Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Przemieliłem kilka albo i więcej magów od G&P i zacinają się w każdej replice. Chyba że wykonasz tuning. Rozbierzesz maga i odkręcisz sprężynę która ma tendencje do zwijania się na boki. Oczywiście smarując ją delikatnie silikonem.

W G&P magi G&G nie siędzą, bo są da ciasne.

Magi MAGa elegancko podają i siedzą tyle że są plastikowe

Star ... loteria w jednych G&P podają w drugich nie.

P&J podają i ładnie siedzą, ale gorzej z wykonaniem. Mnie przynajmniej farba schodziła

KA na 4 różnych emkach (w tym 2 G&P, w każdym karabinie inna komora) nie podają. Tutaj też potrzeba trochę roboty by je "naprawić"

CA moim zdaniem jedne z lepszych, podają wszystko wyglądają DOŚĆ przyzwoicie i nie latają za mocno (wada, są krótsze od oryginałów tak jak G&P)

Więcej magów nie pamiętam... (all z autopsji)

No to kurcze trafiałem zawsze na złe. Policzyłem... dokładnie 14 sztuk... Raz na dziesięć napełnień każdy się przycinał. Niektóre częściej.

Tyle że wy chyba strzelacie na stockowych komorach prawda? A ja nigdy nie używałem stockowej... Może to być powodem

@Drag- ja poza nową emką nigdy nie używałem w starej stokowej komory. Od początku king arms. I dalej było ok.

Co do stokowej komory w nowej serii- o niebo lepsza od starej z niebieskimi plastikami. Sprawdzałem szczelność pod wodą i wypadło świetnie. Co prawda nie jest to King Arms...

Szczelna jest to prawda, ale ... słabo podkręca. Oczywiście wymiana gumki, dystansera i lufy pomaga. Baaardzo.

No to z tymi magami w takim razie loteria. I naprawdę nie zależy to do kulek. Zacinał się nawet na extremach i mad bullach.

Jak dla mnie nie ma gorszych kulek niż extreme prec. czy jak to tam się nazywa.

Stary, sprawdzony sposób:

Kupujesz G&P i spodziewasz się świetnej repliki? Dokup:

-preclufe np. Systemy

-gumke jw

-dystanser H deep fire

-komore KA

Na czymś takim, na 9,6V masz piękny rof, śliczny zasięg i skupienie i trzyma przez jakieś 30k kulek. Potem zazwyczaj wkłada się bore upa np. guardera, tłok deep fire, sprężyne np. M130 i środkową zębatkę guarder oryginal.

Jak dla mnie to wyczerpuje temat "a co powinienem jeszcze dokupić?".

Dragunow: "Kerth" dzięki na przyszłość.

Prezes_____: tyle mocy to ja nawet w minimie nie mam.

Pytam całkiem poważnie. Ja nie widzę sensu, ale może ktoś mnie przekona.

Nie widzę sensu wkładać takiej sprężyny do repliki z lufą 363mm (służącej jako karabin szturmowy).

Rozmowa na temat fps jest zbędna. Ja osobiście tego M130 + borka uznaję tylko przy lufie >509mm. Czyli niekoniecznie M4A1. Powiedzmy, że zanika tu pierwotna funkcja repliki krótkiej, a rozpoczyna się sharp shooterka czy jak kto chce to niech nazywa.

Dargunow- czy ja skierowałem to do Ciebie? Co chwila pojawiają się tego typu pytania więc napisałem odpowiedź na nie aby ktoś kto czyta cały temat miał małe podsumowanie. Nie wiem skąd Ty wziąłeś to podważanie twojego doświadczenia z mojej strony. Wybacz jeśli uraziłem twoje poczucie wartości :)