ajgor_aa Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Aaa, bo to omg modern ;) Quote Link to post Share on other sites
wojak94 Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Hełm MICH 2000 produkcji CGF - jeden z wczesnych kontraktów, rok produkcji 2001, będzie dobry pod reko na 2009r.? Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Miche 2000 nadal używane Quote Link to post Share on other sites
wojak94 Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Ta, wiem, ale mi chodzi o rok produkcji, to dosyć dawno, a w tych późniejszych produkcjach coś się zmieniło? Quote Link to post Share on other sites
wojak94 Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Zauważyłem, że kontraktowe MICHy mają dość chropowatą powierzchnię, na zdjęciach Rangersów MICHy wydają się dość gładkie. Więc tu moje pytanie czy MICHy na zdjęciach Rangersów są gładkie czy tylko mi się wydaje, bo nie wiem czy wygładzać skorupę MICHa? Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Możesz dać foty ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Zależy od producenta, chociaż zauważyłem, że wszystkie MICHe są o wiele gładsze niż ACH. Quote Link to post Share on other sites
wojak94 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 np. tu Mój odnośnik i wiele innych zdjęć które można znaleźć w linku na 1 stronie. Quote Link to post Share on other sites
wojak94 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 poprawiony link: Mój odnośnik Jest to jeszcze widoczne na wielu zdjęciach w tym linku: Mój odnośnik Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Napisałem wyżej. MICHe mają grudki, ale są gładziutkie, a ACH mają powierzchnię jak papier ścierny, można sobie skórę z palców zedrzeć. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Mati13k gdzie znajdziesz Crye za 500PLN? Bo w takiej cenie, to tylko góra, albo spodnie... Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Ebay + ktoś kto ściągnie z USA/ firma. Tam trafiają się za naprawdę psie pieniądze. Sam nie poluję na takie rzeczy, ale kolega non stop coś tam znajduje w świetnym stanie. Od kamizelek, które u nas chodzą za grubą kasę, po właśnie mundury. OCP się trafiło za ledwo ponad 300 zł. Opcjonalnie może prosić o customową kopię Crye u nas. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Nie sądzę - to tak jak z maskami M50. Niby stoją długi czas po śmieszną kasę, ale im bliżej końca aukcji, tym ZAWSZE robi się bardziej gorąco ;) Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 Sorry, ale od naprawdę długiego czasu kupuję na beju i Crye jest zawsze w sferze moich zainteresowań i na ogół z wysyłką poza ju, es end ej cena jest wyższa niż w sklepie, a z wysyłką w USA nikt nie sprzedaje taniej niż sam Crye... Więc tak jak Arafat mówi, na początku jest miło i fajnie, a potem i tak zawsze urośnie do chorego poziomu. To tak jak z kobietą po ślubie... Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted October 19, 2011 Report Share Posted October 19, 2011 (edited) Krótkie pytanie panowie, kiedy zrezygnowano z montażu rhino na rzecz tego, czego nazwy nie pamiętam http://image.made-in-china.com/6f3j00DvStQPYssEgO/NVG-Mount-for-Mich2000-Mich-2001.jpg Zgaduje, że był to rok 2007-2008. Mylę się? Edited October 19, 2011 by Srubokret Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted October 20, 2011 Report Share Posted October 20, 2011 (edited) A napisz/pokaż o jaki rhino Ci chodzi? Poza tym czemu zrezygnowano? To co zapodałeś to VAS Ops-Core'a, który jest w użyciu, ale nie widziałem go u Rangersów, a o nich jest ten temat. Oni używali najczęściej w owym czasie jednopunktowego norotosa lub starego wilcoxa AKHM pod anvis'a, a aktualnie Wilcoxa L3G10. Edited October 20, 2011 by badseed Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Nie jestem za bardzo zorientowany w blachach, więc przepraszam za chaotycznego posta :) Pytanie zadaje gdyż ten montaż zazwyczaj widuje na nowszych zdjęciach, a niżeli ten, linkiem z wcześniejszego posta się nie sugeruj bo rzeczywiście w rangersach tego montażu nie było. Jakbyś mógł podać nazwy obu tych blach :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Pierwszy to Norotos 1-hole, a drugi to najprawdopodobniej zaklejony taśmą stary rhino 1-hole, który co ciekawe, powrócił ostatnio do łask w nowszej wersji. Jak chcesz się bawić w stylizacje na lata 2009-2010 to kup sobie pierwszą wersję. Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 W 2005-2007 się bawię :) więc rhino 1-hole zostaje? Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Raczej, chociaż był już w użyciu Norotos. Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Garmin Foretrex 101 lub 60 CSX Można poprosić jakąś fotkę rangera z garminem 60 CSX? Tak się składa, że mam ten model i nie wiem jak i gdzie go umieścić na sobie :) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Na ręce- przeciwnej od strzelającej, tak jak nosisz zegarek albo wyżej. Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 (edited) To, że Foretrexy nosi się na ręce to wiem. Mi chodzi o 60 CSX http://cokupic.pl/i/c_big322713.jpg nie wyobrażam czegoś tak dużego nosić na ręce, już prędzej w ładownicy do emki. Edited November 5, 2011 by Srubokret Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Na naramienniku kamizelki w specjalnej ładownicy do tego modelu. Tak że jak spojrzysz się pod kontem to zobaczysz wyświetlacz. Gdzieś było tutaj to zdjęcie z tym Garminem. Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Na ręce- przeciwnej od strzelającej, tak jak nosisz zegarek albo wyżej. http://www.americanspecialops.com/images/photos/rangers/ranger-sr-25.jpg Tutaj ma na ręce strzelającej :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts