Moses Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Jak chcesz mogę ci kupić, bo i tak tam jeszcze jutro jadę. A nie wysylaja do Polski? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Pewnie, że wysyłają ;) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 To aby Cie nie kłopotać to już sobie sam zamówie, ale dzięki! :) Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Moses, ja też bym zamówił, jesteśmy obaj z Wa-wy będzie tańsza wysyłka. Jak jesteś zainteresowany pisz na pw. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 (edited) Ostra szczerbinka pasuje jak ta lala. Fotki wrzucę na dniach. Dziś czeka mnie mission impossible, czyli montaż ostrego selektora ^^ Napisano 23 wrzesień 2014 - 00:01 Obiecane fotki. Na selektor czeka już dremel,i zestaw tarcz do cięcia. ^^ Poproszę moda o sklejenie postów :icon_smile: Zrobione. Edited September 22, 2014 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 W świetle dziennym też jest aż tak duża różnica kolorów, czy to kwestia lampy? Bo w sumie teraz to tak trochę średnio wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 (edited) Wina flesha w komórce. W świetle dziennym jest ok :icon_smile: Cyknę lepsze jutro. Edited September 22, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Świeże fotki. Selektor pasuje do chwytu FE jak ulał. Wystarczy upitolić trzpień, dorobić z kawałka blachy nowy element popychający płytkę selektora,i bajabongo. Zamiast oryginalnej, plastikowej zaślepki FE,wykorzystam końcówkę ostrego selektora ^^ Co do szczerbinki. Fakt lekko się różni od odcienia body, jednak dla mnie jest to bez różnicy. Body powędruje do galwanizerii :icon_wink: Proszę moda o sklejenie postów, Dzięki :icon_smile: Edited September 23, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Wygląda mega :D A ta różnica w odcieniach faktycznie bez znaczenia jak mówisz. Jakby była taka jak na zdjęciu z lampą, to byłby kłopot. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) Panowie, się mi przydarzył "gupi" problem. przy rozbieraniu sprzęta wypadł języczek do zwalniania magazynka i wewnętrzna tulejka. Złożyłem i ... nie działa tzn języczek luźno lata i nie odblokowuje maga. WTF? :icon_evil: Zerknijcie gdzie może być problem pls. Wiem że niby proste ale nie tylko ja na to patrzyłem :icon_confused3: Edited September 26, 2014 by 3kor Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Na zwalniaczu jest taki pierdolnik osadzony na trzpieniu. Sprawdź czy go przypadkiem nie zgubiłeś. Tak to wygląda https://www.dropbox.com/sc/nwa1i2nyldwefdi/AADuM7vtSUk5sLCQ9KNxZCIya Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Shit, megapierdoła ze mnie, posiałem to to :-( Nitro, wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Repliki idzie dorwać po ciekawej cenie na tej stronie: http://airsoftshop.cz/index.php?manufacturers_id=38&sort=4a&filter_id=409 Zupełnie przypadkiem się na nią natknąłem. A żważywszy na to, że ciężko znaleźć w internetach te repliki może się przydać. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Kupiłem sobie gbbr'a, więc jedną sztukę chętnie odstąpię. Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Przeczytałem temat i jestem zakłopotany, z postów wynika że replika zachwyca wykonaniem, lecz wykazuje pewne braki pod względem funkcjonowania. W linku podanym przez Ryzbora nawet z przesyłką z Czech do Polski, replika wychodzi sporo taniej niż np CM. Chciałbym zapytać posiadaczy czy replika wytrzyma 350fps i co na starcie trzeba by w niej wymienić aby taki wynik otrzymać. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 (edited) Nic wymieniać nie trzeba. Ja po doszczelnieniu, taki wynik osiągnąłem. Jak wymienisz cylinder na dedykowany typ2,będziesz miał jeszcze więcej. Replika jest genialna,i dopóki grzebać nie zaczniesz,to śmigać będzie. Edited October 16, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 A co wymagało ewentualnego doszczelnienia? Ciekawi mnie jeszcze czy ma standardowe bebeszki, czy w razie jakieś awarii będą pasowały zamienniki innych producentów? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Ma standardowe flaki. A co do doszczelnienia standard, dysza i zespół hopka. Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 (edited) Jak duże lipo się zmieści we front gripie? Duże luzy mają te magi od SRC? Bo razem z repliką mógłbym zamówić 6 magów SRC 50 pojemności: http://airsoftshop.c...roducts_id/6416 Edited October 21, 2014 by MrPro Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 (edited) W jakim gripie? SD czy klasycznym? Do klasyka wchodzi lipol wielkości mini type. Jeżeli chodzi o SD, to musisz się 3kor'a zapytać. BTW. Leci do mnie grip TLF od VFC,i jestem w trakcie licytowania kilku muszek do g3. Edited October 21, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Do "klasyka" wejdzie 2dzielne lipo 7,4v o pojemności max 1500 Mah. W SD jest sporo miejsca i udało mi się tam wpasować lipo 7,4v 2000 Mah (btw. wkładanie baterii poprzez odkręcanie tłumika dość upierdliwe, a i trwałość gwintu raczej będzie ograniczona). Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 (edited) Myślałem że ze wszystkich się wyprzedajesz Nitro... :icon_razz: Czekam na info co do TLF, to chyba jedyny sensowny chwyt na rynku, poza ostrymi. Generalnie klasyczny podszedł całkiem ładnie, musiałem ten wewnętrzny schodek przyciąć Dodatkowo, chwyt VFC jest dłuższy przed pinem o jakiś milimetr, przez co nie da się go założyć w momencie gdy jest założona muszka. Rozwiązanie to przesunięcie muszki, idealnie sprawdza się w tym celu uszczelka głowicy z klamki :icon_wink: A żeby się nie cofała muszka do tyłu przy rurze przeładowania, to chyba mam podłożoną tam dziesięciogroszówkę. No i dzięki temu lufa wewnętrzna się chowa minimalnie co lepiej wygląda. Edited October 21, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 (edited) Myślałem że ze wszystkich się wyprzedajesz Nitro... :icon_razz: Chciałem do czasu kiedy nie przyszła replika,która miała mi mp5 zastąpić,czyli g36k aresa. Zawiodłem się mocno wykonaniem,i nie wiem czy jakość aresa zeszła na psy,czy wykonanie empika podwyższyło u mnie poprzeczkę. Nie mniej jednak udało mi się ją po wielu walkach złożyć całkiem zajebiście do kupy,przez co mam rozrzut +- 1fps na chińskiej sprężynie elementa ^^ (żeby nie było,że bajkopisarz ze mnie :D) Co do chwytu dam znać. Dziś złożyłem zamówienie na rsov,i przy okazji jeszcze promyczka do koszyka wrzuciłem. Pogieło mnie do reszty,bo wartość repliki przekroczyła jej pierwotny koszt co najmniej trzykrotnie :icon_smile: Edited October 21, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Uchwyt TLF jest kozacki no i latarki nie trzeba sztukować z boku, ale ... przecież tam prawie nie ma miejsca na baterię Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 (edited) Nie ma, ale od czego jest kolba? :icon_razz: @Nitro To ładnie. U mnie cały czas robi za ozdóbkę, muszę dopasować komorę cymy (ma dłuższą tulejkę prowadzącą do GB) - stąd też dysza cymowa jest za długa: A tak po spiłowaniu skrzydełek wchodzi do obsady, całkiem sztywno siedzi (stockowa SRC to imo tragedia, stąd kombinowanie). Poza tym jeszcze nie mam dyszy. Było wcześniej pytanie o magi. Plastikowe nikogo nie interesują pewnie, ale dorwałem dwa plastiki. Jeden wygląda na Aresa, drugi na King Armsa. KA wskoczył do repliki bardzo chętnie, Aresowi trzeba było pomóc pilnikiem, ale teraz oba się zatrzaskują i mają lekki luz, ale w porównaniu z tym co było w cymie, to luzów nie mają ani trochę. A co do przekroczenia 3krotnego wartości repliki... No cóż, custom panie, custom :icon_razz: Edited October 21, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts