Wojtek16 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Od nie dawna czatuje na mundur MultiCam. Chcę oczywiscie kupić oryginał. Dlatego też moje pytanie jest takie: Czy mundury MultiCam firmy PROPPER są używane w wojsku przez żołnierzy ? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Nie. Jak chcesz oryginalne Multi to tylko tu http://www.cryeprecision.com/default.aspx PS. Pisząc oryginalne Multi miałem na myśli komplecik szyty przez CP a nie mundury szyte przez innych producentów z licencjonowanego materiału od Crye, więc nawet nie próbujcie jeździć po mnie :happy: Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Co nie zmienia faktu że mundur od Proppera jest całkiem w porządku. Mam i póki co sprawuje się dobrze, tylko szwy mogłyby być miejscami lepiej wykończone. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek16 Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 Dobra, dzięki. A co byscie powiedzieli na temat tego: http://allegro.pl/komplet-mundur-multicam-lic-crye-precision-med-reg-i1389925359.html Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Jest ok. Tru- Spec to jeden z lepszych Multicamów nie z Crye. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek16 Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 Ok. Jeszcze Cie trochę pomęczę. A czy warto kupić to: http://www.gunsport.pl/product-pol-557-Mundur-MultiSpeck.html ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Nie. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Jak wyżej, tandetna chińska podróba która z Multicamem nie ma nic wspólnego. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek16 Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Od nie dawna czatuje na mundur MultiCam. Chcę oczywiscie kupić oryginał. Dlatego też moje pytanie jest takie: Czy mundury MultiCam firmy PROPPER są używane w wojsku przez żołnierzy ? A jakiego wojska? Jeśli chodzi o USA to aktualnie w użyciu są mundury ACU w kamuflażu Multicam z materiału Defender-M, m.in. firmy Propper. Mundury z materiału 65/35 PESCO nie są używane przez amerykańskie siły zbrojne - są łatwotopliwe i nie mają wykończenia IRR. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek16 Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 No chodzi mi ogólnie o USA, ale słyszałem, że MultiCamy mają trafić do naszego wojska. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Hehe, a gdzie o tym słyszałeś? Owszem, było dużo fotek naszych piechurów w MC Miwo, ale tylko z misji. Może coś się koledze pomyliło z DWS i nieudanym mundurem MIWO L? Szczerze? Nieźle mnie rozbawiłeś. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek16 Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 Nie !!!! Przynajmniej tak pisało na innym forum. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Jeśli chodzi o "multicum" od Propper'a a, w szczególności w wersji "teflonowanej" to nie polecam bo mam go już z 2 lata i w porównaniu do innych mundurów jakie mam (kontraktowe BDU, ACU oraz ACU od Tru-Spec) to rzeczywiście szwy są słabsze. No i kolory szybko się spierają (mimo, że rzadko piorę mundury). Następna rzecz to właśnie ten "teflon". Na jesień, wiosnę i zimę jest ok bo tak szybko nie przemaka i jest mniej przewiewny ale jak jest ciepło to można się w nim ugotować. Materiał jest także sztywny co czasami może wkurzać. Podsumowując - jak bym teraz kupował mundur w multi to kupiłbym na pewno inny. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Jest caly dlugi topic o Multicamie, po cholera powielac dyskusje o mundur skoro tam jest wszystko ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Nie !!!! Przynajmniej tak pisało na innym forum. Jak już to było napisane. Jeżeli powołujesz się na coś to podaj źródło. I nie wierz we wszystko co przeczytasz w internecie. Mundury w MC trafiły do DWS i 1.PSK. Do tego jeszcze niektóre oddziały SG. Quote Link to post Share on other sites
johny1mob Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 to skoro multicam od propra odpada to może ten http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,591/Bluza-UP-MULTIKAM ? tylko nie wiadomo jak z kolorami Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 to nie jest multicam tylko multikam, polska wariacja na temat oryginału. Quote Link to post Share on other sites
johny1mob Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Wiem, tyle to se sam przeczytałem. Ale jak by to się sprawdzało ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Materiał? Kiepski - bardzo sztywny z powodu technologii barwienia. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 I bardzo latwo sie spiera Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Najlepiej kupić multicama Tru Spec, mam i polecam. Quote Link to post Share on other sites
K0p3r3K Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Witam, Przeczytałem już multum tematów, lecz większość jest z przed kilku lat. Jestem zainteresowany kupnem munduru ACU 65% POLYESTER / 35% COTTON RIPSTOP w Multicamie od Proppera ( http://allegro.pl/mundur-multicam-lic-crye-precision-small-long-i4111658000.html ). Na forum każda osoba ma swoje, odrębne zdanie, więc piszę tutaj czy opłaca się go kupić. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Opłacalność to sprawa subiektywna... Są na rynku lepsze pozycje niż teflonowy (?) Propper. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Teflon spiera się po 4-5 praniu i mundur jest ok. Komplet mam, używam, nie narzekam. Czy bym kupił jeszcze raz? Spodnie tak, bluzę zamieniłbym na CS i tyle. Ogólnie masz za co płacisz nic mniej, nic więcej. Jak szukasz rewelacji to nie tutaj Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts