Prezes_____ Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 OJ sory zapomniałem 8.4 :-) . Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Tą nową serię najlepiej przesmarować na początku i uszczelnić. Na M110 mam około 400 fps i batce 9,6 rof kosmiczny. Na stockowej sprężynie i baterii 8,4 miałem rof 16 k/s ale za to skoki fps w granicach +- 100. A i podobno nowe serie mają jakąś "customową" dyszę. Jakoś zawijaną czy coś. Quote Link to post Share on other sites
blomd Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Witam, nie wiem czy to normalne, ale moją M4 G&P nie używałem przez ok. 2 tygodnie, i przyrdzewiała mi klapka od wyrzutnika łusek, trochę piny i troszkę na tłumiku płomienia :| . A tak poza tym to chciałbym się dowiedzieć, czy to normalne, że moja M4 strzela na kulkach 0,25 na 62 metry, tyle co AK 74 Boyia(mierzone). Dodam jeszcze, że kupowałem broń w ASGShop.pl i wymieniałem gumke Hop Up na tą silikonową ze SYSTEMy. Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Tak rdza jest normalna ja też mam w tych miejscach. A wymieniałeś coś w emce oprócz gumki? Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 (edited) Żadna nowość że strzela tak samo, ale jakoś i trwałość jest o 30m dłuższa :) Edited August 3, 2009 by SkonfU Quote Link to post Share on other sites
misa Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 czy na stockowym gb m130 Guardera da rade? Jeśli nie, to czy wymiana tłoka (ten stockowy podobno strasznie lipny) ewentualnie głowicy tłoka wystarczy? I około ile fps powinienem wyciągnąć na tej sprężynie, mam precke i gumkę systemy, komorę KA. Z góry dzięki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Qaczeek Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 (edited) Mam pytanko: Czy jest duza roznica jesli chodzi o celnosc pomiedzy m16a3 G&P, a M4A1 G&P po wlozeniu preclufy do obu albo i bez niej ? ktos miał takowe porownanie ? Edited August 5, 2009 by Qaczeek Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Replika wróciła z asgshopu, nie uznali gwary. Wstawili żółty tłok CA bo biały G&P stracił zęby. Po przestrzeleniu na chrono wyszło 388 fps +- 2 fps'y. Mnie to zadowala. Czekam jeszcze na komorę. Nie radzę pakować mocniejszych batek w celu uzyskania dużego rofu na białym tłoku. Quote Link to post Share on other sites
Qaczeek Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Niemoge zakalozyc nowego tematu wiec pytam sie tutaj: CZy przy lufie precyzyjnej 6.02 ( tak wiem... ) kulki G&G nie beda mialy zadnych problemow ? Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Odpowiem ci na poprzedni post: mamy w zespole kilka emek różnych długości i na stokowych lufach jest różnica, choć nie zbyt duża, po kupieniu dobrych precek rezultaty są podobne A teraz odpowiedź na drugiego posta: kulki te są stworzone do precek, na 6.03 śmigają bez problemu, na opakowaniu napisane 5.95 +/- 0.01mm :lol: Oby mniej takich pytań Quote Link to post Share on other sites
Qaczeek Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Więc teoretycznie zaciecia nie powinny sie zdarzac. No, ale w praktyce co jakis czas trzeba bedzie użyc wyciora ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 mam lufę 6,02mm i kulki ics, guarder, excel nawet gunfire latały przez lufę oki ;) Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 mi gunfire nawet nie latały na 6.08. Na 6.01 G&G się nie zacinają. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Ja myślałem, że te kulki GFC są w porządku, bo niby leciały wystarczająco, ale się przeraziłem jak wsadziłem choćby takie Xtreme. Kulki GFC są be! :D Teraz pytanko: jak myślicie, mam M4 EOD (czyli tą z 25 cm lufą wewnętrzną), czy lepiej kupić preckę do tego, czy może zapłacić więcej i kupić lufę i preckę od M4A1 (pełnego). Czy będzie duża różnica ? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Im dłuższa precka tym lepiej. Decyzje musisz podjąć sam bo to tylko kwestia gustu. Ja do SR-16 urx z racji braku 363 systemy, musiałem dodać 10cm tłumik i precke 400 coś. Źle nie wygląda lecz traci trochę na mobilności :/ Quote Link to post Share on other sites
Qaczeek Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 I jeszcze jedno, mam nadzieje ostatnie pytanie zielonego przed zakupem tej repliki. Nigdy nie miałem do czynienia z repliką m4 ( w naszej druzynie same cymy praktycznie). Jaki akumulator pasuje do m4a1, azeby mozna by było wlozyc go do front gripu ? Byłbym wdzieczny za podanie linkow. Najlepiej w ASGshopie. Serdecznie dziękuję za cierpliwoś. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Tam jest 8.4 g&p 1100, Szymon: w sklepach można dostać przedłużkę do zwykłej m4, i wtedy 363 lufę, no ale krótka ma ten klimacik więc kupiłbym precke 25cm Taka moja rada ;-) Quote Link to post Share on other sites
misa Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 mam pytanie, kupiłem używaną emke i dostałem do niej 2 lufy zewnętrzne g&p i WA, mam tłumik płomienia metalowy i plastikowy tylko ze teraz nie wiem który jest z której lufy. W WA jest plastikowa muszka wiec podejrzewam ze plastikowy tłumik tez z niej? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Tak. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 I jeszcze jedno, mam nadzieje ostatnie pytanie zielonego przed zakupem tej repliki. Nigdy nie miałem do czynienia z repliką m4 ( w naszej druzynie same cymy praktycznie). Jaki akumulator pasuje do m4a1, azeby mozna by było wlozyc go do front gripu ? Byłbym wdzieczny za podanie linkow. Najlepiej w ASGshopie. Serdecznie dziękuję za cierpliwoś. a nie lepiej złożyć z ogniw 1700mAh ? Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Witam. Chcę kupić magazynki low-cap do swojego m4. Chciał bym wiedzieć czy z Boyi - Dboys będą dobre czy może z CA albo coś lepszego? Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 (edited) Jest takie coś jak ,,szukaj", było to w tym temacie kilka razy. Zanim zadasz pytanie to posprawdzaj, no ale odpowiem CA Edited August 18, 2009 by Prezes_____ Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Wiem ,że jest coś takiego jak szukaj i spokojnie Prezes. Przeczytałem cały temat o m4 z G&P. Ale chodziło mi o to czy kupując teraz magazynki to czy będą dobrze podawać oraz jakie polecacie. Bo odpowiedzi z jakiegoś tam czasu nie dają mi konkretnej odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 A niby co miało się zmienić? Ciągle jest takie samo body, co prawda moje gniazdo maga rożni sie od tego z 2008, tym że moje jest węższe o 0.07mm. Ale i tak najlepsze są ArmijneClasiki. Stokowy magazynek wywaliłem bo się nawet G&G zacinały na łamaniu Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Chodzi mi czy tańsze magazynki takich firm jak: Boyi - Dboys JG P&J są dobre i które z nich wybrać czy od razu CA bo nie chce zgubić maga za 50 zł w lesie. Z góry dzięki za pomoc wszystkim i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts