SzK Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Cześć! Chodzi mi głównie o różnice w/w wymienionych replik (zasięg, żywotność, celność itp.) Gdzieś mi się obiło o uszy, że ta normalna wersja (nie steel&wood)cześći metalowe posiada z jakiegoś gorszego metalu, czy coś takiego. Jeśli jestem w błędzie wyprowadzcie mnie z niego. P.S. Skorzystałem z wyszukiwarki. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 GB jest dokłądnie ten sam. Jedynie body ma z gorszego materiału. S&W posiada ze stali, natomiast zwykła z jakiegoś zwykłego metalu. I tu by się jakiś fachowiec od materiałoznastwa mógł wypowiedzieć :D Quote Link to post Share on other sites
zubol Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 S&W ma wzmocnione części gearboxa które spokojnie na stocku wytrzymają m110 ( u mnie ok 20tyś przebiegu na takim springu i 0 zużycia) lub nawet m120 i oczywiście zapewnią znacznie większą żywotność. części wzmocnione względem tańszej wersji : - Łożyskowana prowadnica sprężyny - Łożyskowana, aluminiowa głowica tłoka - Mosiężna głowica cylindra - Wzmocniona uszczelniona dysza - Wzmocniony teflonowy cylinder - Zębatki z czterema zębami przeciwpowrotnymi Jeśli chodzi o materiał to z tego co wiem w zwykłym slr jest to zniesławiony ZnAl . Nie wiem jaki rodzaj stali jest w S&W ale jest naprawdę solidny i b.wytrzymały tak samo drewno której jest świetnej jakości . Porównywałem obie repliki ( S&W mój a zwykły kolegi ) i różnica jest ogromna , praktycznie 2 inne repliki . Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 witam, aktualnie mam slr105-a1, a mam zamiar kupić jeszcze selera steel para (SW ze składaną kolbą) Z tego wynika, że GB będę mógł przekładać bez problemu? pozdrawiam kirs Quote Link to post Share on other sites
zubol Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 gb w obu przypadkach to v3 więc wejść na pewno wejdzie bo korpusy są te same , tylko może być problem z okablowaniem bo wersja ze składaną kolbą ma baterie pod deklem , ale to pewnie będzie kwestia jakiejś przejściówki czy drobniejszego pokombinowania Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Nie wiem, czy nadal tak jest, ale podstawa szczerbinki w zwykłym SLRrze była zrobiona z plastiku kiedyś. Przynajmniej było tak, kiedy jeszcze ja " bawiłem się Kałachami ". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts