sebBo21 Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Witam, ostatnio skontaktował się ze mną Użytkownik BOMBELSARS i przedstawił mi bardzo ciekawą ofertę, więc zastanawiam się mocno nad wyborem jego produktów. W opcji szukaj znalazłem taki wątek ,ale na starym forum i dzisiaj nie da się go przeczytać. Jakie są wasze opinie na temat tego producenta? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Nie wiem jak teraz, ale kiedyś to było szycie o dość niskiej jakości ;) Quote Link to post Share on other sites
adrian0403 Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Za jakieś 2 dni powinienem dostać przez niego uszyte ładownice i pas wiec napisze co i jak. Quote Link to post Share on other sites
sebBo21 Posted November 22, 2010 Author Report Share Posted November 22, 2010 Witam, otrzymałem już odp. i proszę o zamknięcie. Quote Link to post Share on other sites
adrian0403 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Szpej uszyty dobrze czy trwale zobaczymy w praktyce ale wydaje się solidny Pas i szelki wyglądają bardzo dobrze, szwy zakamuflowane taśmami starannie wykonane. Ładownica z zewnątrz tez wygląda fajnie w środku troszeczkę mniej estetycznie ale mała powierzchnia wiec pewnie trudno było operować maszyna i nie ma się czym przejmować najważniejsze ze funkcjonalne. Jak w tej cenie jet to produkt godny polecenia i jestem zadowolony z zakupu. Według mnie porównując z Miwo nie odbiega zbytnio jakością wykonania. Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Mam ladownice, 2 kieszenie uniwersalne, i przerobiona kamizelke UTG (ta na siatce) wszystko u Bombla. Wykonanie bardzo dobre, konkurencyjne ceny, bardzo dobry kontakt i mozliwosc wprowadzania własnych pomysłów. Ja jestem zadowolony polecam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Eee, to teraz pytanie za sto punktów - czy mieliście kiedyś coś "lepszego"? Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 (edited) Mam plecak Camelback BMF, mam belt kit,ladownice,buttpack Miwo L, ladownice flyye, i plecak robiony na zamowienie przez Night Fox-a. Wiec porownanie mam. Inni krawcy jak kthullu,orkan i ich pierwsze produkcje tez nie byly wysokich lotow. Ale z czasem sie wyrobili tak samo jak Bombel. Dla ciebie arafat jak cos nie jest kontraktowe(koszerne) lub nie kusztuje kilka stow 100$ to jest do bani. Ja wiem ze sprzet Bombla nie rozsypie sie jak niektore markowe polskie produkty. http://s206.photobucket.com/albums/bb264/Bombel-/ Edited November 26, 2010 by xxNDxx Quote Link to post Share on other sites
adrian0403 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 (edited) Co lepszego masz na myśli ?? (wszystko co lepsze wiąże się z ceną a w tych cenach jakie oferuje Bombel myślę ze to dobry wybór szczególnie ze oporządzenie w wz.93 jest dość drogie w porównaniu z innymi kamuflażami ) miałem rożne oporządzenia kontaktowe w większości ale ceny też są tu inne Edited November 26, 2010 by adrian0403 Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Arafata w ilości przetestowanego szpeju ciężko będzie przebić. Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Wiesz kazdy ma swoje Hobby :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Na czym polega "testowanie" sprzętu przez Arafata? O ile wiem on sobie tylko robi w tym fotki. Nie widziałem specjalnych śladów zużycia na rzeczach które potem sprzedawał. Widziałem jakieś tam rzeczy szyte przez owego Bombla z rok temu i to co widziałem nie było złe - nie był to CROM (prywatnie uważam za najlepiej szyjącą firmę w kraju i w większości przypadków poza granicami też, a myślę że porównanie mam spore), ale powiedzmy że prezentowało to średni poziom zbliżony go innych custommakerów. Prawie wszyscy się z czasem wyrabiają... Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Teraz dopiero zdałem sobie sprawę, że nie ma na forum zbyt wielu informacji o osobach lub małych firmach, które szyją sprzęt na zamówienie. Gdzieś tam się czasem przewali czyjaś ksywka w środowisku, ale konkretów i porównań z większymi producentami trudno uświadczyć. A szkoda, chętnie poznałbym opinie o tego typu produktach, choćby te szczątkowe, kończące się na wizualnym porównaniu i organoleptycznej ocenie materiału oraz szycia bez katowania samego sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Na czym polega "testowanie" sprzętu przez Arafata? Na kupowaniu, fotografowaniu i sprzedawaniu jak już mu się znudzi :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Na kupowaniu, fotografowaniu i sprzedawaniu jak już mu się znudzi :icon_biggrin: Co nie zmienia faktu, że ogarniam jak coś jest uszyte, z czego jest uszyte i jakie sprawia wrażenie pod względem trwałości (a tu naprawdę nie trzeba miesiącami testować)... Nie widziałem specjalnych śladów zużycia na rzeczach które potem sprzedawał. Na zdjęciach, czy na żywo - bo jakby nie było, to raczej jest różnica... Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 worek i cargo ladownice w/w rzeczy trafiły do mnie i mogę powiedzieć ze są uszyte naprawdę świetnie... bardzo starannie i dokładnie. Nawet w środku ładownice czy zasobniki są super wykonane. :) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Co nie zmienia faktu, że ogarniam jak coś jest uszyte, z czego jest uszyte i jakie sprawia wrażenie pod względem trwałości (a tu naprawdę nie trzeba miesiącami testować)... Tylko że "sprawianie wrażenia pod względem trwałości" może się mieć nijak do rzeczywistości. Bo nuż przez tydzień robienia zdjęć nic się nie rozpadło, ale kto wie może po pół roku intensywnego użytkowania coś co sprawiało pozytywne wrażenie nadawałby się do wyrzucenia. Quote Link to post Share on other sites
Oshii9 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Też dodam swoje trzy grosze, z racji, że korzystam z "usług" Bombla. Mam już sporo gratów od niego, mam też porównanie do MIWO czy innych firm (a także krawców- mam chest'a i ładownice wykonane przez Qbona). Nie wiem jak było kiedyś, ale teraz mogę polecić z ręką na sercu Bombla, wszystko wykonane bardzo dobrze, jak chłopaki w ekipie zobaczyli to nie bardzo chcieli wierzyć, że to nie od "renomowanej firmy". Jest też jeszcze jedna sprawa- czy do ASG na prawdę potrzeba nam super wytrzymałego sprzeju za cenę kilku zer po przecinku? Oczywiście nie popadajmy z skrajności w skrajność (idąc w ACMy). Uważam, że sprzęt od takich ludzi jak Bombel, Qbon, czy inni taktyczni szwacze w zupełności starczy do rozgrywek AS. Quote Link to post Share on other sites
bd_siwek Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 (edited) http://s206.photobucket.com/albums/bb264/Bombel-/?action=view¤t=DSCN3877.jpg Na początek powiem, że Bombla mogę polecić z czystym sumieniem. Bardzo dobry kontakt, był przychylny na moje wariacje. Zrobił szybko, szybko wysłał. Miałem oporządzenie od Miwo P, dr. Mervina, Kthula. Jakość miwo p była odrobinę lepsza od Bombla, Praktycznie to samo. Co do dr. Mervina, Bombel wypada o niebo lepiej od niego. Kthulu/PSTG wiadomo... Oporządzenie w Cordurze wz93 wydaje mi się trochę za jasne. Wszystko jest solidnie wykonane. Miałem chesta od Bombla z 2-3 lata temu, w tedy było to naprawdę liche. Jestem zadowolony. Gdy znowu coś będę potrzebował biorę od Bombla. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/107198-torby-na-ramie/page__view__findpost__p__1432939 Ładownica z radiem niewiadomego pochodzenia, a pistoletowa w Rg jest od PSTG, reszta bombla. Pas i szelki od Bombela Od słabszej ręki: 1. "Shingle" na jeden magazynek MP5. (Bombel nie widać) 2. na "shinglu" ładownica na krótki magazynek MP5. (PSTG) 3. Ładownica CQB na trzy magazynki MP5. (Miwo p) 4. Apteczka z allegro. 5. Kieszeń na zestaw surwiwalowy. (na chlebaku) (Bombel) 6. Worek na zrzut. (na chlebaku) (Bombel) 7. Chlebak. (dr. Mervin) 8. Ładownica pistoletowa z ładowarką do magazynków. (na chlebaku) (Bombel) 9. Nóż. (na chlebaku) 10. Manierka z allegro. 11. Małe cargo. (Bombel) 12. Kieszeń z radiem. Edited November 27, 2010 by bd_siwek Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Ja również chwalę sobie wyroby Bombla, bardzo dobry kontakt, można wszystko ustalić i skonsultować. W porównaniu do miwo P jest prawie że równo z niewielką przewagą miwo. A w porównaniu do dr. Mervina jest sporo lepiej. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Jak patrzę na wasze zdjęcia i porównuję z moimi gratami od Bombla sprzed paru lat, to skok jakościowy widać spory! Nie są to cuda na kiju, ale jakby nie patrzeć- ładownice do AK uszyte według mojego projektu mam do dziś, ze 3 lata się trzymają. Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Jak patrzyłem jakieś 2 lata temu na wyroby Bombla to odrzucała mnie "estetyka" wykonania ale po obejrzeniu fotek z tematu muszę przyznać i pogratulować poziomu jaki osiągnął :happy: Quote Link to post Share on other sites
Sebo_NS Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Z każdym uszytym sprzętem nabywa doświadczenia i następny osprzęt jest lepiej wykonany co mnie bardzo cieszy, ponieważ jest to spora konkurencja dla miwo (moje zdanie) pod względem cenowym . Quote Link to post Share on other sites
Lelek Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 A mam takie pytanie. Używał ktoś takiej oto kamizelki: 1. http://s206.photobucket.com/albums/bb264/Bombel-/zintegrowana%20QR/?action=view¤t=IMG_0076.jpg 2. http://s206.photobucket.com/albums/bb264/Bombel-/zintegrowana%20pantera/?action=view¤t=DSC00179.jpg Głownie interesuje mnie wygoda,i czy jest warta swojej ceny? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Od Bombla mam chesta zbliżonego do RACK'a, tyrany od 1,5 roku i ani śladu zużycia, latających nici, palsy przyszyte równo i trwale. Mam jeszcze cargo dość duże i też niczego nie mogę zarzucić, zamek chodzi ładnie, nic się nie spruło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts