W2o Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Poszukaj na dx.com Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 Wracając do DBAL. Wie ktoś, gdzie dostanę kopie tych puszek od Aresa? Nawet na ich głównej stronie nie są w ofercie :( Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 6, 2016 Report Share Posted November 6, 2016 Kto robi najładniejszą i najwytrzymalszą wydmuszkę AN/PEQ 16? Posiadam AN/PEQ 15 produkcji FMA. Jest ładny, ale niestety co strzelankę gubi jakiś element, prawdopodobnie w transporcie. Jedno pokrętło, jeden z tych niebieskich elementów, i przedni obiektyw (który udało mi się jakimś cudem odnaleźć :D) wszystkie odpadają pozostawiając jedynie pustkę i OCD w stanie wiecznego pobudzenia. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Szukam puszki, która pomieści akumulator NiMh. Nie, nie interesuje mnie LiPo... Mam PEQ15 (wydmuszka) - dopasuję jakieś pakiety? Ewentualnie jakiej inne szukać? PEQ II? BOYIowy DBAL z baterią w komplecie? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 Yahalom szukaj starej repliki PEQ 16 produkcji Elementa http://cdn1.evike.com/images/large/ACC_TM_ANPEQ16_BK_lg.jpg zmieścisz kobylastą batkę do niej. Drugi w kolejce jest PEQ2, ale tutaj z replikami jest zazwyczaj lipa-są z cienkiego plastiku, zamykane "na wcisk" i nimh może z łatwością "wyważyć" zamknięcie. Z góry olej wszelkiej maści PEQ15-tam ciężko Li-Po nawet wcisnąć. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 Miałem kiedyś PEQ16 (ale bez tej przedłużki) i batki tak sobie wchodziły :) Ale chyba nie będzie wyjścia :/ Szkoda, bo 16'stka jest taka mało koszerna :/ Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 poszukaj puszek które dodawali do 1 wersji 416 od VFC. Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 (edited) Cześć, w budżecie do 1k PLN jaka będzie najlepsza kopia PEQ-16? Czy warto się w ogóle w to pchać bez nokto? Widać ten laser gołym okiem w budynkach? ;) Jeżeli nie, to jaka najlepiej wizualnie wyglądająca kopia? Edited December 30, 2016 by Trela Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Najlepiej wyglądająca kopia (puszka na batkę) to imho VFC, miałem i kopała tyłek. Z takich funkcyjnych to miałem FMA z zielonym laserem i dało się nim oświetlić cel nawet w letni dzień (albo chociaż z grubsza pokazać, bo promień był dobrze widoczny). Nie sprawdzałem jak współpracuje z noktowizją. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 Do PEQ16 wchodzi maksymalnie 7 ogniwowy pakiet NiMh - sprawdzone :D Quote Link to post Share on other sites
Cyranek Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Koledzy, miał ktoś puszkę pq dla biedaków od Elementa? Wizualnie na zdjęciach gunfhurera wygląda, według mnie, zdecydowanie lepiej niż równie biedacka pucha elementa. Pytanie, czy warto dopłacić te parę dyszek do Elementa? Element http://gunfire.pl/product-pol-1152209989-Replika-modulu-wskaznika-laserowego-LA-5-PEQ.html FMA http://gunfire.pl/product-pol-1152207457-Replika-AN-PEQ-Upgrade-Version-dark-earth.html Wiadomo, że najlepszym wyborem byłby dbal GP, ale bieda w oczy patrzy, a puszka jakaś by się przydała Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 Ta od elementa u mnie działa spoko. Wykonanie - ok Latarka - świeci nawet jasno Laser czerwony - widać w dzień Laser IR - bez problemu w nokto gen III Regulacja - ok Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 FMA daje całkiem dobrą wiązkę lasera (nie rozproszona), a latarka.... miałem za mało porównania z innymi, aby się wypowiedzieć, ale daje radę przy dłuższym przebywaniu w ciemności. Przycisk jak i sama puszka sprawiają wrażenie solidnych i mimo 2 lat użytkowania działa jak powinno, czyli nic się nie wyrobi po chwili. Co do ceny to na allegro masz taniej. Quote Link to post Share on other sites
iamaika Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 Hej kupiłem https://gunfire.pl/product-pol-1152199809-Replika-AN-PEQ-15-z-celownikiem-laserowym-czarna.html. po wyjęciu z pudełka wszystko pięknie. Natomiast pytanie. Jak i czy można ustawić w tym kierunek wiązki lasera Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 na wysokości lasera, po środku puszki masz 2 śrubki z płaską główką, jedna jest za pion, druga za poziom Quote Link to post Share on other sites
iamaika Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 na wysokości lasera, po środku puszki masz 2 śrubki z płaską główką, jedna jest za pion, druga za poziom Dziękuję za odpowiedź natomiast wszystkie pokrętła to atrapy, także laser bez żadnej regulacji. Puszkę odesłałem. Muszę poszukać czegoś ciekawszego Quote Link to post Share on other sites
kaijitsu Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Zgubiłem gdzieś zaznaczony element Orientuje się ktoś gdzie można kupić coś podobnego tak aby jakoś to wyglądało? Quote Link to post Share on other sites
kaijitsu Posted November 18, 2017 Report Share Posted November 18, 2017 (edited) Orientuje się ktoś gdzie można kupić coś podobnego tak aby jakoś to wyglądało? Sorry za post pod postem ale po długich poszukiwaniach identycznej cześci, które spełzły na niczym użyłem zaślepkę do konfirmatów. Wystarczyło lekko podszlifować i po podklejeniu od środka jest nie do ruszenia. Edited November 18, 2017 by kaijitsu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts