Voo-Doo Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Jeśli PDI jest przystosowana do CA, i bez gwintowania nie wejdzie, to analogicznie komorę CA też będzie trzeba gwintować. Quote Link to post Share on other sites
RangerPL Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 A czy ten zabieg gwintowania jest bezpieczny dla komory czy istnieje szansa że komora pójdzie do piachu? Gdyby była możliwość to prosiłbym kogoś o zdjęcia takiego gwintowania na komorze. Rozumiem że obie komory to to samo? Jedna dostępna, druga nie :) http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_304&products_id=3282&name=PDI_-_Komora_HopUp_do_APS_2 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_305&products_id=3283&name=PDI_-_Komora_HopUp_do_M24 Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Nie. Komora APS jest do APS, a komora do M24 jest do M24. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 (edited) Panowie widzę, że jest taka posucha w sklepach jeśli chodzi o sprężynowe snajpy... Potrzebuje jakiejś dobrej bazy do tuningu, zwisa mi co w środku siedzi. Chce wytrzymałe łoże i lufę oraz dobre odwzorowanie oryginału pod względem wizualnym. Ni to m24 CA ani VSR nigdzie nie ma, pozostaje mi chyba ten cały SW M24. Ma to sens wogóle? Kombinowania przy tym sie nie boje, ale pytanie czy opłaca sie... Powyżej 600 fps nie zamierzam wchodzić, bardziej zależy mi na kulturze pracy itp. A tak w ogóle co jest z CA? Nie będzie już? Edited April 5, 2012 by IvanAssassin Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Jak poszukasz to znajdziesz i CA, jeśli chcesz bez problemu 600fps, to nie patrz nawet na SW. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 (edited) Szukam od 2 tygodni. Nawet używek nie widziałem ostatnio. A na komisie u nas sam shit od pokemonów, swd goni swd... Edited April 5, 2012 by IvanAssassin Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Nie zrobisz z SW porządnej snajpy. Albo bierz VSR a jak już musisz mieć m24 to nie masz wyboru- CA. Choć m24 CA też nie jest rewelacyjna bazą pod tunning. Quote Link to post Share on other sites
badger Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 ogólnie to chyba apsy 2 i 96 (i warriry) są chyba lepszą bazą do upgrade? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 od SW? Na pewno. Od VSR? Nie są moim zdaniem. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 No okej, rozumiem. Niech będzie. Ale po 1, idzie gdzies jeszcze vsr dostać? A po 2 ma to odpowiednik w realu, czy to po prostu luźna wariacja na temat remingtona 700 hm? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Luźna wariacja, wszech dostępne są tylko gspeci, od JG. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Nie widzę problemów z dostępnością vsr przyznam. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 (edited) No i tu jest pies pogrzebany... Luźna wariacja pozostanie luźna wariacją, może czas zaoszczędzić przygotowaną kasę i poczekać na coś nowego, tylko kiedy. A co do dostępności to chodziło mi wewnątrz kraju ;) Edited April 5, 2012 by IvanAssassin Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Opierając się na rodzimych sklepach nie mamy najmniejszej szansy zrobić snajperki :(. Luźna wariacja ale moim zdaniem to absolutnie najlepsza baza pod snajperkę sprężynową obecnie. Quote Link to post Share on other sites
jahu-84 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Pytanie Wymieniony mam cały "przód", czyli komora, guma, lufa. I teraz myślę czy nabyć od razu zestaw 300% CA (a co za tym idzie wymiana rączki na stalową CA), czy składać (tj. cylinder z Czech, spring Guarder, tłok aluminiowy)...Która opcja jest korzystniejsza? W takim składzie oryginalny pozostanie tylko zespół spustu...który zapewne też wyleci, póki się nie rozsypie... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Może ten zestaw ca z przerobioną głowicą cylindra i tłokiem innym? W temacie o M24 CA było, że wcześniej wymienione części są do chrzanu. A w temacie o warriorze było napisane, że cylinder z czech nie jest wypolerowany. Quote Link to post Share on other sites
jahu-84 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Ciekawe, że nawet w zestawie do tuningu są takie jazdy...Myślę, że dobrze spasowany tłok to podstawa. Głowica teoretycznie ta "lepsza" wygląda identycznie jak stockowa (przynajmniej na zdjęciu). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Nie jest taka sama. W zestawie do tunningu są jazdy bo CA nie robi dobrego zestawu do tunningu m24 po prostu. Quote Link to post Share on other sites
Yelon Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Czy ktoś już może próbował zamontować komorę HU od CA? Quote Link to post Share on other sites
80dingo08 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Witam. Własnie dostałem zniszczone m24 SW. Brak lufy wewnętrznej i zniszczony cylinder. Z resztą wszystko w porządku. Mimo braku lufy gumka hop up jest. W zestawie spustowy wymienione seary na stalowe. W środku siedzi sprężyna 150. Za ile mógłbym to opchnąć? Czy może na części? Z góry dzięki za odpowiedzi i przepraszam jeśli nie w tym dziale. Pozdrawiam Dingo Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Stawiam na stówkę-150. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Odświeżam temat - widział/testował/ma ktoś coś takiego? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_305&products_id=11048&name=PDI_-_Komora_HopUp_do_Snow_Wolf_M24 Czyżby PDI wypuściło dedykowaną komorę czy SS coś pomylił? Choć na stanie mają także, komorę od PDI do M24 i na zdjęciach wydaje mi się, że się różnią. Ale ręki nie dam. Co myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Myslę, że najlepiej i najłatwiej sprawdzić na stronie dystrybutora. A na stronie dystrybutora części do m24 SW są od kilku miechów już :D. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Nie zorientowałem się :P Przeczytałem cały temat, ale nikt nic nie pisał więc zapytałem :D Dzięki za odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
Seniu Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Witam mam pytanie czy ta replika nadal jest taka sam jak była opisywana 2 lata temu czy może już coś w niej poprawili chodzi mi głównie o tego HU co podobno co strzał się rozregulowywał? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts