Sebi_S Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Na telepiące magi w G&P jest bardzo prosty ,trwały i tani sposób (nie izolka dookoła magazynka, nie uznaje takiej tandety ) i nie ma co narzekać W każdej replice znajdziemy wady i zalety ,nie ma złotego środka,ja posiadam emke G&P ka i nie narzekam Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 No to jaki jest ten sposób ! xD Tego nie napisałeś... Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Dragunow mam wrażenie że jesteś nastawiony anty do emek G&P ,ale spoko twoje zdanie A co do magazynków ,ja kupiłem taśmę rzep czarną 50 mm szeroką ,wykorzystując cześć (nie tą z chaczykami) tylko tę drugą ,nie wiem jak to nazwać ,włochatą wycinając odpowiednie 2 kawałki wkleiłem na taśme dwustronną (taką zbrojoną w siatkę,jest mocniejsza)w wewnętrznej stonie pochwy,prowadnicy magazynka (wew. część body) Jeden od strony klapki wyrzytnika łusek ,drugi od przodu (wszystko jak pisałem wyżej od środka) trzyma sie bardzo dobrze i magazynki się nie telepią i nie rysują przy okazji,proste i skuteczne pozdro :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Żeby nie było że tak strasznie nie lubię G&P, magazynki od CA ładnie podają i się tak nie telepią. xD Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Magi MAG są ok do GP.Używam ich i nie ma problemów :) Quote Link to post Share on other sites
heini Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Ja ma co prawda konwersję eMki SR 16 URX, ale w body wielkich różnic nie ma. Magi siedzą dość dobrze, zarówno ICS, orginalny G&P, ajk I CA. Jakbym chciał tam coś wkleić, to chyba nie miałbym miejsca. A co do CA, to faktycznie podaje najlepiej. Mam mida, ładuję go zawsze troche pond 100 i ani razu nie zawiódł. W sumie Oryginalny mid po rozkręceniu i przesmarowaniu kanału kulek wacikiem z silikonem, a następnie suchym też śmiga beż pytania, pod warunkiem, że kulki dobre (np BLASTER). Naj GFC, albo PESTKACH, ciął się bez względu na konserwację. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 PJ wchodzą strasznie ciasno a przy wyciąganiu się rozkładają (czyt. w rękach zostaje obudowa kanał zostaje w replice :) ) KA są też dobre dobrze podają ale wymagania kulkowe mają wysokie Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Magi KA nie są najlepszym pomysłem xD Jeżeli coś nie podaje G&G to już źle ... xD Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Dlaczego nie? kumpel śmiga na nich i nie marudzi :) Mi sie stokowy G&P na kulkach G&G zacina :) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Bo mag G&P to zło. Każde dziecko wie... Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Powiem szczerze, że dziwi się twoim wypowiedziom dragunow... Magi KA- u mnie bez problemu. Magi G&P- imo lepszych nie ma. Magi PJ- jak nie masz na G&P-->KA kupujesz pj'ota i też powodów do płaczu. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Przemieliłem kilka albo i więcej magów od G&P i zacinają się w każdej replice. Chyba że wykonasz tuning. Rozbierzesz maga i odkręcisz sprężynę która ma tendencje do zwijania się na boki. Oczywiście smarując ją delikatnie silikonem. W G&P magi G&G nie siędzą, bo są da ciasne. Magi MAGa elegancko podają i siedzą tyle że są plastikowe Star ... loteria w jednych G&P podają w drugich nie. P&J podają i ładnie siedzą, ale gorzej z wykonaniem. Mnie przynajmniej farba schodziła KA na 4 różnych emkach (w tym 2 G&P, w każdym karabinie inna komora) nie podają. Tutaj też potrzeba trochę roboty by je "naprawić" CA moim zdaniem jedne z lepszych, podają wszystko wyglądają DOŚĆ przyzwoicie i nie latają za mocno (wada, są krótsze od oryginałów tak jak G&P) Więcej magów nie pamiętam... (all z autopsji) Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Mam tylko magi G&P (midy) i z żadnym nie miałem żadnego problemu. Bez rozbierania, tuningowania, nawet smarowania. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 No chyba i tutaj moja nowa hipoteza, że najnowsze magi G&P już nie mają skręcającej sie sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Stare magi G&P też były ok... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 No to kurcze trafiałem zawsze na złe. Policzyłem... dokładnie 14 sztuk... Raz na dziesięć napełnień każdy się przycinał. Niektóre częściej. Tyle że wy chyba strzelacie na stockowych komorach prawda? A ja nigdy nie używałem stockowej... Może to być powodem Quote Link to post Share on other sites
ChudyBSASG Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Mam jeden z najnowszych modeli m4a1. Full stock. Mag G&P podaje beznadziejnie, częste zacinki. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Low-capy CA i nie ma żadnych problemów z podawaniem, jedyna ich wada to brak mozliwości wyładowania kulek bez uzycia czegoś do zwolnienia blokady Quote Link to post Share on other sites
heini Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Już pisałem, ale powtórzę... Miałem problemy z midem G&P. Skończyły się gdy go rozkręciłem, nasmarowałem kanał na kulki za pomocą wacika i zacząłem używać BLASTERów. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 @Drag- ja poza nową emką nigdy nie używałem w starej stokowej komory. Od początku king arms. I dalej było ok. Co do stokowej komory w nowej serii- o niebo lepsza od starej z niebieskimi plastikami. Sprawdzałem szczelność pod wodą i wypadło świetnie. Co prawda nie jest to King Arms... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Szczelna jest to prawda, ale ... słabo podkręca. Oczywiście wymiana gumki, dystansera i lufy pomaga. Baaardzo. No to z tymi magami w takim razie loteria. I naprawdę nie zależy to do kulek. Zacinał się nawet na extremach i mad bullach. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Jak dla mnie nie ma gorszych kulek niż extreme prec. czy jak to tam się nazywa. Stary, sprawdzony sposób: Kupujesz G&P i spodziewasz się świetnej repliki? Dokup: -preclufe np. Systemy -gumke jw -dystanser H deep fire -komore KA Na czymś takim, na 9,6V masz piękny rof, śliczny zasięg i skupienie i trzyma przez jakieś 30k kulek. Potem zazwyczaj wkłada się bore upa np. guardera, tłok deep fire, sprężyne np. M130 i środkową zębatkę guarder oryginal. Jak dla mnie to wyczerpuje temat "a co powinienem jeszcze dokupić?". Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Nie ucz ojca dzieci robić. Stary ja już z 10 różnych G&P przemieliłem przez ręce... No i czy ja Ciebie zapytałem "wujku Hawku nie wiem co mam robić, moje G&P nie jest takie jak sobie wyobrażałem poradź?" NIE xD Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Przepraszam, ale po co w M4a1 boreup+M130? Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 do zwiększenia mocy?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts