Matos Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 Chce zobaczyć jak to wygląda.Czy sie nie gryzą za bardzo.Ma ktoś takie zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 www.militaryphotos.net tam znajdziesz miliony zdjęć z kolami którzy mają zielone kamizele Quote Link to post Share on other sites
Yayo Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 Nie wiem jak mogles myslec, ze to sie bedzie gyzlo :?: Ja osobiscie preferuje tylko kamizelki w kolorze olive Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 18, 2005 Author Report Share Posted January 18, 2005 Nie widziałem nigdy kamizelki oliv.A mi potrzebna jakaś żeby nie wyglądała do dupy przy mundurze Flecktarn i była wygodna, funkcjonalna.......... Quote Link to post Share on other sites
Gorbacz Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 To czemu nie pattern we flecku ? Tanie jak barszcz i pożywne. Do airsoftu akurat. Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 19, 2005 Author Report Share Posted January 19, 2005 Z tego co wiem to ty też używasz flecktarna co? To jest Pattern? http://www.militaryarea.pl/product_info.ph...roducts_id/3525 Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 tak, to też: http://allegro.pl/show_item.php?item=39587288 Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Owszem na zdjęciach to wygląda ładnie - ale czy taka kamizelka oliv. nie zepsuje w praktycze kamuflarzu jaki daje moro? Pytam bo zależy mi na poczatek na kamizelce którą od biedy mógłbym zakładać idąc na dłuższe wycieczki - taka moro do normalnego stroju wygląda dość kiepsko Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Weź pod uwagę, że w działaniach nigdy nie jesteś jednolicie oświetlony - pojawiają się cienie, zmieniające kolorystykę oporządzenia. Oznacza to, że Twoje OD będzie faktycznie mieszanką różnych odcieni. Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 24, 2005 Author Report Share Posted January 24, 2005 No bardziej by mi zależało na zdjęciach gości z flecktarnem i kamizelką oliv. Właśnie obawiam sie że olivka zepsuje mój kamo.A kamizelek we flecktarn jest mało więc byłnym zmuszony wziąć patterna albo coś oliv...........albo zmienić mundur na woodland :lol: Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted January 24, 2005 Report Share Posted January 24, 2005 na military area jest całkiem przyjemna kamizelka we fleku za całkiem rozsadne pieniązki jak sądze. Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 25, 2005 Author Report Share Posted January 25, 2005 na military area jest całkiem przyjemna kamizelka we fleku za całkiem rozsadne pieniązki jak sądze. Hmmmmmm................można linka?Albo numer katalogowy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Gorbacz Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 http://www.militaryarea.pl/product_info.ph...roducts_id/3523 Pattern we flecku. Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 25, 2005 Author Report Share Posted January 25, 2005 W zasadzie mniam :P A wejdą pod niego 4 albo 6magów do MP5?Chodzi o te wymiarowe a nie te od mp5k :twisted: Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 czy taka kamizelka oliv. nie zepsuje w praktycze kamuflarzu jaki daje moro? przepraszam że pytam , ale co to jest moro? Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 Moro to te "ciapki" w jakie masz mundur (znaczy służy to do kamuflażu) np. moro w woodlandzie to parę odcieni zieleni. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 Moro to te "ciapki" w jakie masz mundur (znaczy służy to do kamuflażu) np. moro w woodlandzie to parę odcieni zieleni. Ryb(ko) ja tam w woodlandzie widzę tylko jeden odcień zieleni, ale może jakiegoś dziwnego mam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 25, 2005 Author Report Share Posted January 25, 2005 czy taka kamizelka oliv. nie zepsuje w praktycze kamuflarzu jaki daje moro? przepraszam że pytam , ale co to jest moro? Nie moge :lol: Nie osłabiajcie mnie bo nie moge sie śmiać bo zaczyna mnie brzuch boli http://www.monmouth.army.mil/754ord/woodland.jpg http://www.armee-center.de/catalog/images/...1-flecktarn.jpg Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 no fak, mój błąd (zresztą wybaczcie początkującemu) :) ale pan sgt.Barnes chyba załapał o co mi chodziło (hope so) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 nie oslabiaj nas... a wiesz ze "moro" to nazwa kamuflarzu stosowanego w polskiej armii bodajze w latach 70-80 (wcesniej byl chyba "deszczyk") i do dzis czasem stosowany w pomniejszych jednostkach OSP? wiec nie ma "moro woodlnad" itp. co najwyzej "kamuflaz woodland" "wzor woodland" itp. rownie dobrze moglbys powiedziec ze istnieje "woodland fleckatarn" Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 MORONowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA MORO, nazwa muzułm. mieszkańców Filipin; ok. 2,3 mln (1988); zamieszkują pd. część archipelagu; wyróżnia się 9 grup etnicznych, z których każda mówi odrębnym językiem należącym do grupy austronezyjskiej, posługują się pismem arab.; w XV w. przyjęli islam sunnicki; cechuje ich zbrojny separatyzm polit. przeciw centr. władzom Filipin; część M. jest osiadłymi rolnikami, uprawiają ryż na nawadnianych polach, część stosuje rolnictwo żarowe, inni zajmują się rybołówstwem, handlem, połowem pereł i przemytem; rozwinięte rzemiosło (zwł. rusznikarstwo i jubilerstwo). Za encyklopedia pwn, a woodland to woodland a nie żadne ciapki. więc co to jest moro w kwestii kamuflażu Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 25, 2005 Author Report Share Posted January 25, 2005 nie oslabiaj nas...a wiesz ze "moro" to nazwa kamuflarzu stosowanego w polskiej armii bodajze w latach 70-80 (wcesniej byl chyba "deszczyk") i do dzis czasem stosowany w pomniejszych jednostkach OSP? wiec nie ma "moro woodlnad" itp. co najwyzej "kamuflaz woodland" "wzor woodland" itp. rownie dobrze moglbys powiedziec ze istnieje "woodland fleckatarn" Foka ma racje :wink: A po za tym dla mniej kumatych większość ludzi mówi na każde spodnie w łatki czy to woodland czy polskie albo flecktarn.Po prostu moro to dla nich mundur :roll: Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 (...) rownie dobrze moglbys powiedziec ze istnieje "woodland fleckatarn" Widać nie jesteś trendy i na czasie. Tera sie mówi "moro kropka kamo". ;) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 25, 2005 Report Share Posted January 25, 2005 Czepiacie się drodzy panowie. Przecież to oczywiste, że można mówić na jakiś temat posługując się zwrotami używanymi powszechnie przez nasze matki i żony. "- Uprałam ci twoje moro. - To nie jest moro. - Tak ? To co to jest ? " Potem zabierać głos w dyskusji mniej lub bardziej autorytatywnie czy to w tym, czy w innym dziale. Zaś ironii niektórzy nie poznaliby nawet, jakby wyskoczyła z krzaków i zasadziła im kopniaka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts