Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Drop kit CO2 do SWD A&K

Recommended Posts

Może kogoś to zainteresuje - link

Całość wydaje się banalnie prosta. Zaciekawiło mnie na jakiej zasadzie to działa, ma ktoś jakiś pomysł? Cena nie jest jakaś zaporowa, być może fani produktu A&K się tym zainteresują

Edit: Pomyślałem, już wiem jak działa. Ciekawe za ile tokarz by coś takiego zrobił? :)

Edited by Trzmielor

Niby 1 tysiąc strzałów ale nie wieże. Chodzi o to, że nabój pomaga naciągnąć sprężyne a nie wystrzeliwuję kulkę, tak?

Tyśiąc :o

Nie wierze, jak na moje to tak z 60 ( sugeruję sie gażiakami obsługującymi takie kapsuły )

A swoją drogą zastanawiam się czy dało by rade podnieść Fps z tych 550-560 tak do 640 ? :zastanawia:

Już niestety niedostępne. Trudno poczekam trochę.

Może jakiś polski importer to sprowadzi w rozsądnej cenie?

MadOnion robi zbiorowe zamówienie chyba raz w miesiącu czy raz na dwa miechy, jakoś tak ;)

Sam ściągałem przez nich lufę LL do VSR'ki i sprężynę. Polecam.

Prawdopodobnie żeby zwiększyć moc wystarczy dać z tyłu mocniejszą sprężynę gdyż zwiększy to siłę z jaką zawór uderza w głowicę co skutkuje dłuższym czasem otwarcia co daje więcej gazu a w efekcie rosną fpsy. Skoro do tej repliki pasują sprężyny od AEGa to może da się uciąć z AEGowej takową :)

Rogalov, możliwe, że się mylisz trigger jakoś tam działa, gdyby dali zdjęcie bez pokrywy jak strzela wszystko byłoby jasne. Wg. mnie przeładowujesz, i za pomocą tego springa jest uwalniany gaz więc mocniejsza sprężyna więcej fps.

Edited by Wojdatuz

Sprężyna służy jedynie do utrzymania tego czegoś w jednym położeniu w cylindrze. Głowica tłoka i cylindra muszą być stale przylegać aby nie było nieszczelności. Więc jeśli nawet w jakiś cudem dasz sprężynę AEG to w żadnym wypadku nie wzrośnie fps.

To co wg. ciebie otwiera zawór jeśli głowice są nieruchome (względem siebie)?!

• 3 months later...