misiakow Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Ja mam inne pytanie - o której w piątek można być najwcześniej, coby zastać organizatorów, którzy powiedzą gdzie kopać dziury na ciała :P Pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
swirekster lol Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Po co Ci dziury na ciała? Od tego są mutanty! Od tego oni są! Od tego są oni! Od tego są! :P Link to post Share on other sites
vinix Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 truchło sie da mutantą bo i tak głodne sa Link to post Share on other sites
N.A.T.Siwy Posted September 7, 2010 Author Report Share Posted September 7, 2010 Więc tak, proszę nie wpadać w panikę.Musiałem zmienić miejsce zamieszkania i obecnie nie mam neta. Rejestracja trwa nadal. Zwolniły się miejsca po stronie wojska jest też trochę miejsc po stronie stalkerów i mutantów. Każdy kto wysłał zgłoszenie do dziś, został przyjęty potwierdzenie rejestracji będę wysyłał w czwartek wieczorem (wracam do domu :) ) Lista osób przyjętych pojawi się na stronie w poniedziałek lub wtorek wieczorem. Przepraszam za problemy. Link to post Share on other sites
soldat Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Czołem pacany! Czas na garść świeżych informacji. Po pierwsze i najważniejsze jest już udostępniona nowa mechanika gry: http://stalker.nysa.pl/mechanika-v5.pdf Chyba nie muszę przypominać że znajomość jest obowiązkowa! Ja wiem że 8 stron to dużo ale sporo rzeczy jest dosyć oczywistych, poza tym stali bywalcy już wiedzą z czym to się je. Wszelkie zmiany w stosunku do poprzedniej wersji v.4 są oznaczone kolorem czerwonym. W tym roku wprowadziliśmy sporo zmian w mechanice jak i samej grze. Najważniejsze z nich: - brak leków ANTY-PSI (czerwonych) - wprowadzono dodatkową grupę artefaktów - ARTEFAKTY UNIKATOWE - wprowadzono MORFINĘ (szerszy opis w mechanice) - przywrócono KARTY KOMBINEZONÓW, KARTY PRZEDMIOTÓW nadal istnieją - wprowadzamy limit amunicji, ilość strzałów jest limitowana poprzez posiadanie odpowiednich KART AMUNICJI - patrz mechanika gry - będzie sporo znajdek, tak więc dokładnie sprawdzajcie teren i oglądajcie wszelkie znalezione przedmioty! - nieco zwiększamy ilość anomalii oraz artefaktów - wprowadzamy "broń białą"/improwizowaną, chodzi tu o repliki noży czy pałek wykonane z kartonu, pianki lub styropianu - więcej info w mechanice - zwiększona została ilość postaci NPC oraz frakcji dla których można pracować lub przyłączyć się do nich - wyważony układ sił poszczególnych grup/frakcji - każdy ma swego wroga i przyjaciela - wprowadzamy małą zmianę co do czasu gry - więcej info na stronie imprezy http://stalker.nysa.pl/ - a także wiele smaczków i nowości ale to już pozostanie niespodzianką :-) Jak zwykle stawiamy na maksimum swobody oraz na kreatywność graczy. Mamy nadzieję że wprowadzone zmiany uatrakcyjnią rozgrywkę oraz wzbogacą klimat. Ale i tak ostatecznie wszystko zależy od Was. Pozdrawiam Sławek Link to post Share on other sites
swirekster lol Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Czy głębsza mechanika odnośnie mutaków będzie wyjaśniona podczas gry? Link to post Share on other sites
Guest Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 (edited) Skóra się jeży podczas czytania mechaniki :-F. Będzie jazda nie ma co. Karty użycia broni - niezły patent. Będzie się działo. Oby tylko pogoda była w amirę znośna. Edited September 9, 2010 by bart1974 Link to post Share on other sites
misiakow Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Będzie byczo 8) Pomysł z ograniczeniem strzałów (amunicji) jest świetny w swej prostocie :) Że o pozostałych innowacjach nie wspomnę. Niecierpliwie czekający pozdrawia :) Link to post Share on other sites
soldat Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 (edited) Swirekster lol - Tak, całej reszty dowiesz się już na miejscu od swoich "boss'ów". Cieszę się (nie tylko ja) że podobają Wam się nowe pomysły. A jak się to sprawdzi w praktyce dowiemy się już niedługo. PS: Co do pogody, mnisi odprawiają właśnie stosowne modły do bóstwa Zony. Może coś z tego będzie ;) Edited September 9, 2010 by soldat Link to post Share on other sites
lecler Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 PS: Co do pogody, mnisi odprawiają właśnie stosowne modły do bóstwa Zony. Może coś z tego będzie ;) Czyli emisje gradu będą, yeah! :mrgreen: Link to post Share on other sites
GYVER. Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Skażenie akurat idealne :-F Link to post Share on other sites
lecler Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 (edited) Skażenie akurat idealne :-F Jak już tak wracamy do przeszłości, to mnie najbardziej zainteresowało to zdanie: "Na terenie kraju wydzielono szereg obszarów o podwyższonej koncentracji izotopów cezu. Największym powierzchniowo jest tzw. “anomalia opolska“" Zdanie wyrwałem stąd :-F Edited September 9, 2010 by lecler Link to post Share on other sites
soldat Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 No ładnie... No ładnie! Akurat mieszkam w samym centrum tej anomalii, tam gdzie czerwony obszar :-F A żeby było śmieszniej to urodziłem się w 1987 czyli jak był wybuch w 1986 to byłem sami wiecie gdzie ;) Nie ma co, gruuuby motyw! Ale widać że mi się to wszystko udzieliło i padło na mózg. :D Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Ale widać że mi się to wszystko udzieliło i padło na mózg. :D Nie tylko tobie. Akurat w tamtym czasie byłem przeziębiony i nie poszedłem do szkoły. W ten sposób ominęło mnie picie płynu Lugola. Dobrze pamiętam widok zza okna: grupowe eskapady uczniów pod eskortą nauczycielek do ośrodka zdrowia, a nad Opolem wielka czerwona łuna :mrgreen: Link to post Share on other sites
Timonek Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Wsio przeczytane i zapamiętane :D Link to post Share on other sites
Sally Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Jestem w szoku :) Nowe zasady są jeszcze bardziej genialne :) Replikę noża chciałem zrobić wcześniej, ale bez kart amunicji byłby bezużyteczny. Chylę czoła przed organizatorami :) Link to post Share on other sites
Yfronus Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Mam zapytanie z czystej ciekawości: Jak robicie Anty-X? Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Mam zapytanie z czystej ciekawości: Jak robicie Anty-X? Mamy podpisaną umowę z pewną firmą farmaceutyczną ze Szwajcarii. Link to post Share on other sites
Guest Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Ale po zażyciu wszystkie części ciała zachowują się normalnie? :-P Link to post Share on other sites
Filq Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Jasne, ale tylko jesli podpiszesz pewna klauzure o braku odpowiedzialnosci zwiazana z zazyciem lekow eksperymentalnych. Link to post Share on other sites
Grand-89 Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Z dnia na dzionek czekam z niecierpliwością na tą upragnioną datę :-P szczególnie że przez nadmiar pracy nie miałem czasu na swoje hobby, będę się już w piątek od 14 kręcił po nysie wiec mogę odebrać parę osób z pkesa i pkp. ;-) Link to post Share on other sites
Timonek Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Ano, trzeba przyjechać w piątek po połedniu co by sobie [nie mały licząc z ognichem] chillout zrobić :D Link to post Share on other sites
CHEMIK_1985 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Oki Grand-89 z gory dzieki o ktorej bedziemy itp dam ci blizej terminu znac bo wiesz jak te nasze pkp . Ale dzieki z gory Link to post Share on other sites
Powała Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 (edited) Ło Matusiu, jakże mi bardzo przykro, że nie będę mógł uczetniczyć :cry: zbieg terminów, od 2-giego mam przyznane sanatorium. Życzę wszystkim dobrej zabawy i skutecznej wymiany kompozytu. Edited September 10, 2010 by Powała Link to post Share on other sites
Ensares Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Witam! Mam pytanie czy replika noża może być plastikowa czy musi być z jakiejś pianki/ styropianu? ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts