LogaN Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 @Rudy - Niestety, nie miałem dojścia do chronometru. Strzelałem już jednak z paru replik w życiu więc myślę, że potrafię mniej więcej określić FPSy tej repliki - na oko wygląda to na okolice 300 FPS (+/- 30 FPS, gdyż jak wiadomo na oko trudno się mierzy). W każdym bądź razie kulki lecą na pewno szybciej niż z replik mających sprężynę typu M80 i na pewno wolniej niż z tych mających sprężynę M110. @Wiciok - Zgadza się, nie rozbierałem repliki, gdyż nie jest moja. Ale lufa jest oczywiście metalowa, to zdążyłem zauważyć. Wybacz, ale GA to nie jest firma, którą się porównuje do zabawek z odpustu. Ta firma naprawdę trzyma poziom biorąc pod uwagę stosunek jakość/cena oferowanych przez nich produktów. Aha, przemacałem też tą "konwersję" oraz kolimator. Konwersja wykonana jest z plastiku, po prostu nasuwa się ją na wypustki w przedniej części frontgripu i przykręca z drugiej strony. Pomimo, że jest z plastiku, to raczej powinna spełniać swoją rolę, gdyż po przykręceniu siedzi sztywno. Jeśli chodzi o kolimator - stylizowany na typowego Aimpointa. Wyświetla krzyżyk, jest gorszy niż w przypadku kolimatorów dołączanych do tych shotgunów, a w dodatku nie ma możliwości regulacji położenia plamki więc jest całkowicie nieprzydatny. Ogólnie znacznie lepiej w przypadku M14 pożytkować się mechanicznymi przyrządami, lub zadbać o własną optykę. Jeśli tylko jest sens. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Czyli w okolicach springów TM fpsy? Jak ktoś ma już koli to nie zaszkodzi zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 majster.... Proszę Cię nie porównuj jakiegoś GA do TM... Zresztą FPS'y to nie wszystko. Widziałem pistolet 200fps z dobrej firmy i strzelał tak dobrze jak mosiek AGM Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Ja nie porównuję... Aż tak. W TM jest magiczny siupek, a tu chński szajs. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Hop-up Remingtonów z GA bardzo przypomina mi ten z Remingtonów DE. Śmiem twierdzić, że repliki te mają dziwnie podobne osiągi i nie zdziwiłbym się, jeśli okazałoby się, że GA ma coś wspólnego z DE. Kto strzelał z M47 z DE ten wie, że nie odbiega on zasięgiem, a nawet przewyższa sprężynowe repliki z TM, które przy 230-250 FPSach mają po 40-45 metrów zasięgu (a niekiedy mniej). Remington z DE miał zasięg całkowity około 50 metrów przy 260 FPSach i użyciu kulek 0,25g i w przypadku Remingtonów od GA jest podobnie - zasięg w okolicach 50 metrów i około 250-260 FPS (mierzyłem na chrono Remingtona z GA - kilka kolejnych strzałów wskazywało na rozrzut FPSów repliki między 250-260). M14 natomiast pomimo większych FPSów oraz znacznie dłuższej lufy ma zasięg ledwo przekraczający 40 metrów i to na pewno nie jest korzystne dla tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Mały OT: Według asxtreme :hahaha: silver jest produkowany przez CYMĘ :hahaha: :hahaha: Kupiłem śmiecia na airshitguns (na odpustach nie byłem od paru lat :tongue: ) LogaN: Masz możliwosć zmierzenia średnicy lufy? Oczywiście bez rozbierania - da się wepchać suwmiarkę? Bo to skręcanie kulek mnie intryguje... Jeśli lufa okaże się być przyzwoita, to może hopsiup jest poryty? Sprawdzałeś powtarzalność strzałów z wyłączonym HU? Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 A więc te Benelki mają fajniuchny zasięg? Bo z M47 strzelałem i to jest wręcz boskie jak na taką kasę. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 (edited) @Wiciok - zgadza się, uber shotgun silver pro terminator jest produkowany przez Cymę, podobnie jak jego większy brat z kolbą, którego można poznać po zielonym chwycie pistoletowym ;). Na odpustach możesz też kupić sprężynowe klamki po kilka złotych full plastik produkowane przez A&K ;). Średnicy zmierzyć raczej nie dam rady, gdyż lufa kończy się jeszcze przed tłumikiem płomienia. A na wyłączonym hop-upie M14 strzela na około 25 metrów. Powtarzalności na tym dystansie nie sprawdzałem. @Majster - nie wiem jak Benellki, bo nie miałem z nimi do czynienia (mają więcej FPS), ale Remingtony z GA (czyli te tańsze wersje) mają zasięg i celność niemal identyczną jak M47 z DE. Edited November 23, 2010 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 (edited) LogaN: jakbyś mógł (znaczy jeśli jeszcze nie oddałeś tej repliki), to sprawdź tą powtarzalność na wyłączonym hopie. Jeśli będzie dobra - to HU jest zrypany i tyle. Ja na moim uber n00b silverze loga CM nie uświadczyłem... Nawet na folii z etykietką. Chyba, że kilka firm robi to samo, albo robi jedna, a sprzedają pod różnymi markami. No ale to nie temat o tym shicie, więc kończę (jak mi się będzie nudzić, to umieszczę parę fotek tego badziewia po kilku naprawach, 3 skracaniach, wsadzeniu ciężarków, dorobieniu uchwytów na pasek/sznurek i malowaniu na czarno... Będzie ubaw :hahaha: ) Edited November 23, 2010 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Nie uświadczysz tam loga Cymy, ale to jest Cyma ;). Niestety, replikę już oddałem więc na razie nie będę miał możliwości jej przestrzelania ponownego :/. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 LogaN Miałeś silwera w rękach? Da się w nim zdemontować chwyt pistoletowy i zamontować na 003 AGM ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Ja miałem (a nawet dalej mam). Powiem jedno: chwyt pistoletowy, to pierwsza rzecz, która się w nim urwała. Więc chyba nie warto... Nawet jeśli się da. Quote Link to post Share on other sites
ices82 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Witam. Czy ktoś posiada może model repliki jak w temacie(tj. m14 tactical)? Czy można dokupić do niej części mam na myśli magazynek lub komorę hop up? Magazynek kupiłem taki chiński, ale nie pasuje, bo jest odrobinę za duży. Zmieniłem też lufkę na precyzyjną, ale to wiązało się z rozcięciem komory hop, skleiłem ją, ale nie sądzę żeby długo wytrzymała. Patrzyłem też na komory hop do m14 innych firm, ale wlotki do kulek z magazynka są lekko pod kątem a w tej konkretnej replice jest dokładnie 90 st. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts