Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SR5-A5 [STTi/SRC]

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ostra szczerbinka pasuje jak ta lala.

Fotki wrzucę na dniach.

Dziś czeka mnie mission impossible, czyli montaż ostrego selektora ^^

Napisano 23 wrzesień 2014 - 00:01

Obiecane fotki.

Na selektor czeka już dremel,i zestaw tarcz do cięcia. ^^

6ffb1a6f1e43.jpg 6fa2b08be5cd.jpg 54be2e781282.jpg

Poproszę moda o sklejenie postów :icon_smile:

Zrobione.

Edited by wiciok

Świeże fotki.

Selektor pasuje do chwytu FE jak ulał. Wystarczy upitolić trzpień, dorobić z kawałka blachy nowy element popychający płytkę selektora,i bajabongo. Zamiast oryginalnej, plastikowej zaślepki FE,wykorzystam końcówkę ostrego selektora ^^

Co do szczerbinki. Fakt lekko się różni od odcienia body, jednak dla mnie jest to bez różnicy. Body powędruje do galwanizerii :icon_wink:

f7e5de906405.jpg 36a311b7a86b.jpg 0d539874dab7.jpg d7a61fc59a19.jpg 465d3457fde6.jpg

Proszę moda o sklejenie postów,

Dzięki :icon_smile:

Edited by Nitro

Panowie, się mi przydarzył "gupi" problem. przy rozbieraniu sprzęta wypadł języczek do zwalniania magazynka i wewnętrzna tulejka. Złożyłem i ... nie działa tzn języczek luźno lata i nie odblokowuje maga. WTF? :icon_evil: Zerknijcie gdzie może być problem pls. Wiem że niby proste ale nie tylko ja na to patrzyłem :icon_confused3:

20140926_090947_zpsb156c9b9.jpg

20140926_090957_zps0f444435.jpg

Edited by 3kor
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Przeczytałem temat i jestem zakłopotany, z postów wynika że replika zachwyca wykonaniem, lecz wykazuje pewne braki pod względem funkcjonowania. W linku podanym przez Ryzbora nawet z przesyłką z Czech do Polski, replika wychodzi sporo taniej niż np CM.

Chciałbym zapytać posiadaczy czy replika wytrzyma 350fps i co na starcie trzeba by w niej wymienić aby taki wynik otrzymać.

Nic wymieniać nie trzeba. Ja po doszczelnieniu, taki wynik osiągnąłem.

Jak wymienisz cylinder na dedykowany typ2,będziesz miał jeszcze więcej.

Replika jest genialna,i dopóki grzebać nie zaczniesz,to śmigać będzie.

Edited by Nitro

W jakim gripie? SD czy klasycznym?

Do klasyka wchodzi lipol wielkości mini type. Jeżeli chodzi o SD, to musisz się 3kor'a zapytać.

BTW. Leci do mnie grip TLF od VFC,i jestem w trakcie licytowania kilku muszek do g3.

Edited by Nitro

Myślałem że ze wszystkich się wyprzedajesz Nitro... :icon_razz:

Czekam na info co do TLF, to chyba jedyny sensowny chwyt na rynku, poza ostrymi. Generalnie klasyczny podszedł całkiem ładnie, musiałem ten wewnętrzny schodek przyciąć

IMG_3923.JPG

Dodatkowo, chwyt VFC jest dłuższy przed pinem o jakiś milimetr, przez co nie da się go założyć w momencie gdy jest założona muszka. Rozwiązanie to przesunięcie muszki, idealnie sprawdza się w tym celu uszczelka głowicy z klamki :icon_wink: A żeby się nie cofała muszka do tyłu przy rurze przeładowania, to chyba mam podłożoną tam dziesięciogroszówkę. No i dzięki temu lufa wewnętrzna się chowa minimalnie co lepiej wygląda.

mp5_front.jpg

Edited by -Otto-

Myślałem że ze wszystkich się wyprzedajesz Nitro... :icon_razz:

Chciałem do czasu kiedy nie przyszła replika,która miała mi mp5 zastąpić,czyli g36k aresa.

Zawiodłem się mocno wykonaniem,i nie wiem czy jakość aresa zeszła na psy,czy wykonanie empika podwyższyło u mnie poprzeczkę.

Nie mniej jednak udało mi się ją po wielu walkach złożyć całkiem zajebiście do kupy,przez co mam rozrzut +- 1fps na chińskiej sprężynie elementa ^^

PoXxsWa.jpg

(żeby nie było,że bajkopisarz ze mnie :D)

Co do chwytu dam znać. Dziś złożyłem zamówienie na rsov,i przy okazji jeszcze promyczka do koszyka wrzuciłem.

Pogieło mnie do reszty,bo wartość repliki przekroczyła jej pierwotny koszt co najmniej trzykrotnie :icon_smile:

Edited by Nitro

Nie ma, ale od czego jest kolba? :icon_razz:

@Nitro

To ładnie. U mnie cały czas robi za ozdóbkę, muszę dopasować komorę cymy (ma dłuższą tulejkę prowadzącą do GB) - stąd też dysza cymowa jest za długa:

IMG_3758.JPG

A tak po spiłowaniu skrzydełek wchodzi do obsady, całkiem sztywno siedzi (stockowa SRC to imo tragedia, stąd kombinowanie). Poza tym jeszcze nie mam dyszy.

Było wcześniej pytanie o magi. Plastikowe nikogo nie interesują pewnie, ale dorwałem dwa plastiki. Jeden wygląda na Aresa, drugi na King Armsa. KA wskoczył do repliki bardzo chętnie, Aresowi trzeba było pomóc pilnikiem, ale teraz oba się zatrzaskują i mają lekki luz, ale w porównaniu z tym co było w cymie, to luzów nie mają ani trochę.

A co do przekroczenia 3krotnego wartości repliki... No cóż, custom panie, custom :icon_razz:

Edited by -Otto-