Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Marpat Helikon a kontrakt.

Recommended Posts

Tylko na kontrakta (przynajmniej w wersji woodland marpat) trzeba nieźle polować, a żeby jeszcze swój rozmiar dorwać to cud niemal :P.

A jak już to kosztuje sobie ok. 250zł.

Helikona mam od półtora roku i udało mi się zrobić jedno rozdarcie po 40 metrowym zjeździe na dupie po wyjątkowo wrednych kamieniach. Dodam, że nie powiększyło się ani trochę od marca 2010, a używam ich i na codzień i do asg nie cackając się z nimi.

Z drugiej strony szwy rzeczywiście mogłyby być lepsze (dużo lepsze) i wkurza spoora ilość luźnych nitek po kupieniu nówki (głównie w okolicach kieszeni).

Też właśnie poluję na kontrakta tylko problem z dostępnością w ludzkich cenach i rozmiarach. Swoją drogą, ciekawe czemu tak jest, w końcu już trochę jest w obiegu...

Edited by czlowiek6

380 zł ;]

Czyli powiedzmy, że spodnie 190 zł...

Już cena mniej więcej spoko. Hmm...

Jednak w tej cenie, to myślę, że skłaniałbym się ku combat pantsom gen.II od Emersona.

Mimo wszystko kusi, jeśli można by było kupić same spodnie ;]

Z tym, że akurat jest mój rozmiar, tylko czekam do 10go stycznia i zamówię. I tak się zastanawiałem, czy nie lepiej w Helikon'a zainwestować. Dzięki za szybką odpowiedź. :icon_biggrin:

PS. Z tego co wiem to ten komplet od Prooper'a to nie MARPAT, a Digital Woodland i trochę się różni krojem, kolorami i tym, że ma powłokę teflonową. Może się mylę, ale tak słyszałem.

Edited by sylwek3231

Propper w znacznej mierze różni się od kontraktu. Mają własny wzór marpatowski. Propper w moim przekonaniu są bardziej jasne z przewagą żółcio-brązu. Do tego przez teflon jest w nich całkiem ciepło, czasem aż za :P Polecam Helikona. Jak dla mnie jest to najlepsza kopia kontraktu.

Jednak zainwestuję w MARPAT'a kontraktowego, zawsze ta pewność, że będę z niego w 100% zadowolony. Dzięki za pomoc :icon_biggrin:

Pozdrawiam

Sylwester

PS. Szczęśliwego nowego roku, dużo szczęścia w znajdowaniu niecodziennych gadżetów, dużo kasy na sprzęt i ogólnie powodzenia w Airsofcie!

jak masz kasę (śpieszy ci się ), twoja ekipa lata w kontraktach, bierz kontrakt ...

w ubiegłym roku szykował mi się wyjazd z jedną ekipą (w Marpat -ach),

kupiłem więc spokojnie spodnie Helikona, a za jakiś tydzień / dwa listonosz przyniósł

przesyłkę z bluzą, wylicytowaną za 80 zł na alledrogo ... różnica ? z kilku metrów żadnej ...

z bliska, a raczej jak w ręce weźmiesz jest widoczna, materiał (splot) jest podobny, ale nie taki sam

jak to się ma w praktyce ? czołgam się, skaczę itp w nich, na co inni patrzą z ubolewaniem,

bo szkoda im kontraktowych spodni ... bluz ... oszpejowania

To jest tak, że teraz na zimę to mi raczej nie jest potrzebne, bo i tak się nie strzelamy/ nie trenujemy póki co. Chcę sobie poczekać do wiosny, bo na wiosnę dopiero coś zaczniemy działać, jak już śnieg zacznie topnieć. Ja raczej nie należę do ludzi, którzy dbają o sprzęt i taki mundur byłby raczej często i dużo używany. Jeżeli to będzie kontrakt, to raczej powinien wytrzymać, bo chińszczyzna wytrzymuje. A największy mankament to właśnie cena, bo np. jakbym kupił Helikona, to bym mógł dokupić np. Camelbak'a (oryginał), albo jakieś ładownice na MOLLE za cenę kontraktowego munduru.

Jeżeli kontrakt ma mi wytrzymać kilka lat, to moim zdaniem się opłaca kupić "raz, a dobrze", albo poczekać aż stanieje (co jest mało prawdopodobne).

To jest mój wniosek z tego co wyczytałem.