Trzmiel Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 (edited) Może kogoś to zainteresuje - link Całość wydaje się banalnie prosta. Zaciekawiło mnie na jakiej zasadzie to działa, ma ktoś jakiś pomysł? Cena nie jest jakaś zaporowa, być może fani produktu A&K się tym zainteresują Edit: Pomyślałem, już wiem jak działa. Ciekawe za ile tokarz by coś takiego zrobił? :) Edited December 13, 2010 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Gdyby jeszcze była opcja blow back'u, to SWD w czystej postaci :icon_biggrin: Ciekawe na ile starcza 1 nabój co2 :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Niby 1 tysiąc strzałów ale nie wieże. Chodzi o to, że nabój pomaga naciągnąć sprężyne a nie wystrzeliwuję kulkę, tak? Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Nie. Za miast sprężyny, masz napęd na co2. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 hmhm ciekawe. Dzięki za odpowiedź. Zmyliło mnie: you feel tired when pulling your spring?! Pozdro Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Już niestety niedostępne. Trudno poczekam trochę. Może jakiś polski importer to sprowadzi w rozsądnej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Niby 1 tysiąc strzałów ale nie wieże. Chodzi o to, że nabój pomaga naciągnąć sprężyne a nie wystrzeliwuję kulkę, tak? Tyśiąc :o Nie wierze, jak na moje to tak z 60 ( sugeruję sie gażiakami obsługującymi takie kapsuły ) A swoją drogą zastanawiam się czy dało by rade podnieść Fps z tych 550-560 tak do 640 ? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 A swoją drogą zastanawiam się czy dało by rade podnieść Fps z tych 550-560 tak do 640 ? Prawdopodobnie trzeba by było poeksperymentować ze sprężynami różnej twardości. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Już niestety niedostępne. Trudno poczekam trochę. Może jakiś polski importer to sprowadzi w rozsądnej cenie? MadOnion robi zbiorowe zamówienie chyba raz w miesiącu czy raz na dwa miechy, jakoś tak ;) Sam ściągałem przez nich lufę LL do VSR'ki i sprężynę. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 MadOnion robi zbiorowe zamówienie chyba raz w miesiącu czy raz na dwa miechy, jakoś tak ;) Już trochę za późno bo mody pojawiły się spowrotem więc nie czekałem i zamówiłem. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted December 15, 2010 Author Report Share Posted December 15, 2010 Prawdopodobnie żeby zwiększyć moc wystarczy dać z tyłu mocniejszą sprężynę gdyż zwiększy to siłę z jaką zawór uderza w głowicę co skutkuje dłuższym czasem otwarcia co daje więcej gazu a w efekcie rosną fpsy. Skoro do tej repliki pasują sprężyny od AEGa to może da się uciąć z AEGowej takową :) Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Sprężyna służy jedynie do utrzymania tego czegoś w jednym położeniu w cylindrze. Głowica tłoka i cylindra muszą być stale przylegać aby nie było nieszczelności. Więc jeśli nawet w jakiś cudem dasz sprężynę AEG to w żadnym wypadku nie wzrośnie fps. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 (edited) Rogalov, możliwe, że się mylisz trigger jakoś tam działa, gdyby dali zdjęcie bez pokrywy jak strzela wszystko byłoby jasne. Wg. mnie przeładowujesz, i za pomocą tego springa jest uwalniany gaz więc mocniejsza sprężyna więcej fps. Edited December 16, 2010 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 Sprężyna służy jedynie do utrzymania tego czegoś w jednym położeniu w cylindrze. Głowica tłoka i cylindra muszą być stale przylegać aby nie było nieszczelności. Więc jeśli nawet w jakiś cudem dasz sprężynę AEG to w żadnym wypadku nie wzrośnie fps. To co wg. ciebie otwiera zawór jeśli głowice są nieruchome (względem siebie)?! Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 moim zdaniej jednak Trzmielor ma racje. Czy ten srebrny element na tym co2 tloku wam czegoś nie przypomina? :zastanawia: tak, właśnie to jest podebny zaczep jaki ma normalny tłok. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Zamontował ktoś już ten "Drop kit" do swojego SWD A&K? Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Tak, przejrzyj temat o SWD A&K. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts