Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

dysponuje ktoś? moze chociazby jakies wskazówki, bo zabieram sie powoli do szycia takowej i mam troche pytan/wątpliwosci.

Z tego co juz wiem - zamknieta, z futerałem na jeden magazynek, na kamizelke, przyczepiana klipsami ALICE. Postaram sie uszyc z kordury, a jak nie znajde to jakis brezent, albo inna wytrzymała tkanina tego typu.

Czy kabure szyje sie z jednego kawałka, czy z kilku? bo z tego co ogladam kabury nie moge stwierdzic. Gdzie najlepiej umiescic maga? i jakie zamkniecie regulacja jest najlepsza?

dzieki za pomoc

domyslam sie - przerabiałem juz troche rzeczy na ALICE (głównie polskie chlebaki o torby od maski p.gaz) wiec wiem z czym to sie je :) ). To jest z jednego kawałka? 8O jak zobacze, to uwierze - inaczej nie 8O no chyba ze jest z jednego kawalka, a dotego doszyta jest kieszonka na mag, w to juz wierze, bo tak wyglada chyba wiekszosc kabur, bynajmniej logiczne myslenie wskazuje na taką budowe.

btw - sam szyłes tą kopie, czy szył ją ktoś kogo mozesz polecic? :>

domyślam sie super, cos nie cos juz szyłem ;)

szyjesz tylko dla siebie, czy tez na jakies zamówienia? gdzie kupujesz materiał? bo nie wiem czy w Toruniu dostane cordure, czym mozna ją zastąpic? (podobne parametry, ale oczywiscie gorsze ;) ).

No to teraz czekam na wykrój tylko :)

www.google.pl

zapytania:

"tekstylia"

"dodatki kaletnicze"

"hurtownie kaletnicze"

itp.

np:

www.berotex.pl

ps. to bedzie zazwyczaj cordura, o codurze pisał już Hubert żejej cena u dystrybutora (dupoint) jest astronomiczna, gdy tymczasem codura (grube ortaliony są po dość przystępnych cenach.

www.google.pl

zapytania:

"tekstylia"

"dodatki kaletnicze"

"hurtownie kaletnicze"

itp.

np:

www.berotex.pl

ps. to bedzie zazwyczaj cordura, o codurze pisał już Hubert żejej cena u dystrybutora (dupoint) jest astronomiczna, gdy tymczasem codura (grube ortaliony są po dość przystępnych cenach.

No tak ale czystej Cordury nie kupisz detalicznie, no chyba ze 3000mb :?

Acha i jakby nie bylo to firma DuPont odsprzedala licencje na Cordure firmie Koch

pozdro

/soq

Ja odradzam. Kupiłem tę kaburę 9 miesięcy temu i teraz żałuję. W rzeczywistości wygląda tak jak na fotkach w tym temacie:

http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=5570...ighlight=kabura

Największą wadą(bo na inne rzeczy za tę cenę specjalnie nie narzekam) jest sposób mocowania do uda. Kabura po prostu lata na nodze i bardzo przeszkadza. Paski mocujące do uda nie są takie szerokie jak na zdjęciu w tajgunie. Maja 2,5 cm szerokości i kiepsko trzymają. Mocowanie do paska jest za to bardzo dobre. Oba metalowe zapięcia(napy) odpadły. Kabura mogłą by też być lepiej przymocowana na górze to pasa łączącego ja z pasem głównym kamizelki. Odstaje ona po prostu od uda. Generalnie trzeba w niej sporo poprzerabiać(po podszywać szersze taśmy itp). Gdbym teraz mógł ponownie wydać tamte pieniądze to zaryzykował bym raczej zakup kabury Strike Systems z machinguna lub w ogóle kupił coś porządnego za większe pieniądze.

Pozdrawiam!

http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=517

Tanie i jak za tak niska cene calkiem niezle. Nosze w tym Glocka 19 z metalowym zamkiem, wiec troche to wazy, a jakos nie zauwazylem, zeby kabura sie przesuwala, okrecala czy co tam jeszcze. Poza tym paski obejmujace udo sa przyszyte na calej szerokosci kabury a nie, jak to ma miejsce w wiekszosci tanich kabur, na 1,5-2 cm, dzieki czemu kabura nie lata we wszystkie strony podczas biegania.

podaje wykrój kabury.

pawe_skan.gif

Niestety jak ktos nie potarfi szyc to nic z tym nie zrobi :D

nalezy to wydrókować w formacie A4, iśc na ksero i powiększyc o 141 %

wtedy mamy forme na uniwersalną kaburę. jescze tylko kieszeń na maga, paski zapinające, rzepy , usztytwnienie, obszycie lamowka i ta da kabura gotowa :D

Temat troszkę zamienił się w poradnik jaką kaburę wybrać. Dlatego mam nadzieje ze nie będziecie mieli za złe jeśli dorzucę do tego bigosu swoje pytanie(w razie czego moderator wywali). Czy ktoś ma tą kaburę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37788279 i mógłby ją ocenić? Zastanawiam się między nią a tą z machinguna o której pisał Minima. Ewentualnie proszę o opinie na temat tej: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=302 - ze zdjęć wynika ze to chyba to samo co na allegro. Docelowo w kaburze będzie noszony glock 17.

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam!