Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Najlepszy typ kolimatora

Recommended Posts

Siemano.

Jak w nazwie. Chodzi mi o to, byście wyrazili swoje opinie o różnych kolimatorach. Opinie typu: najwygodniejszy w celowaniu, łatwość w obsłudze, wyrazistość, wygląd itp itd. Prosiłbym jednak, by nie pisać przykładowo: "ACOG jest najlepsze i basta".

Dzięki!

Opinii obawiam się, że będziesz miał tyle ilu uzyszkodników. Jednym będą leżały zamknięte, innym otwarte.

Zbyt szerokie kryteria dałeś.

EDYTA: I jeszcze musiałbyś poprosić o opinię osoby które używały co najmniej 2-3 różnych koli, bo zaraz będzie to co napisałeś powyżej.

Edited by Tuksiak

Tuskiak o to mi chodzi. Liczę na CO NAJMNIEJ 100 opinii. Ma mi pomóc w mojej pracy naukowej.

Dzięki za poradę.

Zatem update:

Opinie typu: najwygodniejszy w celowaniu, łatwość w obsłudze, wyrazistość, wygląd itp itd. Prosiłbym jednak, by nie pisać przykładowo: "ACOG jest najlepsze i basta" i by wyrażali je gracze po sprawdzeniu minimum 3 kolimatorów.

Ponadto, byłbym BARDZO wdzięczny za opinię żołnierza zawodowego.

Edited by SirHawk

O ile mi się wydaje, repliki kolimatorów zbytnio nie odbiegają funkcjonalnością od oryginałów. Większej różnicy nie zrobi pytając tu, czy tam ale tam także spytam.

Może trochę inaczej.

Jaki kolimator wam najbardziej przypadł do gustu przy użytkowaniu i dlaczego.

Masz rację. Wydaje Ci się.

Między chińskim holosightem a oryginalnym jest duża różnica (głównie w zasadzie działania - inny sposób wyświetlania znaku).

Między chińskim aimpointem a oryginalnym też jest duża różnica - kropka jest o niebo lepsza, nie mówiąc już o czasie pracy baterii.

Między chińskim acogiem a oryginalnym też jest duża różnica - jeden to zwykle szkiełko z kropką w opakowaniu acoga, drugie to lunetka.

Edited by Kantek

Przede wszystkim jakość wykonania (już pomijam szczegóły typu poziom poboru prądu czy elektroniczna stabilizacja napięcia). Chińskie kolimatory rozregulowują się, a po dłuższym użytkowaniu "rozpadają", nawet na mocniejszych wiatrówkach. Strzelania z broni palnej bojowej długo by nie przetrwały.

Co do tematu, to z jakiegoś powodu EOTech cieszy się dużym uznaniem w SF'ach i regularnych jednostkach. Ja swoimi preferencjami wpisuję się w ten nurt, choć znam też ludzi, którzy przesiedli się z EO na Aimpointa (z wyboru), więc indywidualne preferencje bywają różne.

Natomiast co do airsoftowych zabawek, to wszystkie działają na tej samej zasadzie. Różnica jest w kształcie obudowy i wyglądzie znaku celowniczego oraz wielkości wizjera.