Yankees[P.o.L] Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 Jezeli mi ktos moze pomoc i zna jakies sklepy z granatami dymnymi prosil bym o podanie namiarow dziekowa Quote Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 http://www.swiecedymne.prv.pl/ http://www.militaryarea.pl/index.php/cPath/59_99 Mam dobry humor, byłem dziś rano na spacerku więc napiszę Ci tylko:"A google Ty znaju????" Quote Link to post Share on other sites
Yankees[P.o.L] Posted December 26, 2004 Author Report Share Posted December 26, 2004 dzieki za linki z no znaju znaju google tylko ogulnie to mi chodzi o granaty dymne typu m18 urzywane przez wojska usa Quote Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 Na machinegunie mają m18 ale tylko atrapy i to w chorej cenie, bo 69zł za metalową puszkę z kółeczkiem...... :? Trzeba było od razu pisać, że chodzi Ci o te konkretnie. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 ]dzieki za linki z no znaju znaju google tylko ogulnie to mi chodzi o granaty dymne typu m18 urzywane przez wojska usa Jasne ze gdzies to dostaniesz, a jesli juz to za taka cene ze Ci sie odechce. Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 Pozatym jesli w tym granacie jest zapalnik(a jest:)) to musialbys miec koncesje. Poczytaj ustawe o materialach wybuchowych. Quote Link to post Share on other sites
Yankees[P.o.L] Posted December 26, 2004 Author Report Share Posted December 26, 2004 ehh kurde szkoda szkoda ale dzeki za ogolne wyjasnienie pozdro Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 ]mi chodzi o granaty dymne typu m18 urzywane przez wojska usa :lol: :lol: no i jeszcze F-1 i Claymory... Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 M18 chcesz kupic ? "urzywane" przez usa ? a ze sei zapytam STAC CIE ? bo zwykla "swieca" kosztuje 30 - 40 pln. M18 mozna kupic.. ale nie spodziewaj sie promocji cenowych Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted December 26, 2004 Report Share Posted December 26, 2004 F-1 nie tak ciezko kupic :) Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted December 27, 2004 Report Share Posted December 27, 2004 cokolwiek jest w Polskich składnicach wojskowych jest łatwe do zdobycia :wink: ale chyba tutaj mówimy o legalnej drodze zakupu :?: :wink: Quote Link to post Share on other sites
Yankees[P.o.L] Posted December 29, 2004 Author Report Share Posted December 29, 2004 niekonicznie legalne :) a tak pozaty m to stac mnie na to Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted December 29, 2004 Report Share Posted December 29, 2004 RGD kosztuje srednio 35 pln M18 mialem po kilkaset za czerwony i fioletowy moze cie i stac - tylko czy jest sens wywalac 500 pln na 2 minutowego kopcia ? Quote Link to post Share on other sites
Baku Posted December 29, 2004 Report Share Posted December 29, 2004 a propo samych grantów dymnych to czy te z pierwszej podanej strony są skuteczne?? bo zdjęcia nietłumaczą wysztkiego. I jak dział ten dymny streboskop [jeżeli to dobrze zrozumiałem bo co to streboskop to wiem :P] Czy można kupić coś podobnego jeszcze na innych stronach?? I ostatnie ma ktoś / są gdzieś tego zdjęcia?? [chodzi o to gdzie :P bo jak ktoś opowie że są to mnie niesatysfakcjonuje ...] z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted December 29, 2004 Report Share Posted December 29, 2004 niekonicznie legalne Jeśli Ci to nie przeszkadza, to spróbuj w tej firmie: +48 22 6210251 Gdyby nie odbierali spróbuj przez www (pisz na maila, chłopaki na pewno szybko odpowiedzą) www.kgp.gov.pl :lol: . Poza tym jakby Ci to powiedzieć; skoro nawet Alex :P twierdzi, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto (pardon - puszczanie ich z dymem :) )... ;) Moim zdaniem mniej zachodu a także pieniędzy kosztować będą wspomniane RGD, ale to moje zdanie. Pozdrawiam KZ Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted December 29, 2004 Report Share Posted December 29, 2004 Jak ci bardzo zależy żeby mieć M18 w rozsądnej cenie, to jest jeszcze jedno wyjście. Kupić tanią, gotową święcę dymną, bądź zrobić samemu np. z saletry i "zapakować" to w zrobiony przez siebie pojemnik imitujący M18. Np. pomalować puszkę od piwa tak aby wyglądała jak M18. :wink: Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 sluchaj sie jarchera - on ma praktyke w dymie saletrze i pojemnikach :) Quote Link to post Share on other sites
Termos Posted December 30, 2004 Report Share Posted December 30, 2004 Ja mam informacje związana chyba z 2 linkiem: Pokazane tam flary (często używane na meczach) można także kupić w swoich miastach. Jednak trzeba wiedzieć gdzie szukać. W sklepach z fajerwerkami :D Mój kolega kupił jedną flarę 13 minutową za 5 zł (w te 13 min ciężko mi uwierzyć, ale 5 zł to nie majątek) Moje miasto ma 40 tyś ludności więc w większych na pewno nie będzie problemu :) Pozdrawia Termos Quote Link to post Share on other sites
Yankees[P.o.L] Posted December 31, 2004 Author Report Share Posted December 31, 2004 hmm dzieki wszystkim pomysle nad ta imitacja moze kupie atrapy w machinegun.pl i z tego cos wykombinuje heh pozdro i szczelsliwego new year Quote Link to post Share on other sites
Baku Posted January 1, 2005 Report Share Posted January 1, 2005 Czekałem jakiś czas na jakąś odpowiedź do moich pytań ale mam odczucie,że ich chyba nikt nieczytał :P. Postanowiłem zadać jeszcze raz bo lubie znać odpowiedzi ... 1Czy te świece dymne z pierwszego linku są skuteczne?? [ma ktoś zdjęcia lub może dokłąndiej opisać działenie. Zasię w każdą strone i widoczność ...] 2Jak działa ten streboskop?? 3Są inne sklepy z podobnym asortymentem?? [tutaj prosiłbym o linki] z góry dziękuje i przepraszam, że wogle psize :P ;) Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted January 2, 2005 Report Share Posted January 2, 2005 Baku -> skoro wiesz co to jest "streboskopie :D Pozdrawiam Bocian. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts