rosomaczysko Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 I jeszcze w temacie baterii.. Niestety wymiana jest konieczna bo na 8.4 nie postrzelasz.... Konieczna? Ja ze swojego SR4 strzelałem na 8,4V. Kumpel też strzela na 8,4V i wszystko jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
osek Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Niestety wymiana jest konieczna bo na 8.4 nie postrzelasz... Nie opowiadaj głupot. Już chyba czwarty raz w tym temacie piszę (i nie tylko ja), że mam baterię 8.4 V i nie mam żadnych problemów. Może ROF nie jest zachwycjący, ale spokojnie daje radę. Do bani są te baterie dawane w zestawie! Bedziesz musiał najprawdopodobniej wymienić zębatkę tłokową, dźwignię rozdzielacza, może być konieczna wymiana płytki selektora ognia, oczywiście nie bierz tej bateri z zestawu. Część osób również się skarżyła na zębatkę silnikową. Na te elementy użytkownicy SR4 narzekają najczęściej. A jak mam byc szczery, to nie polecam Ci tej repliki. Dozbieraj i kup sobie CA. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted August 6, 2006 Report Share Posted August 6, 2006 odnośnie celności SRC - przy prowadzeniu ognia pojedyńczego nie mogę nic zarzucić - kulki leciały tam gdzie chciałem :). Jeśli jednak chodzi o wieksze serie [pow 3-4kulek] to rozrzut już jednak był spory - w sumie jak w każdym aegu :P moja rada jest następująca - jeśli planujesz bawić się w strzelca wyborowego - luneta minimum 3-9x32 [albo o stałym 4x] i to na szynę nie na rączkę, bo rączka plasticzana i się chwieje więc celowanie rpecyzyjne niemożliwe się staje jeśli chcesz być normalnym szturmanem bez wydziwiania to kolimator [ach ten acog :)] i jednak też na szynę a nie na rączkę o muszkę się nie martw - nie będzie Ci zasłaniała lini celowania :) Pozdrawiam Kakaroth Quote Link to post Share on other sites
dx Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 kurcze troche nie siedzialem w temacie asg teraz planowalem wrocic z nowo zakupiona - opisywana tu emke ale troche sie teraz zniechecilem... jedyne co widze w zmianach na lepsze to to ze nie powinno byc juz problemu z zebatka tloku jezeli jak pisza na tajwangunie "wszystkie modele karabinów szturmowych SRC maja wymieniane podczas przeglądu "0" zębatki tłokowe (aluminiowe) na stalowe" ale z tego co piszecie czasem padaja rowniez inne czesci....;/;/;/ kurcze a mialo byc tak pieknie Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 A w jakim AEG czasem nie padają różne części? Quote Link to post Share on other sites
geck Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Witam. Chciałem zapytać czy ktoś z was używa takich magów: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=319 Jeśli tak to czy działają bez problemu w karabinkach SRC? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
dx Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 pytanie retoryczne:] chodz malo przypadkow znam... wiecej tu zostalo wymienionych o src:)) wszystko si tylko ciarki przechodza gdy sie czyta o prawie 'swoim' m4 ze sie psuje... ale damy rade a i tak nie ma nic w tej cenie... chyba bede bral tego: http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=98 jakies sugestie? moze dokupic cos juz na poczatku... z gory dzieki Quote Link to post Share on other sites
osek Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Mam pewną sugestię. Nie kupuj tego. Kup jakieś CA albo TM. Oszczędzisz sobie nerwów! Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 A ja mam takie noobowe pytanie..jak umieścić tą baterie w kolbie taktycznej srki ? :roll: Tzn. jak ją ułożyć w środku... Kiedyś w temacie o Sr-kach były fotki jak to zrobić, ale znikły... [EDIT] Byłem tak zafascynowany(w końcu pierwszy AEG....) SR-ką, że nie zauważyłem iż..krakman przysłał mi innąinną baterie niż jest w powyższym linku :roll: Ktoś mi powie jak ją umieścić w kolbie taktycznej, żeby można było korzystać ze wszystkich ustawień ? Bo mogę tylko do połowy ją złożyć...Dalej niechce iść :| Quote Link to post Share on other sites
Guest MaszlinkoF Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Jako laik mam pytanko(jak wielu) :) Prowadnica sprężyny jest metalowa czy też nie :?: z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Jest plastikowa... Quote Link to post Share on other sites
Draq Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Ja kupilem SR4 i po wystrzeleniu doslownie 100 kulek tlok mi sie zacial, lufa sie chwieje, przewody grzeja sie jak glupie- no coz ale uwazam jak za te cene to jest raczej udany zakup- pisz "raczej" bo musialem dokupic baterie za 100 zl. Czy pozmoze odblokowac tlok- diabli wiedza ale mam nadzieje ze da bo inaczej zrobie sie wsciekly........ Quote Link to post Share on other sites
clown Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 zy pozmoze odblokowac tlok- diabli wiedza ale mam nadzieje ze da bo inaczej zrobie sie wsciekly. Podłącz baterie większą od 9.6 V na jeden strzał . Na pewno pomoże Quote Link to post Share on other sites
Lordi Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Te SRC są chyba bardzo awaryjne... nie znam ani jednego właściciela Mki SRC, którego sprzęt jeszcze nie sprawił problemu czy nie był w serwisie. Przykre i smutne, ale prawdziwe. Quote Link to post Share on other sites
RONIN_FST Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Ale za to jaka świetna zabawa... Quote Link to post Share on other sites
Draq Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 A tak jeszcze apropos baterii. Ile laduje sie ogniwa KAN-a? Jak dlugi musi byc pierwsze ladowanie i nastepne? Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 A jakieś szczegóły ? Pojemność itd... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 KAN 9.6 V 1050 mAh - zgodnie z instrukcja podana na pudelku od ladowarki (Ansmann 35) - niecale 10 godzin. Tak zaleca rowniez asgshop.pl. Quote Link to post Share on other sites
Draq Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Batka jest o napieciu 9,6 v 1050 mAh Quote Link to post Share on other sites
Przemolino Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 ten karabin od poczatku mnie denerwuje czy moze mi ktos powiedziec jakis jest zakres regulacji HU ? probowalem na wszystkie sposoby wyregulowac i niewidze zadnej znaczacej roznicy w HU odkrecilem na maxa HU ze srobka lekko odkrecona juz i w druga strone stopniowo staralem sie zwiekszac ale bez znacznych osiagow od poczatku zasieg jest smieszny(30m)porownywalny do taniej gazowki czy ten karabin ma napewno ponad 250fps ? mam sr4RIS i lapie sie za glowe bo wydalem na niego sporo a niejestem zadowolony z zakupu jak do tej pory.. Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 ten karabin od poczatku mnie denerwuje czy moze mi ktos powiedziec jakis jest zakres regulacji HU ? Jeden pełny obrót. Quote Link to post Share on other sites
Draq Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 A ja juz wiem dalczego wszystkie SRC sa takie awryjne.... otoz to jest klatwa samuraja- japonscy mnisi wspolpracujacy z firma Tokyo Marui przekleli SRC, i jak widac klatwa dziala az za dobrze :mrgreen: a nam, uzytkownikom tej repilki nie pozostaje nic innego jak tylko zlozyc ofiare na oltarzu blagalnym "do wszystkich replik", ofiara musi sie skladac z przynajmniej 30 hi- capow, dwoch ogniw SaNYO 9,6 V i 3000 kulkek 0,2 g Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 U mnie już poszło 5000 0,25 TM i 0,23 Excela więc chyba zdjęli ze mnie klątwe bo eMka sprawuje się świetnie :D Ok koniec offtopu(do wykasowania ;) ) Quote Link to post Share on other sites
Valve Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 jeśli piszecie ze za te 899zł replika jest awaryjna ... to czy za 400zł jest opłacalna ? poniewaz juz od dłuzszego czasu schodza z aukcji Krakmana repliki SR4 16 i SR4 RIS , za ceny okolo 400zł ja mysle ze to okazja :) http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...php?uid=3036587 (aukcje koncaz sie za godzine ale zapewne na zajutrz bedą kolejne) Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Ja mam właśnie SR4 R.I.S. a aukcji Krakmana :D Moja ma tą różnice, że odrazu za dopłatą założyli mi silikonową gumke hop-up guardera ;) I tak jak mówie - 5 tys. kulek, zero problemów :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts