Bulva Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 no i tutaj jest na plecach ta siateczka, to dlaczego nowy Condór jej nie ma :?: Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 A diabli ich wiedzą dlaczego akurat takie rozwiązanie przyjęli w nowym Condorze :roll: W każdym bądź razie mój niedługo przyleci z USA razem z Proteusem i nie mogę się już doczekać :) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 Ja tam nadal nie moge tego przeżyć, zostaję przy starym condorze. Ta siatka naprawde dobrze pracuje, mokra koszulke miałem tylko raz, gdy założyłem w górach plecak na kurtke goretexową. Już bym wolał taki patent jak jest w nowych plecakach salewy, gdzie plecy opieraja się tylko o taką siatkę, a między "plecami plecaka" a tą siatka jest wolna przestrzeń. Jak wybieram plecak to pierwsze na co patrze to system nośny. Coś tu jest nie tak panowie! Może ktoś udziela się na tacticalforums i spytałby się Tima dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Wyprawa na małe zakupy (z Condorkiem 2 :P ) efekt - wszystko doniosłem całe :P i wygodnie, tylko plecy mokre :( Coś tu jest nie tak ... wszystko do przodu poszło, a plecy... heh do dupy :wink: DODANO: http://www.maxpedition.com/product/product..._bp_condor2.htm wiadomo :wink: Quote Link to post Share on other sites
Andrzej Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 eee, mam starego condora i gówno daje ta cała siatka...plecy mam zazwyczaj podczas noeszenia mokre...tak np było na jednym wypadzie w Imielniku... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted September 1, 2005 Author Report Share Posted September 1, 2005 miałeś pełną kamizelke pewnie dlatego :wink: Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 A jak się plecuszki pocą to ja proponuję ubranka termoaktywne! Polecam UnderArmour! Jak noszę koszulkę UA to mogę być mokrusieńki i tak mnie to nie obchodzi bo zmieniam tylko T-shirta i koniec dyskusji! A co do Condora 2 - już niedługo będzie mój........my precccciousssssss pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
Andrzej Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 pewnie tak :lol: Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 Ua z tego co widze Piter sie wycofuje z Maxa na razie. No to pozostaje toolshop (polecam, bardzo dobra obsluga i paczuszka za free) bo to co prezentuje military jak na razie to jest smiech na salo. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 http://www.arizzon.com/shop/panel.html >outdoor>plecaki Quote Link to post Share on other sites
DevilWolf Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 ale żyje Piter jeszcze :)? No mam u niego przesyłkę i nie odpowiada od paru dni :/ Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 Pisze ze zyje i ze zamowienia zrealizuje zgodnie z planem. Tylko co to za zycie ;) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 Piter oficjalnie zakonczyl swoja wspolprace z Maxpedition ze wzgledu na dramatyczny brak czasu na obsluge sklepu. Zaweza swoja specjalizacje do nozy high end i custom, za to schede po nim obejmuje military.pl. Quote Link to post Share on other sites
fllopi Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 czy ktoś coś wie na temat Jumbo? na oko mi to wygląda na większą wersje grubasa http://www.maxpedition.com/product/product...ct_vp_jumbo.htm Miałem kupować fatboya, ale większa opcja jest ciekawsze jak dla mnie. Ktoś widział tę nowość? Quote Link to post Share on other sites
Witchdoctor Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 na zdjęciach wygląda,że jest GIGANTYCZNY..... za duży troche jak dla mnie. Ja sobie kupuje Thermite'a Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Dla mnie z kolei fatboyjest za maly, Jumbo to bedzie prawdopodobnie swietne rozwiazanie tam, gdzie plecak nie jest za dobrym rozwiazaniem bo np. trzeba do niego czesciej siegac. Quote Link to post Share on other sites
PiterM Posted September 22, 2005 Report Share Posted September 22, 2005 Piter oficjalnie zakonczyl swoja wspolprace z Maxpedition ze wzgledu na dramatyczny brak czasu na obsluge sklepu. Zaweza swoja specjalizacje do nozy high end i custom, za to schede po nim obejmuje military.pl. Dokładnie tak :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 24, 2005 Report Share Posted September 24, 2005 Piter oficjalnie zakonczyl swoja wspolprace z Maxpedition ze wzgledu na dramatyczny brak czasu na obsluge sklepu. Zaweza swoja specjalizacje do nozy high end i custom, za to schede po nim obejmuje military.pl. Dokładnie tak :) Sie nie chwal bo ja dalej po nocach czasem zaplacze przez to ;) Quote Link to post Share on other sites
madmax Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Które rolly polly wybrać? Tak się właśnie zastanawiam nad zwykłym albo tym mega. Doradzicie. Waham się bo nie wiem czy to większe nie będzie za duże. A propos ile magów do m16 zmieszczę w mega? Bo w zwykłym się mieści 7, napisali na stronie. Jeszcze dla zainteresowanych: Jedyne co mi do głowy przychodzi to uszyć np taką przejściówke jak jest molle/alice, na taśmy pion/poziom. http://216.105.57.73/index.asp?PageAction=...PROD&ProdID=143 Ostatnio znalazłem. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Ja dumpa większego niż na 7 magów raczej odradzam gdyż może on okazać się przysłowiową kulą u nogi. Posiadam „replikę” rolly polly uszytą przez supera – mieści ona 6 magów i tyle jest dla mnie ilością optymalną. Gdy magi wrzucam niedbale i wyjątkowo pechowo się ułożą wtedy wchodzi ich około 4 wiec można przyjąć ze w Maxie na 7 spokojnie zmieścisz 5 nawet w ferworze walki :twisted: . Przy większych rozmiarach torby przydała by się imho taśma na spodzie worka którą można by go przypiąć do uda. Pamiętaj też że w dużym worku wszystko najpierw leci na samo dno więc i wyciąganie przedmiotów z prawie pustego dumpa może być kłopotliwe(mowa tu o wykorzystaniu go w celach innych niż tylko na puste magazynki). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Madmax zapewniam cie ze do normalnych zastosowan airsofotwych zwykle ci wystarczy. Jest akurat takie jakie powinno byc. Wieksze przeszkadzaloby w dzialaniu. Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Nowy rok się zaczął więc wszystkiego najlepszego :wink: Maxpedition uderzył z nowym rokiem w kilka nowości, pokazały się wreszcie zdjęcie vulture-2, dwie nowe torby i organizer neatfreak oraz kilka drobiazgów w postaci potrfeli itp. w nowym dziale ID carriers / wallets. Najciekawszą jednak nowinką w ich ofercie jest wg mnie karabinek Grimloc Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Nowy rok się zaczął więc wszystkiego najlepszego :wink: Maxpedition uderzył z nowym rokiem w kilka nowości, pokazały się wreszcie zdjęcie vulture-2, dwie nowe torby i organizer neatfreak oraz kilka drobiazgów w postaci potrfeli itp. w nowym dziale ID carriers / wallets. Najciekawszą jednak nowinką w ich ofercie jest wg mnie karabinek Grimloc Pozdrawiam Mówisz o tym co na Allegro jest od conajmniej dwóch miesięcy?? http://allegro.pl/show_item.php?item=79442592 Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Mówisz o tym co na Allegro jest od conajmniej dwóch miesięcy??http://allegro.pl/show_item.php?item=79442592 No cóż, na allegro ostatnio niezbyt często zaglądam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted January 31, 2006 Author Report Share Posted January 31, 2006 Postanowiłem zebrać się i napisać krótkie porównanie Condora I i II, jako że miałem okazję poużywać obu, jedynki przez około rok, dwójki przez ok. 3 miesiące. Condor II jest z zamierzenia rozwojową wersją jedynki, jest naturalnie konstrukcją ulepszona o kilka szczegółów, dlatego postaram się do nich odnieść w kontekście do I Pierwszą zauważalną różnica jest większa ilość pasków molle – nie powiem, bardzo przydatna rzecz, jednak nie używałem jej zbyt często, co najwyżej do przyczepienia saszetki do plecaka, a do tego wystarcza dwa rzędy pasków, jak w jedynce, jednak na pewno jest to jakieś tam ulepszenie w stosunku do poprzednio projektu. Po drugie, w condorze II dno zostało podgumowane – naprawdę zajebisty pomysł, tego brakowało mi w jedynce , teraz można być pewnym że na czym i jak długo plecak by nie stał nic w środku na pewno nie przemięknie, choćbyśmy postawili plecak w kałuży. Po trzecie, zupełnie inne rozwiązanie kieszeni na camela, teraz rozpina się od boku specjalną kieszeń na suwak i tam wstawia pęcherz, wężyk jest wyprowadzany prze klapkę zabezpieczaną patka na rzep. W starym condorze pęcherz wsuwało się od góry do kieszeni w plecach, przewód wyprowadzany był bezpośrednio z kieszeni. Szczerze mówiąc rzecz zupełnie niepotrzebna, camela wyciąga się dłużej, podniosło to całą wagę plecaka i zajmuje więcej miejsca, a efekt jest ten sam – wejdzie tam co najwyżej 2,5 l pęcherz. Po czwarte dodatkowe paski kompresyjne, teraz do tego zapinane na fasteks – duży plus, plecak lepiej się kompresuje, szpej lepiej leży w środku, do tego można ich użyć z powodzeniem do troczenia np. karimaty, kurtki, liny, do tej pory służył do tego tylko Y-strap no i żeby coś wyciągnąć z głównej komory plecaka trzeba było go odpiąć, albo dobrze się nagimnastykować. Teraz można rozpiąć zamek do połowy i w miarę swobodnie wyjmować bety. Po piąte inny materiał użyty do części systemu nośnego stykających się z plecami. Już pisałem, ale się powtórzę – zupełnie do dupy, zwłaszcza na szelkach, które są obszyte śliskim nylonem. Byłem z tym plecakiem w gorącym klimacie i to miejsca które są pod szelkami robią się mokre dosłownie po minucie. I tyle, inne zmiany są na tyle niewielkie że pomijalne, jakieś tam kółko na klucze, trochę inny układ kieszonek w komorze głównej. Jakbym miał wybierać to proszę o coś pomiędzy, condora II z szelkami i hydracją z I. Ale jakby wyboru nei pozostawiono, bo I-sza wersja jest wycofana z produkcji, więc będzie można co najwyżej czekać na używaną lub na to co pozostało w sklepach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts