ghost666 Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 dysponuje ktoś? moze chociazby jakies wskazówki, bo zabieram sie powoli do szycia takowej i mam troche pytan/wątpliwosci. Z tego co juz wiem - zamknieta, z futerałem na jeden magazynek, na kamizelke, przyczepiana klipsami ALICE. Postaram sie uszyc z kordury, a jak nie znajde to jakis brezent, albo inna wytrzymała tkanina tego typu. Czy kabure szyje sie z jednego kawałka, czy z kilku? bo z tego co ogladam kabury nie moge stwierdzic. Gdzie najlepiej umiescic maga? i jakie zamkniecie regulacja jest najlepsza? dzieki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 mam gdzieś wykrój na coś takiego: to oczywi scie model z klapą, mozna ja podnieś i trzyma się na rzepie, a dodatkowo trzyma gnata pasek z napem. jest to kopia modelu BHI. ja jestem zadowolony :D Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 14, 2004 Author Report Share Posted December 14, 2004 mówisz o pełnym wykroju etc..? no jak tak to czekam :D byłbym bardzo kontent za wykrót, bo jak widze kabura fajna... szkoda tylko ze udowa ;) Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 przerobienie tego modelu na kabure do pasa czy jak chcesz do kamizelki nie jest problemem-jak znajdę forme to zaznacze gdzie przyszyć poprostu taśme na klipsy ALICE. jest to jeden kawałek materiału odpowiednio wywiniety :D Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 14, 2004 Author Report Share Posted December 14, 2004 domyslam sie - przerabiałem juz troche rzeczy na ALICE (głównie polskie chlebaki o torby od maski p.gaz) wiec wiem z czym to sie je :) ). To jest z jednego kawałka? 8O jak zobacze, to uwierze - inaczej nie 8O no chyba ze jest z jednego kawalka, a dotego doszyta jest kieszonka na mag, w to juz wierze, bo tak wyglada chyba wiekszosc kabur, bynajmniej logiczne myslenie wskazuje na taką budowe. btw - sam szyłes tą kopie, czy szył ją ktoś kogo mozesz polecic? :> Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 mogę polecic tylko siebie :D a tak normalne że kieszeń na maga jest doszywana-inaczej sie nie da. Chodzilo mi o to że klapka i cała kabura jest z jednego kawałka i na niego doszywasz dopiero taśmy do ALICe spinek, kieszen na maga i paski Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 14, 2004 Author Report Share Posted December 14, 2004 domyślam sie super, cos nie cos juz szyłem ;) szyjesz tylko dla siebie, czy tez na jakies zamówienia? gdzie kupujesz materiał? bo nie wiem czy w Toruniu dostane cordure, czym mozna ją zastąpic? (podobne parametry, ale oczywiscie gorsze ;) ). No to teraz czekam na wykrój tylko :) Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 15, 2004 Report Share Posted December 15, 2004 w Toruniu zakup cordury graniczy z cudem, naszczęśćie w googlach ejst to bardzo prostę. Fajna kabura super. To jest ilu warstwowe ?? ustywniałeś czymś w środku ?? Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 15, 2004 Author Report Share Posted December 15, 2004 raz kiedys chyba widziałem chordure u nas w Toruniu... ale to było z rok temu niecały, a pozatym była czarna... ;) Quote Link to post Share on other sites
soq Posted December 15, 2004 Report Share Posted December 15, 2004 w Toruniu zakup cordury graniczy z cudem, naszczęśćie w googlach ejst to bardzo prostę. Gdzie ty w necie znalazes cordure do kupienia?? :? Ja dluuuugo jej szukalem i nic nie znalazlem pozdro /soq Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 15, 2004 Report Share Posted December 15, 2004 www.google.pl zapytania: "tekstylia" "dodatki kaletnicze" "hurtownie kaletnicze" itp. np: www.berotex.pl ps. to bedzie zazwyczaj cordura, o codurze pisał już Hubert żejej cena u dystrybutora (dupoint) jest astronomiczna, gdy tymczasem codura (grube ortaliony są po dość przystępnych cenach. Quote Link to post Share on other sites
soq Posted December 15, 2004 Report Share Posted December 15, 2004 www.google.plzapytania: "tekstylia" "dodatki kaletnicze" "hurtownie kaletnicze" itp. np: www.berotex.pl ps. to bedzie zazwyczaj cordura, o codurze pisał już Hubert żejej cena u dystrybutora (dupoint) jest astronomiczna, gdy tymczasem codura (grube ortaliony są po dość przystępnych cenach. No tak ale czystej Cordury nie kupisz detalicznie, no chyba ze 3000mb :? Acha i jakby nie bylo to firma DuPont odsprzedala licencje na Cordure firmie Koch pozdro /soq Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted December 15, 2004 Report Share Posted December 15, 2004 na allegro klient ma do sprzedania kawałeczek :wink: 150/200 w kamo pustynnym BW{nowe} za 70zybli... Quote Link to post Share on other sites
kAcAj Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 To jak z tym wykrojem Super? Zpaodasz go tutaj? Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 zapodam zapodam ale po weekendzie :D jest oddalony ode mnie o parę kilometrów :D Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 Sorry że trochę off topic ale nie chciałem zakładać nowego tematu... Co sądzicie o tym ?? http://www.tajgun.pl/index.php?prod=49&cat=12 Tzn. czy nie rozleci się po pierwszej strzelance, i czy gun z tego nie wypadnie. Szukam czegoś niedrogiego na udo do G17 - może znacie coś odpowiedniejszego niż to powyżej... Z góry thx za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Santiago Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 Jak ja ogladalem to mi nie przypasila. A kolo gore-tex'u to to IMVHO nawet nie lezalo. Jak bys zalozyl do Glocka latarke to moze byc nawet w miare bo mozna sobie takim rzepem w srodku regulowac szerokosc kabury (opis skrotowy bo ide dalej muay thay ogladac 8) ). Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 Ja odradzam. Kupiłem tę kaburę 9 miesięcy temu i teraz żałuję. W rzeczywistości wygląda tak jak na fotkach w tym temacie: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=5570...ighlight=kabura Największą wadą(bo na inne rzeczy za tę cenę specjalnie nie narzekam) jest sposób mocowania do uda. Kabura po prostu lata na nodze i bardzo przeszkadza. Paski mocujące do uda nie są takie szerokie jak na zdjęciu w tajgunie. Maja 2,5 cm szerokości i kiepsko trzymają. Mocowanie do paska jest za to bardzo dobre. Oba metalowe zapięcia(napy) odpadły. Kabura mogłą by też być lepiej przymocowana na górze to pasa łączącego ja z pasem głównym kamizelki. Odstaje ona po prostu od uda. Generalnie trzeba w niej sporo poprzerabiać(po podszywać szersze taśmy itp). Gdbym teraz mógł ponownie wydać tamte pieniądze to zaryzykował bym raczej zakup kabury Strike Systems z machinguna lub w ogóle kupił coś porządnego za większe pieniądze. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 Wielkie dzięki za link do tematu o tej kaburze i ostrzerzenie :) Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=517 Tanie i jak za tak niska cene calkiem niezle. Nosze w tym Glocka 19 z metalowym zamkiem, wiec troche to wazy, a jakos nie zauwazylem, zeby kabura sie przesuwala, okrecala czy co tam jeszcze. Poza tym paski obejmujace udo sa przyszyte na calej szerokosci kabury a nie, jak to ma miejsce w wiekszosci tanich kabur, na 1,5-2 cm, dzieki czemu kabura nie lata we wszystkie strony podczas biegania. Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 Dzięki za radę ! Zaufałem Ci -> przed chwilą zamówiłem to co poleciłeś :) Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 podaje wykrój kabury. Niestety jak ktos nie potarfi szyc to nic z tym nie zrobi :D nalezy to wydrókować w formacie A4, iśc na ksero i powiększyc o 141 % wtedy mamy forme na uniwersalną kaburę. jescze tylko kieszeń na maga, paski zapinające, rzepy , usztytwnienie, obszycie lamowka i ta da kabura gotowa :D Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 Temat troszkę zamienił się w poradnik jaką kaburę wybrać. Dlatego mam nadzieje ze nie będziecie mieli za złe jeśli dorzucę do tego bigosu swoje pytanie(w razie czego moderator wywali). Czy ktoś ma tą kaburę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37788279 i mógłby ją ocenić? Zastanawiam się między nią a tą z machinguna o której pisał Minima. Ewentualnie proszę o opinie na temat tej: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=302 - ze zdjęć wynika ze to chyba to samo co na allegro. Docelowo w kaburze będzie noszony glock 17. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
kAcAj Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 Tak patrze, czytam, to pomyślałem, że może mi pomożecie. Czy ta kabura to ta sama co ta kabura :?: No i oczywiście czy opłaca sie je kupować :?: Dodam, że w kaburze ma znajdować się S&W Sigma 40F na CO2. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 26, 2004 Author Report Share Posted December 26, 2004 jedna jest w woodlandyie, druga we flecktarnie (to to cholerne kropka kamo) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts