Mendi Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Według mnie nie wpływa na pole widzenia, zresztą to u Ciebie jest wielki kawał metalu po lewej stronie repliki rusofilu :icon_smile: Dobry rusofil nie jest zły,a reg mi w żadnym stopniu nie przeszkadza, bo jest za baką. Co do nowych pokręteł - to ja mam egzemplarz z dodatkową dziurką od góry, gdzie mam wkręconą śrubkę m4 do blokowani i kontrowania. Mogę całkowicie zablokować na danym ustawieniu (i zakleić np. plombą na imprezie), lub lekko popuścić i móc skręcić na niższe ciśnienia, ale bez dostępu na wyższe, bo śrubka zablokuje. Prosty patent, a skuteczny. Zrobie temu fotkę po pracy. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja tu mówiłem o twoim POSP. To u mnie nie ma tej dziurki, ale zamawiałem krótko po wprowadzeniu nowej serii. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Jakiej grubości ścianki ma ten adapter? Troszkę strach jak się cały napełnia 60barami :icon_biggrin:. Umyśliłem sobie zrobić czapki (takie z daszkiem) z logiem firmy i jakimś napisem, jaki napis dać? :D Coś głupiego typu "tak, mam 900fps i morduję ludzi" ;). Rozdawane przy jakiś tam okazjach, promocjach czy coś, na sklepie też będą (praca nad sklepem internetowym trwa ;) ). Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 2,6-2,8mm ma ścianka w najcieńszym miejscu z czym w środku biegnie kilka wystających linii pełniących role prowadnicy nabojów co2 i usztywnienia cylindra, a od zewnątrz masz dużo pasów biegnących wzdłuż osi cylindra które mają go wzmocnić, cylinder nie jest gładką rurą, zapomniałem jak fachowo nazywa się ten sposób wzmacniania. Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 (edited) Mam pytanie które od pewnego czasu mnie nurtuje. Który karabin będzie miał większy zasięg, sprężynowy czy z konwersją. Zakładając że lufa, komora i gumka jest taka sama, są takie same warunki. I będą obie generować np: 600fps na kulkach 0.2 Pozdrawiam Edited April 1, 2014 by Dokttor Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Jedyna zmienna jaka zostaje, to rozrzut FPS. A to jest zależne od tego jak dobrze zostanie to poskładane. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Gaziak będzie miał większy zasięg ale dopiero gdy porównasz go na cięższych kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 To fakt, gaziak mniej straci przy cięższych kulkach. Co do czapeczek: coś wybiorę i będziemy robić. Producent już jest ;). Na koszulki też jest myśl ^^. Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Witam Kupiłem ostatnio konwersję mancrafta, może ktoś powiedzieć/pokazać na fotkach jak zamontować konwersję do BARa 10 od JG żeby mieściła się w kolbie, czy trzeba będzie coś przewiercać??? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 W końcu replika z konwersją jest u mnie. Ino mam pytanko. Gdzie (i jakie szybkozłączki) kupić, coby to replikę od butli odpiąć na szybko możnabyło? Reduktor MC z mano, standardowy wężyk, butla HPA. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Zwykła mamba. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 ... Pytam o szybkozłączki do wężyka, a nie o mambę. Eee no i ten tego. Jak regulować FPSy? ;D Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Jak szybko złączki ala mamby to pisz do mancrafta. Normalnie regulujesz ciśnienie i tym samym fpsy. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Pokręcając pokrętłem zwiększasz i zmniejszasz przepływ gazu. Szybko złączki albo od mancrafta na z dowolnego sklepu pneumatycznego. "dowolnego"=internetowego, sprzedającego na sztuki, przypadkiem mającego takie małe szybkozłączki. Super tanio nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Komplet szybkozłączki jednostronnie odcinającej na wężyk 4mm to ok. 50zet wychodzi. http://www.pneumat.com.pl/szybkozlacza_krocce_nw_27_z_mosiadzu Chłopaki z MC je mają, tylko trzeba zapytać - kiedyś były mosiężne, teraz są bajeranckie niklowane. Nie trzeba by było za przesyłkę dodatkową płacić. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 O, widzę rozwój i zainteresowanie klientem :D Kiedy ja się interesowałem to nie mieli ale powiedzieli że mogą mi sprowadzić. Czemu nie ma więcej takich firm? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Heh, mięli prawie od początku, brałem u nich wiele konwersji i zawsze sępiłem o szybkozłączkę. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Zambezi mi takiego łoto linka podesłał, do przebrzydłego pejsbuka https://www.facebook.com/mancraftpl?fref=ts Jak widać chłopaki kombinują jak koń pod górkę, ale może coś sensownego z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Chyba wymyśliłem full auto, takie do m249 i p90 (tak, ja z tych co lubią krótkie repliki :D ). Pierwsze co zrobię to wstawię to do p90 ;). Tylko full auto, bez semi, taka prosta konwersyjka. O ile wyjdzie oczywiśćie. W przyszłym tygodniu się okaże. Mendi, już mam nowe igiełki także w przyszłym tygodniu jedna leci na testy. Co do szybkozłączek: można kupić w pneumacie, ja też u nich kupuję. Ja kupuję takie których zwykle nie mają w ogóle na stanie i je ściągają co długo trwa no ale są fajne ;). Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 (edited) Zambezi, Właśnie chyba się bujam z igiełką w moim egzemplarzu, na priv dostałeś opis sytuacji ;] Ścięte nie będą powodować wtórnego czopowania się kapsuły? Leniwy jestem to dam to co na FB napisałem... Czesi dali sam stożek z kanałem 1mm przez środek, ale także lipne rozwiązanie jeśli materiał nie jest dość twardy. Nie myśleliście o zrobieniu czegoś w rodzaju igły do piłek? Trzpień ostro zakończony, pod stożkiem jednostronny lub na przestrzał przewiert poprzecznie do osi trzpienia a w osi trzpienia kanał dochodzące do tego poprzecznego. Ewentualnie podobne rozwiązanie ale kanał z osi przesunięty na ściankę trzpienia, po prostu frez wzdłuż trzpienia poniżej stożka, żeby ten był pełny. Lub po prostu zrobić jedno lub dwustronny "grzybek", płaski frez poniżej stożka wzdłuż trzpienia. Igła musiała by być dłuższa ale pełny stożek gwarantuje przebicie a kanał zaczynający się pod nim powinien zapobiegać ponownemu zaczopowaniu kapsuły, no i nie trzeba będzie cofać kapsuły po przebiciu. Edited May 16, 2014 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 (edited) Myśle nad kolejną zabawką. Szturmówka GBB. Tanio wychodzi G&G (np http://zbrojownia.li...roducts_id=2282 ) Plastik fantastik, ale za małą cenę fajny blowback :icon_cool: . Gaziaki przy niskiej temp syfonują. Czy przeróbka maga GG w Mancrafcie na zasilanie zewnętrzne zniweluje ten problem? Mam już konwersje w L96. Czy po przerobieniu maga dałoby sie podłączyć do tego reduktor i adapter z zestawu i czy mogła by to być alternatywa na chłodniejsze dni? Ewentualnie z czasem dokupienie butli. Edited May 18, 2014 by aligator73 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 @aligartor76 Jak poprawnie dobierzesz ciśnienie to będzie hulać jak złoto. Chłopaki robili specjalne przetoki do magów co2, a do magów gg wystarczy szybkozłączkę wkręcić. Z racji wielu metalowych ruchomych elementów (czyli sporo powierzchni do zamarzania) na zimnie co2 będzie sobie radzić ciut lepiej niż ggaz, natomiast na hpa powinno śmigać bez względu na temperatury. @Zambezi częstuj ta szpilką, bo mnie ta stara, wyeksploatowana do apopleksji doprowadzi. edit. 22.05 Heh, mówisz, masz, full wypas i pełen serwis. Mam nową szpilkę, (o którą od długiego czasu suszyłem głowę Zambeziemu) w kształcie igły lekarskiej. Przebija kapsułki elegancko, brak wycieków gazu. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 @Zambezi Myślicie coś w kierunku wypuszczenia kilku sztuk krótszych adapterów pod 8g n2o lub większych pod 16g co2? Te na 8g n2o mogły by mieć wzięcie nawet większe niż klasyczne 12g co2 choćby ze względu na mniejsze wymiary czy sprawność na mrozie, reszta praktycznie bez zmian bo mniej ładunku ale pod większym ciśnieniem... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Nowa szpilka mocno przetestowana - 6 kapsuł pod rząd, wszystkie elegancko przebite i doszczelnione. Shamoth, ja czasowo dałem sobie siana z n2o, bo fakt mniejsze to jest, ale mniej strzałów jest i droższe są niż co2 12g. Ale faktycznie, te 3cm mniej, uratować mogą repliki, gdzie reg z co2 nie mieści się w kolbie. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 @Mendi, Powiedz gdzie kupujesz co2 że są tańsze od n2o, nabijasz gdzieś na czeskiej granicy po 0,30 ?;] Umarex ~1,45 Crosman ~1,40 MOSA ~1,50 NoName ~1,35 Naboje n2o do robienia bitej śmietany ~1-1,10 no chyba że dedykowane do wiatrówek to i po 4 widziałem @Zambezi Szpila starego typu może być, stożek z podcięciem a'la grzybek, tylko pod ten kauczukowy simering uszczelniający kapsułę trzeba podłożyć ~2mm oring i na niego dać simering. Najlepiej jednak by było jak by sam simering był o te ~2mm wyższy, kończył się równo lub ciut ponad wkładką ze szpilką. Idzie wtedy kapsułę przebić i cofnąć bez popuszczania. Wiem że tak nie należy robić ale adapter, reg i konwersja cały tydzień trzymały kapsułę, zapomniałem wyjąć przed wyjazdem, chyba bez wycieku i to się chwali chłopakom ;] Następnym razem włożę w torbę strunową i zostawię na dłużej żeby sprawdzić czy faktycznie trzyma szczelność cały układ na 100% Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts