Massimis Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Witam chciałem zamówić sobie takiego Glocka http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=4487&name=KWA_-_G-17_-_Metal_Slide ale nie wiem czy ma on miejsce do zamocowania smyczy do broni o np. takiej. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_82_125&products_id=2856&name=SWAT_-_Smycz_do_broni_-_Czarny Zamówię go i tak, ale nie wiem czy zamawiać tą smycz. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Nie ma. Musialbys kupic takie cos: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_227&products_id=1785&name=Proud_-_Glock_Lanyard_Adapter Przepraszam za brak polskich znakow, ale z jedna reka w gipsie troche trudno sie pisze inaczej ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Zależy jaką wersję glocka masz, starą czy nową. Jedne miały a drugie nie (tylko nie pamiętam które) otwór w tylnej części chwytu, u dołu. Możesz tamtędy zamocować smycz. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Raczej stare jak juz - dopiero co sprzedalem swoje dwa KWA - jeden to ten ze Speca kupiony we wrzesniu, drugi to jakas uzywka z plastikowym zamkiem. Obie nie mialy dziury w korpusie. Acz ta uzywka na nowa nie wygladala - korpusy roznily sie tym, ze ta uzywka miala "wneki" gdzie powinny byc oznaczenia. Nowka nie miala takich "wnek". Moze mylisz z TM? Przynajmniej Guarderowski szkielet ma ten otwor o ktorym mowisz. Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 30, 2010 Author Report Share Posted December 30, 2010 (edited) Ok dzięki za pomoc.Adapter nie dostępny więc poczekam aż się gdzieś pokaże i zamówie. Temat niech zostanie dla potomności. Edited December 30, 2010 by Massimis Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Massimis, weź pilniczek ostatecznie, kawałek mocnej linki (lub jakieś sztywne kolucho) i w przestrzeń gdzie ten montaż do smyczki sie wkleja nalej (uprzednio odtłuszczając i matowiąc powierzchnię w środku!) dobrego kleju epoksydowego i wklej pętlekę/kolucho. Będzie estetycznie i trwale a do wykonania proste. Tylko weź klej nie kurczący się podczas sieciowania. Otto, a mozliwe, mogę mylić z TMkami (których nowe i stare też się różnią hehe). Dzięki za zwrócenie uwagi! Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Wiesz, mozesz mylic albo i nie, ja sam nie jestem pewien, moze bylo wiecej wersji niz stara i nowa i ktoras miala taki otwor ;) Generalnie tu masz roznice, ktore wskazywalyby mi na to, ze ten z ABSowym zamkiem to jakas starsza wersja: http://lh6.ggpht.com/_X7AHdwO6UAI/TR0rXNT4OLI/AAAAAAAAAis/k53OuPVQL2g/glocks17.jpg Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 nie prościej nawiercic rękojeść i przepleść pętelkę z paracordu lub shockcordu ? Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 31, 2010 Author Report Share Posted December 31, 2010 Dzięski jeszcze raz za porady jak przyjdzie do mnie po nowym roku to zobaczę, co z tym zrobię. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Ja mam zrobione mniej więcej jak radzi seger. Nawierciłem wiertłem fi 4 mm otwór, przez który przewlokłem male stalowe kółko (takie jak do kluczy). Sprawuje się to bardzo dobrze. mam 100% pewności że w przypadku przypadkowego odpięcia kabury w akcji nie będę zamieszczał postów w dziale "zagubione" :icon_biggrin: A ma ktoś pomysł na zabezpieczenie maga przed wypadaniem ? (Oprócz izolki :-) ) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Mocniej podgiąć sprężynkę zatrzasku magazynka i kupić stalowy zatrzask. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Thx. Obejrzę i pokombinuję. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Tak wiem rozkopuje temat ale nie mam zamiaru zaśmiecać forum znowu tym pytaniem. Otóż jakiś czas temu (3 tygodnie temu) kupiłem właśnie G-17 KWA i chciałbym zamontować smycz. Pomysł padł na wywierceniu otworu w rękojeści ale zważywszy że mam 12 miesięczną gwarancję na niego chciałem się dowiedzieć czy mogę po tym stracić gwarancję na niego całkowicie. W odpowiedzi dostałem że nie zaleca się stałych modyfikacji fizycznych w okresie gwarancji. I tu może już ktoś miał z tym doświadczenie, czy po nawierceniu takiego otworu i wysłaniu repliki na gwarancję mogliby mi jej nie udzielić? P.S. Sklep ten to GunFire. Quote Link to post Share on other sites
Mazor Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Mam pytanie dotyczące tego Glocka. Czy do nie go będzie pasował zamek od ARMY? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Nie. Quote Link to post Share on other sites
TheLaczi Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 mam pytanie odnosnie glocka 17 kwa. gdzie dokladnie znajduje sprezyna zatrzymujaca zamek? bylbym wdzieczny za dokladne wyjasnienie lub zdjecie Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Sprężyna zatrzymująca zamek? Ktoś wie o co chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 Może koledze chodzi o sprężynkę podnoszącą blokadę zamka / slide stop? Jeżeli o to chodzi, to blokadę zamka podnosi nie sprężynka, a dźwigienka w magazynku: Quote Link to post Share on other sites
marcin28 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Witam! Nawiązując do tematu Glocka 17 [KWA] to pragnę zaprezentować swoją recenzję tejże repliki: http://www.youtube.com/watch?v=LIfVm4aYkv8 Mam nadzieję, że filmik pomoże komuś odnośnie użytkowania i zdecydowania na kupno. Pozdrawiam Marcin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts