiłem dość okazyjnie mp5 od src w częściach w celu reanimacji. Omal przez nią wpadłem w depresję, bo nic nie pasowało. Płytka selektora wygląda na zwykłą v2, nie dedykowaną do mp5. Kolba jest w standardzie palnej, przez co asgejowe ciężko wpasować. Niemniej jednak udało mi się ją złożyć do kupy, i ma stabilne 420fps. Tak wygląda na chwilę obecną. Trochę zmodyfikowałem lufę madbulla. Pierwotnie była skracana metalówką, w dodatku krzywo. Wziąłem, i poprawiłem na tokareczce. Ma koronę, jak w promyku. Początek czerwca replika doczeka się stalowej lufy, obsady lufy, suwadła, rączki przeładowania. Kolba widoczna na zdjęciu jest od cymy. Wymagała ponad godziny piłowania. Odzywajcie się właściciele, mówta co pasuje, a co nie. Btw komora hopka jest w standardzie g&g, nie marui. Zatrzask maga jest na kołek, tak samo jak obsada lufy, rączka przeładowania. Pasuje podstawa przeziernika od shs. Trzeba jedynie rozwiercić otwór na śrubę wiertłem fi 4.2mm Edited May 22, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Crassus Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Nitro, czy mógłbyś powiedzieć w których miejscach piłowałeś wnętrze kolby? Ewentualnie wrzucić zdjęcia jej wnętrza. Byłbym bardzo wdzięczny ;) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 (edited) Wzdłuż prowadnic trzeba było zdjąc sporo materiału, pod kątem ok 45 stopni. Generalnie z każdej strony trzeba było trochę zebrać. Kolba jest chińska, więc u ciebie może być inaczej. Moja kolba to cyma c.76, ściągnięta z chin. Siedzi teraz idealnie na wcisk, pinu nie potrzeba ^^ Tu można śledzić postępy. http://teamenclave.c...&p=11188#p11188 Do dzieci, uwaga dużo wulgaryzmów. Zdjęcia jutro wrzucę, dziś już nie mam siły. Edited May 22, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Tu można śledzić postępy. http://teamenclave.c...&p=11188#p11188 Aby zalogować się, musisz być zarejestrowanym użytkownikiem witryny. Rejestracja zajmuje tylko chwilę, a znacznie zwiększa możliwości korzystania z witryny. Administrator witryny może zarejestrowanym użytkownikom nadać wiele dodatkowych uprawnień. Przed rejestracją zapoznaj się z naszym regulaminem, zasadami ochrony danych osobowych oraz z odpowiedziami na często zadawane pytania (FAQ), gdzie jest wyjaśnionych wiele podstawowych zagadnień dotyczących funkcjonowania witryny. Regulamin | Zasady ochrony danych osobowych Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Hmm, nie wiedziałem że trzeba mieć konto. Założę na dniach wątek tu na forum. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Mały update. Kolba cymy pasuje, po ostrym piłowaniu jej prowadnic. Szyna pod optykę pasuje od "palnej". A tak wyglada moja emka na dzień dzisiejszy. Brakuje jeszcze kilka rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 (edited) Korpus będziesz oksydował na gorąco? Jak ja próbowałem z kolbą od cymy to stwierdziłem, że po przypiłowaniu prowadnic to praktycznie nic z nich nie zostanie. Trzeba by wypełnić to jakąś żywicą. Można polować na kolby do GBB od vfc/umarex. Nie są jakoś bardzo drogie. Co do chwytu TLF to też robi go VFC. Edited May 27, 2014 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Jeżeli szerokość korpusu nie różni się od cymy, to chwyt of VFC będzie taki sobie w takim customie :P https://lh4.googleusercontent.com/-we2155R3IM4/Up0IWdjV8GI/AAAAAAAALVI/eQFUtkBxpVc/s912/1mp.jpg https://lh5.googleusercontent.com/-962n3Tftedc/Up0Ich5NDGI/AAAAAAAALVY/kW0mRvF3PSU/s912/3mp.jpg Spiłowanie wypustek na górze niewiele da, bo nie zaciska się aż tak bardzo. Chyba że ktoś ma jakiś pomysł jak go ładnie zagiąć do wewnątrz bez uszkodzenia chwytu. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 (edited) Tak korpus, i wszystkie detale ze stali(robią się) będę oksydował na gorąco. Korpus pójdzie do galwanizerii, a resztę sam w garażu zrobię. Prowadnic nie piłowałem pod kątem prostym, a ok 45 stopni. Łapie prowadnice w korpusie, i trzyma się naprawdę stabilnie. Docelowo, jak będę miał więcej wolnych środków właduję ostrą kolbę teleskopową. Co do chwytu, ja miałem na swoim ris cymy, tlf jg i wszystkie pasowały. Tzn w jg trzeba było wrąbać klocek z izolki i kleju(pomiędzy lufę, a chwyt), oraz obciąć zęby, które zachaczają o obsadę lufy. Btw jakie dysze siedzą u was? Ja mam od m14 przypiłowaną na płasko przez co mam rozrzut rzędu 50 fps. Dysza mp5 od shs jest za krótka. Macie jakiś pomysł? Edited May 28, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Dotarł dziś do mnie z Chin chwyt SEF od Future Energy. Jestem bardzo zadowolony jego wykonaniem. Jest 100 razy lepiej wykonany niż classic army. Po weekendzie będę go montował. Edited May 30, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts