migeron Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Witam mam pytanie jaki celownik polecacie zamontować na aks 74un cm.035 na bocznej szynie ris do 200zł Quote Link to post Share on other sites
Sting Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Chodzi ci o jaskółczy ogon, czy o szyny na chwycie przednim Tactical? W każdym razie niezłe są EOTechy, najtańsze są od 250zł. Albo coś takiego: Red Dot (LINK) Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 na szynie ris montowanej z boku Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 koszerny byłby Rusak Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Rusak jest naprawdę kiepski -już lepiej kupić jakąś chińszczyznę. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Ja tam na swojego nie narzekam. Ustawić było cokolwiek upierdliwie, ale jak już ustawiłem trzymał zero mimo dość poważnych spotkań z glebą. Przetrzymał dwa kałaszki i teraz czeka na trzeciego. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Rusak, zwany również PYCAKiem przez tych, co nie mieli rosyjskiego? W rzeczy samej, prawosławny wielce (koszerność i kałasz... bo ja wiem? ;)) ale jednego się obawiam - trwałości soczewki/ekranu po trafieniu. Najlepiej byłoby od razu dorobić osłonę z poliwęglanu. I żeby nie było... dorabiałem pierwszą soczewkę w obiektywie celownika AUG - jakieś +8,00 dioptrii, na ręcznej szlifierce. Dzień z życia wyjęty, ale działało :) ...tak, ktoś trafił w celownik AUGa. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_176&products_id=2830&name=MeTac_-_Kolimator_4w1_-_Red co o tym myślicie Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Ma bardzo dobre opinie. Myślę, że fajna zabawka, ale pobawię się takimi dopiero za kilka tygodni więc póki co się nie rozpisuję. Cena jednak dość spora jak za chińszczyznę. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 czyli lepiej dozbierać i kupić eotech ? Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted October 22, 2010 Author Report Share Posted October 22, 2010 zastanawiam się też nad http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/replika_kolimatora_aimpoint_compm2_z_niskim_montazem_a_c_m-399.html warto montować go na aks ? nie będę miał problemu z kalibrowaniem na bocznej szynie ris? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 A co ma zerowanie z szyną boczną? Lepiej kup EOTecha od Viamortis'a. Chińskie Aimpointy ML2/ML3 się dosyć często psują. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_176&products_id=2830&name=MeTac_-_Kolimator_4w1_-_Red co o tym myślicie Powiem tak używam takiego i na suczce jak dla mnie fajnie się prezentuje dokleiłem tylko grubą pleksę aby szkiełko szybko nie padło jak się w budynkach strzelam . KLIK Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Na allegro takie chodzą po 100-150zł. Nie warto za chińszczyznę ze specshopa dawać ponad 200 skoro taka sama chodzi sporo taniej. I tak, to to samo. Quote Link to post Share on other sites
eniuASG Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 najtańsza opcja to (ta boczna szyna to jaskółka rozumiem?) szyna ris z montażem na jaskółke i kolimator (w Juli za 22zł) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Odkopałeś temat sprzed 5 lat. Quote Link to post Share on other sites
eniuASG Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 ło Jezu nie zauważyłem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts