LewyJ Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Co sądzicie o nowym (no już nie tak nowym :wink: ) polskim mundurze z materiału rip-stop. Ewentualnie gdzie możnaby go kupić. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Ja posiadam tylko dół od niego i bardzo sobię chwalę, zwłaszcza latem, ale nie wiem gdzie mógłbym dokupić górę bo ten dół to od wujka dostałem :D Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 mam ripstopa. ale niestety spodnie sa zaduże w pasie. wymiary na wzrost ok185/190 w pasie jakieś 100/105 jezeli ktos posiada mniejsze w pasie spodnie i chce sie wymienic to ja reflektuje. spodnie sa magazynowe( nowe) Quote Link to post Share on other sites
Glauberyt Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Ach, ten mój spotter(LewyJ), nie widzi zalet BDU i sie hapie na "snajpera"... :twisted: BRAWO LEWY, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO- TO TWÓJ PIERWSZY POST :D :D :D :twisted: :!: Quote Link to post Share on other sites
GROM_Kareem Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 dzis przegladajac allegro widzialem wlasnie ripstopowy mundur pl ale czy orginal? nie wiem :D poszukaj Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Snajper3 kolega jest może patriotą i chcę używać polskiego sprzętu, ale niestety nowego snajpera jest cięzko dostać, więc niektózy idą na łatwiznę i kupują BDU :D , ale ja w końcu skąś zdobędę górę i będę miał kompletny mundur na lato :D Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Na moto veteran bazarze [cykliczna impreza w Łodzi na którą zjeżdżają handlarze złomem i militariami z całej Polski] było sporo mundurków w ripstopie - komplecik 150 pln. BTW. polecam impreze - kupiłem spodnie gore-texowe polskie nowe za 150 zeta i zasobnik desantowy za 50 :D Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39809012 Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Fajny, fajny ale nadaje się dla ludzi niezbyt wysokich, ja przy moim 188cm wyglądałbym w tym jak w leginsach Quote Link to post Share on other sites
LewyJ Posted January 18, 2005 Author Report Share Posted January 18, 2005 Snajper3 kolega jest może patriotą i chcę używać polskiego sprzętu, ale niestety nowego snajpera jest cięzko dostać, więc niektózy idą na łatwiznę i kupują BDU :D , ale ja w końcu skąś zdobędę górę i będę miał kompletny mundur na lato :D Rozumiem że "snajper" jest trudno dostępny, ale to nie oznacza, że jest gorszy od BDU (i jego odmian). Jak sądzi "SNAJPER3" większość wiary uważa, że ABDU jest lepsze od "snajpera". Jeżeli też tak sądzicie (albo na odwrót) to podzielcie się swoją opinią. Oczywiście pomijając fakt że "snajper" jest trudno dostępny. :D Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 O ripstopie amerykanskim (zwlaszcza ostatnich serii) opinie mam jak najgorszą, polski wedle użytkowników (sam miałem tylko kapelusz, widziałem pełną ofertę Fasty Andrychów czyli producenta) jest zdecydowanie lepszy - nie blaknie i trudniej się przeciera. Oba oddychają i schną podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 O ripstopie amerykanskim (zwlaszcza ostatnich serii) opinie mam jak najgorszą, polski wedle użytkowników (sam miałem tylko kapelusz, widziałem pełną ofertę Fasty Andrychów czyli producenta) jest zdecydowanie lepszy - nie blaknie i trudniej się przeciera. Oba oddychają i schną podobnie. hehehe, ja osobiscie rozjebalem dwie pary gaci rip stop BDU, ale bluzy sie tzrymaja :) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted March 6, 2005 Report Share Posted March 6, 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=4...82+wys%C5%82any. cy ktos kiedys cos bral od tego goscia. jak uwazacie czy cienki bawełniany materal to moze byc snajper? Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 ....widziałem pełną ofertę Fasty Andrychów czyli producenta) jest zdecydowanie lepszy - nie blaknie i trudniej się przeciera. Oba oddychają i schną podobnie. nie zapomnij dodac, ze polski ripstop wyglada jak posciel z Kory :D Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 Bez przesady, jak się go upierze a nie rozciągnie nieco i nie uprasuje to bawełna na siatce rzeczywiście się pomarszczy, ale to akurat nie przeszkadza ani w działaniu ani w trwałości. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 Ten polski rip stop jakis taki ślizgawy i ciut za sztuczny ten materiał, choć kolorek ma fajny, moim zdaniem poprzedni mundur tropikalny (to chyba ten jest własnie na aukcji) był lepszy. Choć nie miałem możliwosci porównywania ich w tropikach ani tez sprawdzac jak mocno wytrzymują. Spodnie BDU woodland zakupione gdzieś w roku 98/99 trzymają sie do dziś tyle żę już mocno powycierane są z kolorów. Quote Link to post Share on other sites
super Posted March 8, 2005 Report Share Posted March 8, 2005 standartowo uzywane BDU tropic w swoim klimacie czyli ciepłym :wink: po dłuższym moczeniu i schnięciu na przemian wytrzymuja jeden sezon (ale takim konkretnym moczeniu :wink: ) nowsze wersje (50%50% ale tropik nie NYCO) wytrzymuja troszke więcej. Ale znów sa bardziej "blachowate", grubsze i mniej komfortowe w noszeniu w czasie wielkich upałów od swoich poprzedników. Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted May 10, 2005 Report Share Posted May 10, 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=50713174 -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Glauberyt Posted May 13, 2005 Report Share Posted May 13, 2005 Heja :!: Chłopie, poznański camouflaege sprzedaje na zamowienie pod rozmiar konkretny polskie ripki :twisted: Pytania na camouflage@o2.pl Pozdraffiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts