Ludzik Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Witam!! Szukalem na forum i nic nie znalazlem na temat tych dwoch kamizelek. Moglibyscie sie wypowiedziec co o nich sadzicie i wedlug was, ktora jest lepsza :?: Oto one: http://www.militaryarea.pl/product_info.ph...roducts_id/3535 i dodatkowe jej fotki http://www.sd-unit.com/product/tactical/ve...t/sdvest-02.htm Druga zas to ta: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=624 Wdzieczny bylbym za jakies fotki "w akcji" tych kamizelek. Pozdrawiam :!: Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 z tych dwoch to wybralbym ta z MG, mialem ja w reku - jest calkiem przyzwoita Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 kamizelka z military area ma dość sporo kieszonek, moim zdaniem bedzie to tak samo funkcjonalne jak pattern mimo iz inne przeznaczenie, widziałem to wykonanie całkiem przyzwoite. Sam brałbym jednak tą z MG gdyż mam o podobnym układzie kieszeni i wiem ze sie sprawdza. pozodro Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 O kamizelce z militaryarea.pl jest w temacie o sklepie spec-shop.pl Quote Link to post Share on other sites
Yayo Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 Mozna wiedziec z kat jestes bo w Poznaniu ta pierwsza kosztuje 160zl nowka :P Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted December 20, 2004 Author Report Share Posted December 20, 2004 Zapomnialem dodac w profilu... jestem z warszawy, wiec ta opcja raczej odpada :D BTW Dzieki za info... dzikki, przeczytalem twoj opis tej kamizelki i nasuwa mi sie nastepujace pytanie- mianowicie dlaczego jej kieszenie mialyby nie pasowac do magow MP5 ?? Dzieki za pomoc :!: PS. Aha, bym zapomnial, jakbys dzikki znalazl jakies swoje fotki w kamizelce i podrzucil je na forum badz jakos na priva byblys moim panem :P Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 Panem twoim niestety nie bede ( a moze na szczescie hehe). Magi od MP5 nie beda pasowac bo sa za dlugie (poza low-cap'em 28-ka). Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted December 20, 2004 Author Report Share Posted December 20, 2004 No i caly misterny plan w pizdu... a juz sie na nia zaczailem. Ciekaw jestem, dlaczego w ofercie na militaryarea.pl napisali, ze magi od MP5 pasuja... zaufam tobie i nie bede kupowal :cry: Kurka, znowu zapomnialem... napisales w tamtym poscie, ze takie kamizelki widziales w 3 sklepach w warszawie, tyle ze w camo olive. Bylbys tak dobry i podal adresy, gdzie mozna je znalezc?? Wtedy sam organoleptycznie :P zapoznalbym sie z ich budowa. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 O kamizelce z militaryarea.pl jest w temacie o sklepie spec-shop.pl Sorry za OT ale... pozostaje tylko dopisac do powyzszego cytatu "welcome to forum.wmasg.pl" :lol: Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 Kurka, znowu zapomnialem... napisales w tamtym poscie, ze takie kamizelki widziales w 3 sklepach w warszawie, tyle ze w camo olive. Bylbys tak dobry i podal adresy, gdzie mozna je znalezc?? Wtedy sam organoleptycznie :P zapoznalbym sie z ich budowa. Pozdrawiam! Ja napisalem : "Z tego co sie zdazylem zorientowac to w W-wie sa juz trzy tego typu kamizelki. Wszystkie oliv. " Zdanie to oznacza, ze sa trzy kamizelki a nie trzy sklepy prowadzace ich sprzedaz ale masz troche szczescia. Podobno w Azymucie na Corazziego za Blekitnym Wiezowcem sa. Mozesz sprawdzic ale nie daje glowy. Co do magow do MP5 - popatrz na zdjecia. Jedyna kieszen jaka by je pomiescila jest ta na plecach, na radio (khe khe ale nie jest to chyba dobry pomysl).. Tak wogole normalne (nie od B-Specnaz) magazynki do AK tez sie nie mieszcze. Chociaz musze jeszcze przy okazji sprawdzic Wogole kamizelka wyglada ma na kamizele operatora ze strzelba. Na plecach uprzez do jej mocowania, szlufki do wkladania "shells'ow", zadnych normalnych ladownic (te duze sa przeznaczone pod granaty) oraz 2 ladownice na magazynki od pistoletu. Chociaz musze sprawdzic jeszcze przy okazji dwie z przodu, ktore maja po 18 cm dlugosci. Jak bede mial mozliwosc to wloze tam magi od MP5 i opowiem wrazenia. Jakby co to Wariat popros goscia o nicku mati.pl (http://forum.wmasg.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=2104) bo z tego co wiem to on ma taka kamizele i ma MP5. Przy okazji dorzucam jej wymiary : Kamizelka ma od czubka kolnierza do linii dolnej 60 cm. Regulacja boczna jest pasami dosc duza. Szerokosc samej kamizelki mierzonej na "plecach" to 37 centymetrow. pozostaje tylko dopisac do powyzszego cytatu "welcome to forum.wmasg.pl" Witamy na WMASG'u, gdzie normalne rzeczy nie dzieja sie zbyt czesto. Quote Link to post Share on other sites
Termos Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 Nie chcę zakladać nowego topicu więc tu poprosze o radę. Jeśli chodzi o oporządzenie to nie znam się zbyt dobrze na tym (czytaj: gó*** sie znam). Jednak nadchodzą święta i za własną kasę chcę zrobić sobie prezent choinkowy:) Po dluższym namyśle wpadłem na pomysł zakupu kamizelki. No i teraz mam problem jakiej. Dysponuje funduszem 150-160zł. Kamizelkę tą wykorzystywałbym w terenie leśnym. Zakładałbym ją na mundur WP (nowy typ) no i w przyszłości pewnie na inne. Proszę o radę jaką kupić. Mile widziane linki sklepów lub kontakt do osób, które je sprzedają/szyją. Z gory dziękuje :) Jak mówiłem jestem laikiem w tych sprawach, więc proszę mi wszystko tłumaczyć jak n00bowi. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 O kamizelce z militaryarea.pl jest w temacie o sklepie spec-shop.pl Sorry za OT ale... pozostaje tylko dopisac do powyzszego cytatu "welcome to forum.wmasg.pl" :lol: moze dlatego ze sprzedawana jest w obuch sklepach :?: Quote Link to post Share on other sites
Giuks Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 :lol: Ja tez nie chce zakładac nowego topicu zalezy mi tylko na informacji : Czy jest jakas różnica między (pattern?) kamizelką z militaryarea.pl http://www.militaryarea.pl/product_info.ph...roducts_id/3525 a kamizelką z allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=37708318? Chodzi mi oczywiście o jakośc bo widac, że te z allegro kamizelki ludzie kupują, więc chyba ktoś z grona ASG posiada właśnie tą od tego allegrowicza. "Allegrowa" jest w sumie o ponad 30 zł tansza a to zawsze kasa :wink: . A jezeli nie te kamizelki to które polecacie za podobne kwoty i najlepiej w kolorze oliv? :?: Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 W Azymucie jakies 2-3 tygodnie temu widzialem ta kamizelke z panelami oraz ta http://www.militaryarea.pl/product_info.ph...roducts_id/3535 Ta druga byla dostepna w dwoch kolorach: oliwce i czarnym, pierwsza tylko czarna. Cena : kolo 200zl, nie pamietam dokladnie. Mam tez takie pytanie: czy ktos widzial gdzies ta kamizelke z panelami w kolorze zielonym? Produkuja je w takim kolorze? Quote Link to post Share on other sites
Giuks Posted December 28, 2004 Report Share Posted December 28, 2004 Zastanawiałem się czy by nie założyć nowego topicu ale lepiej nie, więc sorry za off topic :lol: . Jak wypełniacie wszystkie 12 kieszeni tego patterna. bo się tak zastanawiałem jak to jest w ASG z patternem. bo truche głupio żeby niektóre kieszenie były "przyklapnięte" (dobre słowo? 8) ), ale skolei co do niech włożyc :?: . Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted December 28, 2004 Author Report Share Posted December 28, 2004 @Frager Nie wydaje mi sie; kamizelka ta wyglada na przystosowana do CQB, wiec raczej chyba nie bedzie produkowana w innych kolorach. Takie jest moje zdanie, coprawda nie poparte zadnymi "naukowymi dowodami", tylko moimi rozwazaniami :P Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted December 28, 2004 Report Share Posted December 28, 2004 Wariat: oj cos ci sie chyba popieprzylo :) Przeciez Dzikki pisal, ze w Wawie sa juz trzy takie w kolorze oliwkowym. Zreszta nawet na militaryarea jest wersja oliwkowa :) http://www.militaryarea.pl/product_info.ph...roducts_id/3534 Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted December 29, 2004 Report Share Posted December 29, 2004 Minimal ,nie o ta kamizelke mi chodzi.Chodzi mi o ta z 3 wymiennymi panelami. Kamizelki do AT moga byc rownie dobrze czarne jak i zielone. Akurat tu nie stanowi to zadnej roznicy, wiec moze roba ja tez w kolorze zielonym i dlatego sie chce dowiedziec czy ktos takie kamizelki widzial gdzies i moze wie ile to cudo kosztuje. Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted December 29, 2004 Report Share Posted December 29, 2004 E, rzeczywiscie ;) Drobne nieporozumienie :) Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 KUDU POLSKA - http://www.kudu.neostrada.pl Ktos coś słyszał, widział lub wie :?: :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted December 31, 2004 Report Share Posted December 31, 2004 Wiemy, mieli współpracować z www.szycie.friko.pl, ale zdaje się, że na "mieli" się skończyło. Podobno z resztą (podkreślam: podobno) nie mają nawet wykrojów do większości z tego co mają w ofercie. Pomijając już wykorzystanie niektórych wzorów czy rozwiązań (że o zdjęciach nie wspomnę), które na pewno nie są ich autorstwa... Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted December 31, 2004 Report Share Posted December 31, 2004 Jak to prawda, to bardzo nieładnie z ich strony (delikatnie mówiąc). AT-MG06 to zdjęcie mojej kamizelki (porównywałem układ plam itp.) wykonanej przez Szycie.Friko.PL Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted January 1, 2005 Report Share Posted January 1, 2005 A moglbys zdradzic ile cie ta kamizelka (at-mg06) wyniosla? Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted January 1, 2005 Report Share Posted January 1, 2005 AT-MG06 to zdjęcie mojej kamizelki Mógłbyś napisać jak w takiej pełnej kamizelce biega się latem :idea: , zastanawiałem się nad kopią Eagle z szycie.friko.pl, ale boje się że latem mogę się w niej ugotować :wink: (a nie zamierzam biegać w kamizele i któtkim rękawku). Quote Link to post Share on other sites
McGuyver Posted January 20, 2005 Report Share Posted January 20, 2005 AT-MG06 to zdjęcie mojej kamizelki Mógłbyś napisać jak w takiej pełnej kamizelce biega się latemzastanawiałem się nad kopią Eagle z szycie.friko.pl, ale boje się że latem mogę się w niej ugotować :wink: (a nie zamierzam biegać w kamizele i któtkim rękawku). Juz sie nikt nie ugotuje od dzis szycie friko posiada zajebiście wytrzymala siatkę w kolorze khaki i czarnym, stara siatka nie umywa się do siły grubości i nieciągliwości nowej siatki. Poprostu pancerna i nie drapiąca - dobry splot Zdjęcia porównawcze starej i nowych siatek mogę wysłac na maila. www.szycie.friko.pl pozdr McGuyver Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts