Rudy1002 Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Na filmikach na YT ten plastik NAPRAWDĘ przypomina drewno. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 25, 2011 Author Report Share Posted January 25, 2011 Naprawdę wygląda na drewno,gdyby był bison za tą cenę miałbym na niego większą chrapkę :biggrin: Lesiu może ty zakupisz shotguna i wstawisz recke na strone Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 zakupiłbym, gdyby były drewniaki, ale takie są powyżej 150... Nie potrzebna mi pompka, miałem kilka i wszystkie mi się popruły po miesiącu max. ;p Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 No patrz! A ja mam moją od pół roku. Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 (edited) Mam tego shotguna ale z pewnych powodów nie mogę go porządnie przestrzelać. Plastik jest wszędzie, ale dobrej jakości. Wygląda to dobrze dzięki jego matowej fakturze. Jak na replikę za te pieniądze jest nieźle wykonana. Trzeszczenia plastiku nie zauważyłem ale widać lekkie rozklejenie połówek kolby. W zestawie oprócz strzelby znajdują się okularki, paczka kulek, bardzo fajnej jakości szybkoładowarka, "pas nośny" i śrubokręt. Kilka fotek: http://img600.imageshack.us/i/dscf7296t.jpg http://img40.imageshack.us/i/dscf7300w.jpg http://img508.imageshack.us/i/dscf7301l.jpg http://img808.imageshack.us/i/dscf7298.jpg http://img407.imageshack.us/i/dscf7299.jpg Edited January 26, 2011 by czaja18 Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Spróbuj przestrzelać bardzo Cię proszę.... Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 26, 2011 Author Report Share Posted January 26, 2011 Czaja przez te zdjęcia zrobiłeś mi większą ochotę na tego shotguna,zastanawiam się nad shotgunem z długą kolbą (drewnianą) Quote Link to post Share on other sites
sylwero Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Ej właśnie jak go przestrzelasz to napisz jak tam sprawa z celowaniem bo jak widzę strzelba nie posiada przyrządów celowniczych. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 @sylwero: Ze strzelb bez przyrządów celuje się po lufie. Koniec lufy musi być w jednej linii z początkiem lufy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 hokager, długa wersja też nie ma drewna. ;) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 26, 2011 Author Report Share Posted January 26, 2011 hokager, długa wersja też nie ma drewna. ;) Rudy miał napisać do sklepu coś wiadomo już. Lesio niech ci będzie IMITACJE DREWNA Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 żaden shotgun poniżej 150 zł w Polsce nie będzie miał drewna. Tzn. jak ja swojego sprzedawałem (jedyny, jakiego miałem i był naprawdę pancerny), to poszedł za 144 chyba. :P Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 26, 2011 Author Report Share Posted January 26, 2011 Lesio nie ma shotgunów z drewnem przeszukałem wiele sklepów i lipa. Znalazłem tylko te dwie pompki są one powyżej 150zł Shotgun 1 shotgun 2 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 obie nie mają drewna. ;) widocznie w Polsce już z drewnem nie sprzedają. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Mały offtop: Jeśli bardzo zależy Ci na drewnie, to taki problem kupić deskę za kilka zł i samemu dorobić kolbę/chwyt/czółenko(z czółenkiem najgorzej by było IMHO)? Maksymalnie kilka dni roboty (zależy, jakie masz narzędzia). Trochę roboty jest, ale jak się przyłożysz, to efekt będzie zadowalający. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 stąd też drewno w moim byłym shotgunie. ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Sprzedałeś, a teraz tęsknisz, co? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Freerunner Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Kupiłem tą strzelbę w tym tygodniu. Pierwsze wrażenie: będzie słaba. Kolbę przykręca się do reszty broni za pomocą ośmiu małych śrubek (co w sumie ułatwia podmianę na drewno jakby ktoś chciał), z czego 6 przykręconych jest do samego korpusu a 2 do wychodzącej z niego blaszki. Po skręceniu kolba jest lekko luźna - przed strzelanką czymś ją pewnie podkleję. Dzisiaj pierwsze przestrzelanie na puszkach. Broń dobrze leży w rękach, nie zacina się, ale jeśli nie przeciągnie się łódki do końca to ładuje się kulka, a sprężyna pozostaje nienaciągnięta. W puszkę da się wycelować, chociaż kulki po 20 metrach dość mocno skręcały (może to kwestia wiatru - był dość silny, mimo że strzelałem w osłoniętym miejscu). Obszerniejsza relacja co do celności i wytrzymałości za tydzień. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 jeśli nie przeciągnie się łódki czółenka do końca to ładuje się kulka, a sprężyna pozostaje nienaciągnięta To akurat chyba normalne, nie ma się czym przejmować Obszerniejsza relacja co do celności i wytrzymałości za tydzień. Czekamy! Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 No czekamy czekamy.... A jak z magami? pasują te od M47 Quote Link to post Share on other sites
patryk97 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Może mały ot:która firma lepsza DE czy Bison? Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 DE już praktycznie nie istnieje a o BISON mało wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Dobra, kupiłem tego shotguna,pierwsze wrażenie - solidne wykonanie,do tego to coś poczym porusza się czółenko jest zimne (!) Upadł mi nie raz ,wszystko nadal ok.Dobry magazynek - 40 kulek jak na shotguna za piec dych to świetny wynik. Do tego dochodzi moc - puszki to dla niego pan pikuś, doniczki tez rozwala bez problemu nie wspominając o prostocie przeladowania.Mi osobiście o wiele łatwiej się go laduje niż glocka cymy(150 fps) mimo ze ma o wiele mocniejsza sprezyne. Celnosc jest w miarę dobra,kilka leci tam gdzie chce choć trochę wkurza brak celownika. Shotgun nie rozpada się od patrzenia wiec można go brać. Denerwuje mała waga - choć jakoś da radę to prezyc. Polecam kulki gunfire 0,20. Do tego w zestawie dostajemy szybkoladowarke na ok.100 kulek,kulki (nawet nie otwierać! niektóre z nich są jakieś krzywe i kawdratowe wiec poprostu dla świętego spokoju odradzam. Dostajemy także okularki (słabo rzeź nie widać,ale test 400 fps przezyly bez większych obrażeń. Ogólnie jest to dobry,porządny shotgun, który mimo kilku wad daje radę.Wystrzelilem z niego ok. 1000 kulek bez żadnego zaciecia wiec nie jest zle. +Trwala konstrukcja +Moc +Metalowe "coś" +Celnosc +Gratisy +Hop-up... -...który mimo wszystko nie jest regulowany -Waga (nie dla każdego) -Brak przyrzadow celowniczych Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 +Celnosc Możesz sprecyzować? I podać jaki ma zasięg maksymalny i skuteczny? Quote Link to post Share on other sites
smuleee Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 (edited) Dzisiaj shotgun przeszedł test więc trochę się wypowiem... pierwsze co mnie zdenerwowało, to to, że replika była na zdjęciach gunfire.pl brązowo-czarna, natomiast przyszła czarna. Kolejna rzecz - kulki to tragedia(niektóre są kwadratowe, inne mają nieregularne kształty, choć zdarzają się i lepsze). Radzę ich nawet nie otwierać, bo usłyszymy charakterystyczny trzask i będzie po zabawie. Standardowa blokada spustu, jakiś pasek - oto wyposażenie naszej repliki. Niektórych może to cieszyć, inni takich rzeczy nie potrzebują. Strzelba posiada hop-up choć miło by było gdybym można było go przynajmniej regulować. Ale co tam. Replika jest wykonana z porządnego abs-u, przynajmniej jak na razie nic nie pękło i wątpię, żeby zamierzało. Część po której chodzi czółenko (dla pocz. - to po czym idzie rączka przeładowania) jest wykonana z metalu, zapewne to ZnAl, ale ujdzie. Spust chodzi, miękko (standardowo z abs-u), choć cudów nie ma. Żeby dostać się do wnętrza repliki wystarczy odkręcenie 5 śrubek, więc praktycznie może otworzyć to każdy. Dźwięk przeładowania może być, choć głos samego strzału nie cieszy. Przeładowanie nie powinno stanowić problemów. Rączka idzie łatwo, bez zacięć. Jak widać na zdjęciach lufa jest z metalu (zapewne aluminium), więc nie jest źle. Magazynek na 40 kulek, jest ok (przypomnę, że inne repliki w tym przedziale mają max. 20 kulek w magazynku). Przeszkadza trochę brak przyrządów celowniczych, a co za tym idzie replika na większą odległość niż 20-30 metrów jest bezużyteczna. Choć jeśli nauczymy się celować inaczej, to nie ma co narzekać. W replice nie ma luzów i co bardzo cieszy nie telepie się. 1500 kulek poszło i pod względem technicznym jest jak nówka. W zestawie dostajemy także dobrej jakości szybkoładowarkę na 100 kulek, oraz okulary. Serię z mojego TM wytrzymały, więc jest dobrze.. I mimo, że nie widać przez nie najlepiej(choć bez przesady) spokojnie można ich używać, dopóki do akcji nie wejdą szturmowce po tuningu i snajperki. Mimo,że jak o nie nie dbamy to rysują się w szybkim tempie.. Dobrze wyważony, nie za ciężki, nie za lekki (no, może trochę). Z paska nie radzę korzystać, szybko się pruje, więc jeśli nie mamy koślawych łap, lepiej trzymać replikę w ręku. Moim zdaniem najlepiej spisują się kulki 0,20. Do kolejnej zalety należy moc - puszka z dwóch stron, to żaden problem, grubą płytę (tą co na zdjęciu) rozwala dwoma "szczałami" , natomiast w tych cieńszych robią się dziury za pierwszym uderzeniem. Lufa jest w miarę celna, jeśli opanujemy celowanie no-scope to z 15 metrów da radę trafić choćby w puszkę. Plusem jest także to, że po odkręceniu części pod lufą mamy dobrą skrytkę na kulki - to jako ciekawostka. Shotgun przyrąbał kilka razy w mur i nadal trzyma. Hop-up działa jak powinien - nie jest to jakaś zaawansowana konstrukcja, ale nie jest źle. Osobiście nie żałuję decyzji, choć jak nie trudno się domyślić, maniaków akurat on nie zadowoli. Można zaliczyć go do udanych zakupów i z pewnością stwierdzić, że jest to idealny produkt dla początkujących. Producent - bizon Waga - 880 g Cena - ok. 60 zł Moc - 325 fps Zalety: -moc -hop-up -wytrzymały abs -metalowa cześć, po której idzie czółenko -dobre wyważenie -idealny dla początkujących -łatwy w rozłożeniu -okulary i porządna szybkoładowarka w zestawie -cena -celność (z 20-25 metrów da się trafić w sylwetkę człowieka) -w miarę celny... Wady: -...mimo braku jakichkolwiek przyrządów celowniczych -pasek słabej jakości -kulki dodawane do zestawu Zdjęcia: http://img27.imageshack.us/g/img0692sd.jpg/ Mam nadzieje, że teraz będzie ci łatwiej dokonać wyboru. Pozdrawiam smuleee Edited February 2, 2011 by smuleee Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts