Rudy1002 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 (edited) Wchodzę sobie na airsoftguns. Oglądam nowe shotguny BIZON. Sam nie wiem co robię, wchodzę sobie w karabiny sprężynowe i..... Kałachy cymy dostępne!!! Sytuacja w chinach najwyraźniej sie poprawiła skoro wcześniej była dostawa elektryków cymy. Edited December 27, 2010 by Rudy1002 Quote Link to post Share on other sites
sylwero Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 A tak propo tych oto obrzynków, wie ktoś o nich coś? Bo możliwe że bym kupił jednak nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Ja obrzymka kupiłem od kolegi + 2 magi za 30 zł pochodził 3 miesiące i padł :) Ale skubany miał moc ! Quote Link to post Share on other sites
sylwero Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 A tak poza tym te strzelby są dostępne również na Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Łał, bo to jest to samo Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted December 27, 2010 Author Report Share Posted December 27, 2010 To jest temat o znowu dostępnych AK cymy a nie o jakiś obrzynach. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 (edited) A to ciekawe dostawy są ale czy tylko na chwilę,może po nowym roku już nic nie będzie, jak jest z tym zakazem exportu replik jest nadal czy go nie ma ??. Edited December 27, 2010 by hokager Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Może się wbijemy TIRem do chin, odbierzemy sobie trochę replik i wrócimy do polski? VIVA REVOLUTION Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 Może się wbijemy TIRem do chin, odbierzemy sobie trochę replik i wrócimy do polski? VIVA REVOLUTION Dobra! Odrazu mówię że zamawiam po jednej replice cymy (cm.028, cm027). Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Ja obrzymka kupiłem od kolegi + 2 magi za 30 zł pochodził 3 miesiące i padł :) Ale skubany miał moc ! CzoRtt sorry za offtop ale przecież w Świebodzinie jest największy TEAM ASG w polsce. Z tego co pamiętam zwą się JHS Świebodzin. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Czekamy na odpowiedź Świebodzina. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 http://allegro.pl/karabinek-asg-ak-47-kalashnikov-replika-i1641889146.html Mowa o tym? Ma ktoś to może? Nadaje się to to na "replikę" od której nie będę wymagał strzelania? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Nie będę wymagał strzelania - co to konkretnie znaczy? ;) Jeśli chodzi o wykonanie, to jest w porządku. Pomimo wszechobecnego plastiku, replika sprawia dość solidne wrażenie, jak na swoją cenę i plastik. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 (edited) Czyli, że nie będzie służyć do strzelania, a do wyglądania :) Jak z kolorami "drewienek"? Bo YT widziałem na niektórych filmikach, że kolor przechodzi w pomarańcz - jak to jest faktycznie? Tłumik płomienia jest demontowalny? Jest tam gwint? Edited June 10, 2011 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Kolor okładzin jest zbliżony do tych z CM.028, choć może trochę jaśniejszy. Ale wygląda znacznie lepiej niż przykładowo CM.022. Ogólnie replika wygląda znośnie. Bliżej jej do repliki, niż do zabawki ;). Odnośnie tłumika - nie pomogę, bo w tej chwili nie mam możliwości jego pomacania (i nie wiem, kiedy będę miał). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 To jeszcze jedno pytanie - kolory drewienek są takie: czy takie: Niby ta sama replika, a co sprzedawca to inaczej to wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Te drugie - chyba miałem ją w poniedziałek w rękach :P Z zewnątrz na pierwszy rzut oka bardzo podobna do 028 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Potwierdzam słowa poprzednika. PS: Jesteś pewien, że zdjęcia dotyczą tej samej repliki? Wydaje mi się, że tym pierwszym okładzinom jest zdecydowanie bliżej do CM.022. AK sprężynowe i tani elektryk Cymy wyglądają z zewnątrz dość podobnie - różnią się głównie wagą oraz właśnie kolorem okładzin - z tego powodu może się okazać, że jakiś sprzedawca wrzucił identyczne zdjęcia dla obu produktów, bo nie chciało mu się obrabiać właściwych. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 http://allegro.pl/karabin-sprezynowy-ak47-p-1093-cyma-solidny-asg-i1661771337.html http://allegro.pl/karabinek-asg-ak-47-kalashnikov-replika-i1641889146.html Obydwa to ponoć P.1093 :> Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Tak jak myślałem - w pierwszym linku są zamieszczone zdjęcia z elektrycznej wersji - CM.022 ;). Jestem tego na 99% pewien. Dopiero ostatnie zdjęcie z pokazanym zestawem dotyczy sprężynowej wersji - P.1093. Moje przypuszczenia zdaje się potwierdzać inne umiejscowienie suwaka od systemu hop-up w tych dwóch replikach :). Jutro powinienem mieć możliwość zerknięcia na CM.022, to będę jeszcze bardziej pewny. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 'Przemacałem' CM.022 - w rzeczywistości okładziny są ciemniejsze niż na zdjęciach z pierwszego linku, ale suwak regulacji hop-upa znajduje się w tym samym miejscu, czyli dokładnie nad oznaczeniami selektora ognia. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 A właśnie - da się zmienić okładziny (chwyt przedni) na np. AEGowy? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Wiesz co, mam tą replikę (sprężynowe AK Cymy) właśnie przed nosem i nie wydaje mi się, aby okładziny były jakoś na stałe przymocowane do reszty, a więc powinno się dać je wymienić. Porobiłem kilka fotek, jednak są słabej jakości. Wrzucę je, jak będę miał możliwość zrzucenia zdjęć z komórki. Nie mam jednak w chwili obecnej dostępu do CM.028, by porównać okładziny i sposób ich montowania więc nie jestem w stanie powiedzieć, na ile są one do siebie podobne. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Tak wygląda drewienko z AKMa: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Przyglądam się i przyglądam i wygląda to wszystko podobnie, choć nieidentycznie.. Hmm. Nie chcę rozbebeszać repliki sklepowej (bez ingerencji w replikę udało mi się jedynie zdjąć górną okładzinę, która była na zatrzaskach. Nie za bardzo mam możliwość wrzucenia fot, gdyż nie mam jak ich zrzucić z telefonu.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts