romekxd Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Jestem posiadaczem karabinu cyma.028. Wczoraj gdy strzelałem na full auto broń nagle przestała strzelać. Pomyślałem, że to pewnie bezpiecznik, jednak jest on w porządku, baterię też naładowałem ale dalej nie działa. Co począć? Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Usiąść i zapłakać Quote Link to post Share on other sites
Martenz Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Ja na twoim miejscu sprawdził bym kabelki podłączone do silnika. jak to nie to, proponuje sprawdzić woltomierzem czy prąd przechodzi po kabelkach. z tego co piszesz to problem jest z prądem, no chyba ze silnik słyszysz i nie może on ruszyć to jest już coś innego. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Brak jest jakiejkolwiek reakcji na naciśnięcie spustu czy może słychać przy tym takie "tyknięcie"? Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Może jednak bezpiecznik, sprawdź czy zadziała po połączeniu samych styków i czy kabelki z silnika nie spadły. Quote Link to post Share on other sites
pinoczet Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 mam coś podobnego ale z AK 74u BOYI - replika nagle przestała strzelać ale przy naciśnięciu spustu słychać takie "tyk" jakby silnik pracował ale tłok nie reagował jakiś pomysł ? ( jak co na PW ) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 mam coś podobnego ale z AK 74u BOYI - replika nagle przestała strzelać ale przy naciśnięciu spustu słychać takie "tyk" jakby silnik pracował ale tłok nie reagował jakiś pomysł ? ( jak co na PW ) Przyczyna: Tłok zablokowany na sprężynie przy prowadnicy sprężyny. Rozwiązanie: Znaleźć kolegę z mocniejszą batką lub mniej polecane - zwolnić tłok antyrevelsalem. Zapobieganie: Kupno innej sprężyny: Guarder/Systema. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Albo wersja 2;) Przyczyna: Za słaba bateria. Skutek: Silnik nie jest w stanie naciągnąć sprężyny Rozwiązanie: Wymiana baterii na nową. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Albo wersja 2;) Przyczyna: Za słaba bateria. Skutek: Silnik nie jest w stanie naciągnąć sprężyny Rozwiązanie: Wymiana baterii na nową. Naładowanie akumulatora? :lol: Daje 85% na moją wersję ;-) . Jak stan Twojego aku? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Jestem posiadaczem karabinu cyma.028. Wczoraj gdy strzelałem na full auto broń nagle przestała strzelać. Pomyślałem, że to pewnie bezpiecznik, jednak jest on w porządku, baterię też naładowałem ale dalej nie działa. Co począć? Zareklamuj to. Nie masz opcji aby robić to samemu. Chyba, że chcesz stracić gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Problemów może być multum,zareklamuj to jak napisał kolega wyżej bo nie ma co tego ruszać nawet,jeżeli nie ma już gwarancji wyślij komuś z grona serwisantów. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts