Martini3g Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Witam, od razu zaznaczam, że szukałem, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujący mnie problem. Jeśli jednak był gdzieś podobny temat to proszę o linka do niego. Od wczoraj jestem posiadaczem adapteru XC-03 firmy MadBull. Nigdy wcześniej nie miałem okazji przeprowadzać "defloracji" kapsuły 12g CO2 i nie chciałbym zniszczyć sobie adaptera. Kieruje swoją prośbę do osób, które już "ten pierwszy raz" mają za sobą :-P . Mianowicie czy dołączone pokrętło do zaworu (to metalowe pokrętło z wystającym gwintem) ma być maksymalnie wkręcone, czy może ma w ogóle podczas przekłuwania kapsuły? Przekłuwając kapsułę zapewne trzeba szybko dokręcić koszyk z kapsułą. I ostatnie pytanie czy można bezpiecznie wyjąć niezużytą jeszcze kapsułę z adaptera? Pomóżcie dobrzy maniacy :lol: PS pytam poważnie :!: Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 (edited) Ta, pokrętło im bardziej wykręcasz, tym większe ciśnienie możesz załadować. Polecam wykręcić środek i używać tylko: Kosz + śruba + adaptor, jeśli ładujesz granaty. A jak chcesz mniej płacić robisz tak: Butla CO2 jakaś do 10kg, Butla Co2 20 OZ on/off Adaptor MB ( ten ze szpilą do nabijania przetoczka. Masz gazu na laaata ;) Kapsułę można od razu wykręcić po wkręceniu. Przy wkręcaniu, lepiej śrubę mieć wkręconą do połowy i powoli odkręcać. Edited June 18, 2010 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted June 18, 2010 Author Report Share Posted June 18, 2010 Dzięki, pytam bo nie dostałem instrukcji razem z adapterem :???: Ale jeśli w kapsule jest jeszcze co2 to przy odkręcaniu kosza ciśnienie powinno ją "odrzucić" od adaptera, a moje pytanie czy w tym momencie uciekające co2 nie strzeli uszkadzając adaptera? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 Jak całkiem nie odkręcisz koszyka to nic nie strzeli tylko gaz ucieknie. Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted June 19, 2010 Author Report Share Posted June 19, 2010 To chciałem wiedzieć :-P Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 (edited) Kapsułę można od razu wykręcić po wkręceniu. Edited June 20, 2010 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts