Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jaki kolor kabury na udo ? mam mundur WP i jaki kolor moro czy czarny ? Częściej chodzę do lasu niż do budynków.

Jaki kolor wybrać ?

Dzięki za odpowiedź :)

Pozdro Woxoj

Posted

Panowie, mamy XXI wiek. Jeśli kabury to albo tworzywowe albo przynajmniej z wkładką z tworzywa. MUDPIL to taki relikt... Przeszłych epoki. Poza tym, dlaczego koniecznie udówka? Średniej klasy fobus który bije na głowę mudpila kosztuję 100 zł i nosi się go szejsyt razy lepiej.

Posted (edited)

Ja używam MUDPIL od Miwo już 2 lata i nie narzekam. Kabura wygodna i spełnia swoje zadanie. Biegam w WP'eku i kabura w tym samym kamuflażu. Szczerze polecam.

Edited by Lemur20
Posted

Mudpil jest do du**... Ktokolwiek kto miał mudpila i jakąś plastikową kaburę to potwierdzi...

O ile na pasie dawał jeszcze radę, o tyle po założeniu na udo, to była masakra (jeździł dookoła i był uciążliwy) :/ Nie polecam...

W dobrej cenie masz polskie Securitylandy (za 240zł dostaniesz kaburę z możliwością założenia na pas i udo - na świetnej platformie wzorowanej na Safarilandzie)

Posted

A co powiecie o kaburze udowej do glocka 17 firmy IwoHest? Warto ją brać? Miałem ją w rękach, wygląda dosyć porządnie, ale nie miałem okazji jej dłużej używać, dlatego pytam.

Posted

Ten projekt ma z 10 lat, a i tak te kabury nie są złe. Iwo-Hest robi dużo innych kabur, nowych wzorów, bardzo dobrej jakości używanych przez wiele jednostek u nas. Paweł Janyst też bierze kabury z Iwo do swoich kamizelek.

Posted

Dokładnie o tą kaburę mi chodziło. Nie robię żadnej rekonstrukcji więc nie muszę brać koniecznie tej. Zależało mi na kaburze udowej do glocka 17, mój budżet to około 100zł, więc na porządną kydexową raczej mi nie starczy. Popatrzyłem na wyroby fobusa ale ponad dwukrotnie przekraczają sumę którą chwilowo mogę wydać. Moglibyście mi w takim razie polecić jakąś inna kaburę?

Posted

Całkiem fajna wydaje się ta kabura. Mógłbyś jeszcze powiedzieć jakie ją jej przewagi na materiałową iwohest/rws? Na pewno jest cięższa (pol kilo to jednak sporo), z tego co gdzieś zasłyszałem po zabrudzeniu glock może się w niej zablokować, ile w tym jest prawdy?