Faflon Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Witam. Właśnie zakupiłem ten karabin: http://www.allegro.pl/item1068043730_karab...lad_mosfet.html No i chciałbym przedewszystkim zapytać co sklep gunfire w to wkłada. A jak już wkłada to co jeszce trzeba wymienić. Chodzi mi o uzyskanie celności w cel wielkości człowieka z około 65m. Ważna jest też dla mnie powtarzalność strzałów. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Poszukaj tematu o SR25 P&J, wszystko tam znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Replika karabinu SR25 została wykonana z metalu i wysokiej jakości tworzywa sztucznego.Z tworzywa wykonano profilowany chwyt pistoletowy oraz kolbę, przedni chwyt taktyczny. Szyny RIS, korpus, tłumik dźwięku oraz lufa zostały wykonane z metalu. W replice użyty został gerabox v.2, co znacznie ułatwia dopasowanie elementów zapasowych lub tuningowych. Zastosowano tu również silnik o zwiększonym momencie obrotowym, układ MOSFET oraz lufę precyzyjną. To są inne replik,i w pjcie jest v2 long. O ile dobrze pamiętam repliki gfc są robione na bazie a&k. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 (edited) Brawo. Nic tam nie znajdziesz, ew. jakieś wspomnienia i domysły JG to całkowicie inny GB (tak było w wypadku krótkiego). Jesteś jednym z niewielu posiadaczy, jak możesz zrób zdjęcia z zewnątrz i jeśli Bóg obdarzył cię zdolnością, to z wewnątrz. Tu masz filmiki poglądowe jak wygląda krótka wersja, nie wiem jak jest z długą, czyli tą która masz... I gunfire nic tam nie wstawia, to jest JG tylko z nalepką GFC tak jak ECHO1. Edit: @Zelber - nie, to jest niestandardowy GB jak na filmiku PJ/A&K ma gb long ten ma coś dziwnego a jak już wspomniałem GFC=JG(Vgen.). Edited June 12, 2010 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 Dają kable niskooporowe. MOSFET czy jakoś tak. A ten post to do kogo? z tymi fotkami? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Do Ciebie :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 Karabin dojdzie w tym tygodniu. zostawmy offtop i przejdźmy do konkretów: jaka lufa, jaka sprężyna, jaka komora, jaka gumka itp. A co do komory to jeżeli gearbox jest standardowy, to czy komora też nie jest przedłużona? pasuje tam od m4/m16? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 O cholera rzeczywiście nie zauważyłem, byłem przekonany że GFC to tak samo jak P&J modyfikowane A&K :o Sorry za wprowadzenie w błąd. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Wszystko jak do GB v.2, ale jak nie dasz fotek to nie ma pewności, w sieci nie ma rozebranych sr25 JG długich są tylko te krótkie. TYLKO GB NIESTANDARDOWY, więc nie szalej odnośnie tuningów. Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 to to v2 nie jest standardowe? oO Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Dziwne, według Zbrojowni w SR25 JG jest przedłużony V2 :roll: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1437 Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Jak rozbierzesz i zrobisz zdjęcia to dużo łatwiej będzie ocenić co jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 ee tam..... na zbrojowni. ważne co jest na gunfire! Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Jezu ludzie, ale gadacie... Po ludzku: Gearbox jest przedłużony, ale cylinder jest zwykły typ 0 (nie jest od przedłużanych) Niestandardowe są: *Głowica cylindra *Dysza @Faflon To nie wiesz nawet co zamawiasz? Trochę to dla mnie dziwne... Btw Lufa to chińska pseudoprecka Sprężyna pewnie chińskie M130 Gumka i komora też zwykłe emkowate. Od razu odpowiadam, nie posiadam tej repliki, ale wiem co jest w środku... Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Orientujesz się może jak z wytrzymałością szkieletu i zębatek? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 (edited) Orientujesz się może jak z wytrzymałością szkieletu i zębatek? Ni hu hu, ale jest to 5gen JG także "uber" wpsaniałe zębatki JG i silnik, a szkielet to zawsze loteria, problem w tym, że nie jest tak dostępny jak zwykły przedłużony... Edited June 12, 2010 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 (edited) Nie że nie wiem ,co zamawiem, ale na stronce pisze że wsyzystko jest standardowe. To jest chyba robota GFC. Bo na ich stronie bodajże jest też model, który ma przedłużonego gearboxa. A to że jest standardowy, to nie może być pomyłka, bo bardzo to podkreślają. "W replice użyty został standardowy gerabox v.2, co znacznie ułatwia dopasowanie elementów zapasowych lub tuningowych. " - tak piszą. Edited June 13, 2010 by Faflon Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 To co piszą, to niestety nie jest do końca prawda... Tak to już jest, jeżeli sklep nie posiada osoby, która potrafi znaleźć dokładne informacje do opisu konkretnej repliki. A jeszcze 1 element jest niestandardowy: -popychacz dyszy (ze względu na dł gearboxa)-prawdopodobnie pasuje od przedłużanego v2 Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 Czyli jest standardowy, ale nei do końca. A co z komorą HU? Ta od M4/M16może być? Bo poluje na Knight Arms. Czy może nie trzeba jej wymieniać w tym modelu. Miał ktoś styczność z tym modelem? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 http://shop.ehobbyasia.com/upgrade-part/pa...-rear-wire.html No i gitara. Można zastępczy GB kupić. problem w tym, że nie jest tak dostępny jak zwykły przedłużony... A jak wiadomo przedłużony sam w sobie jest bardzo dostępny ;) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Może byłaby możliwość zaadaptowania standardowego przedłużonego V2 zamiast tej hybrydy?? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 (edited) Ogólnie to się wpakowałeś, nie wiesz nawet co naprawdę kupiłeś, kupiłeś w sklepie który do najcudowniejszych nie należy. Gearbox jest niestandardowy, nie ma do niego zamienników - żadnych! Tylko JG, największym problemem przy ewentualnym tuningu będzie plastikowa głowica cylindra, dla której to też nie ma zamienników. Jeśli wierzysz że literki GFC cokolwiek zmieniają i sklep dodaje magii to się mylisz. Komorę KA sobie odpuść, jest zwyczajnie przereklamowana, tak samo jak gumki systemy. Po pierwsze na samym początku ja bym podparł szkielet komorą hop-up, odciąży to szkielet, wymienił gumkę na G&G lub guardera, i wstawił lufę precyzyjną Promyka ( i w inne bym się nie bawił jeżeli ten karabin ma chociaż przypominać karabin wyborowy). Edit: Po szybkim wymiarowaniu gb (ze zdjęć, a więc obaczone błędem) wychodzi że V2 long jest o jakieś 0,7cm dłuższy Edited June 13, 2010 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 (edited) A mógłbyś mi podać mniej więej liste tego co mam kupić? Bo z tej całej twojej wypowiedzi wyłapałem niewiele. Tzn. Co do gumki i lufy wiem. mam już upatrzonego w specshopie promyka 590 mm. czekam na dostawe. Gumkę na bank guarder bo jestem z niej zadowolony. Tylko komora jaka. Edited June 13, 2010 by Faflon Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 (edited) Tak (wg. mnie), są identyczne, tylko że ten od JG ma mniejszy cylinder, i dłuższą głowicę. @Trzmielor - są zamienniki, wstawiłem linka... GB wygląda dość pancernie, głowica cylindra jest wytrzymała, w moim regularnym v.2 chodziła na M130 bez oszczędzania, czasem też an dużych bateriach (V) i wygląda jak nowa (30k), po drugie nie słyszałem, żeby komuś pękła... Ja bym wsadził M150 i czekał, i jakieś lufy, i gumki, i koniec. @Faflon - strzelaj na stocku puki masz gwarancję, możesz wymienić lufę i gumkę, chociaż zastanowiłbym się nad gumką, stockowa jest b.dobra jak na chińską i mi np. czarny guarder nie chciał początkowo działać z moją dyszą, ale później sie pogodziła dysza z gumką (dystanser zły od guardera, za duży). Edited June 13, 2010 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 A jak mi w SpecShop wymienią i dadzą na nią gwarancje to się opłaca? I lufę i gumkę, a może nawet komorę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts