Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 (edited) Długo sądziłem, że nie ma klamki wygodniejszej od 1911. Potem złapałem CZ 75 i już wiem na co składam kasę ;] Klocek mi nie leży. Inną kwestią jest to, że mam zerowe obycie z bronią, więc nikt nigdy nie instruował mnie jak idealnie trzymać pistolet. Po prostu przez rok poużywaj jednej i tej samej klamki. Zapewniam, że bez specjalnego treningu po złożeniu się do strzału będziesz skierowany lufą w dobrą stronę. Edited January 27, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Beretki m190 używałem przez coś miedzy jednym a półtora roku, z czego dość często używałem jej jako "głównej". Niemal identyczną odchyłkę, jaką osiągnąłem po tym czasie w beretce, uzyskałem przy n-tym złożeniu do 5-7 dla n<10 (sorry, nie potrafiłem tego po polsku napisać). Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 No ja tak mam z cezetą. Ale to są już tak indywidualne preferencje i przyzwyczajenia, że porównywanie ich i dyskusja na ten temat już jest bezsensowna niestety. Tobie leży- mi zupełnie nie bo mam małe dłonie. I kilka innych wymiarów mi nie pasuje. Choć z wyglądu klamka bardzo ładna. I jak działa! Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 A ja dopiszę ku przestrodze: Nigdy, ale to PRZENIGDY nie używajcie 5-7 lewą ręką, gdy macie zwalniacz magazynka zamontowany jak dla osoby praworęcznej i odwrotnie. Zwalniacz magazynka jest bardzo mocno "wystający" i przypadkowe zwolnienie go nasadą palca wskazującego jest bardzo prawdopodobne. Mi tak dwa razy magazynek poleciał, a wiadomo, że gazowe magi latać nie lubią. Ani w Beretcie ani w Colt'cie 1911 nie zaobserwowałem takiego problemu, a obydwie te repliki używałem zarówno lewą jak i prawą ręką. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 Prawda, guzik od maga wystaje bardzo nad powierzchnię chwytu. Jak w hi capie 5.1 ;] albo i bardziej. W 1911 czy w beretce wystaje o wieeele mniej. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Dla osób pragnących realizmu itp lub po prostu jako ciekawostka: http://www.tokyo-model.com.hk/ecshop/goods.php?id=6163 - metalowa, robiona na CNC, wewnętrzna część zamka do FiveseveN. Na WGC są dostępne także lufy zewnętrzne z gwintem 10mm pozwalające zamontować tłumik. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Lao, ale co to ma do realizmu skoro jest w środku? :D Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Coś jak montowanie plastikowej czaszy radaru w nosie samolotu do sklejania wiedząc, że będzie niewidoczna i nie będzie możliwe dostanie się do niej ; D. Może bardziej lanserski dźwięk przeładowania daje, ja tam nie wiem ^^. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Lao, ale co to ma do realizmu skoro jest w środku? :D Zwiększenie wagi i upodobnienie konstrukcji*? Nie dla wszystkich liczy się tylko to jak replika wygląda z zewnątrz :P *bo nie wiem czy wiesz, ale zamek FiveSeven w wersji ostrej to stal pokryta plastikiem ;) Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Otto, nie trafiłeś :happy: Waga FiveseveN od TM wraz z magazynkiem to prawie dokładnie waga ostrego 5-7 z pełnym magazynkiem, więc dociążanie traci sens. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 Zwłaszcza, że wymieniasz gównolit na lekkie aluminium ;] czyli masa spada. Wiem jak jest zbudowany 5-7 i wiem jak jest zbudowana jego replika. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Po macaniu ostrej wersji FiveseveN stwierdzam, że TM pod względem wykonania zewnętrznego spisało się jednak bardzo dobrze. Zarówno kółko od odlewania jak i widoczne łączenia połówek na szkielecie i zamku występują zarówno w replice jak i oryginale i są bardzo podobne. Bezpiecznik w wersji ostrej ma wyraźniejszy klik. Tyle wyniosłem z dość krótkich oględzin ostrej wersji, jeżeli chodzi o porównanie wyglądu z repliką (nie to porównanie było głównym celem oględzin, więc mogłem jakichś szczegółów nie zauważyć). Pozdrawiam, Lao Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Odkopuję- czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie można dostać tą replikę? Pewnie nie w polsce? Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 http://www.fire-support.co.uk/product/marui-gas-blk-fn-57-five-seven-pistol Quote Link to post Share on other sites
denveyz Posted July 31, 2019 Report Share Posted July 31, 2019 Jest jakaś możliwość, aby do fivesevena założyć kolimator w stylu RMR, czy raczej nie ma takiej opcji? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts