JasDa Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 z racji że przejeżdżałem tamtędy to dzisiaj odwiedziłem folwark Helena, dojazd prosty jak opisaliście, zaplecze będzie pewnie o niebo lepsze niż w Skwierzynie którą odwiedziłem 2 tygodnie temu pierwszy raz, ale lokacja ogólnie mnie na kolana nie powaliła, nie widziałem wszystkiego a raczej niewiele, ale wydaj mi się że swierzyna była by lepsza na taką imprezę?? Poprawcie mnie jeśli się mylę Link to post Share on other sites
recon01 Posted February 19, 2011 Author Report Share Posted February 19, 2011 Update listy uczestników jak zwykle w niedzielę. Link to post Share on other sites
recon01 Posted February 20, 2011 Author Report Share Posted February 20, 2011 z racji że przejeżdżałem tamtędy to dzisiaj odwiedziłem folwark Helena, dojazd prosty jak opisaliście, zaplecze będzie pewnie o niebo lepsze niż w Skwierzynie którą odwiedziłem 2 tygodnie temu pierwszy raz, ale lokacja ogólnie mnie na kolana nie powaliła, nie widziałem wszystkiego a raczej niewiele, ale wydaj mi się że swierzyna była by lepsza na taką imprezę?? Poprawcie mnie jeśli się mylę Czując się wywołanym do tablicy odpowiem bardzo krótko i tak aby nie wyglądało na autoreklamę. Całkiem niedawno temu odbywała się w tym samym miejscu impreza z gośćmi z zagranicy, na jej zakończenie usłyszałem komentarz "Gdybyś miał kasę aby zainwestować w kilka rzeczy i przygotować teren typowo pod rekreację militarną to taka imprezka jak Berget straciła by wielu uczestników". Dodam, że koledzy w roku objeżdżają kilka krajów, a takie imprezy jak Berget czy Ranger mają w stałym kalendarzu. Link to post Share on other sites
JasDa Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 (edited) przecież ta lista jest dokładnie taka sama jak poprzednio (poza oczywiście dopisaniem stron konfliktu i słów organizator), brakuje na liście co najmniej kilku osób. Czując się wywołanym do tablicy odpowiem bardzo krótko i tak aby nie wyglądało na autoreklamę. Całkiem niedawno temu odbywała się w tym samym miejscu impreza z gośćmi z zagranicy, na jej zakończenie usłyszałem komentarz "Gdybyś miał kasę aby zainwestować w kilka rzeczy i przygotować teren typowo pod rekreację militarną to taka imprezka jak Berget straciła by wielu uczestników". Dodam, że koledzy w roku objeżdżają kilka krajów, a takie imprezy jak Berget czy Ranger mają w stałym kalendarzu. Dlatego zaznaczyłem, że nie widziałem wszystkiego. Mam nadzieję że będzie to najfajniejsza strzelanka na jakiej do tej pory byłem. Pozdrawiam. Edited February 20, 2011 by JasDa Link to post Share on other sites
MariushK Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Strona Cz.K. ma olbrzymią prośbę . Występuje u nas brak szpeju . Jeżeli macie gdzieś takie coś : http://allegro.pl/plecak-wojskowy-kostka-oryginal-polecam-i1439285836.html i możecie oddać za 1 czy 2 piwa to proszę pilnie o kontakt. Link to post Share on other sites
OLLI Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 (edited) zapytac znajomego cos ma z tego szpeju dam ci znac w poniedzialek :zastanawia: Edited February 20, 2011 by OLLI Link to post Share on other sites
recon01 Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 Poprawka na pozycjach 23 i 24. AKTUALIZACJA 1. Husarz - organizator 2. Recon - organizator 3. Kierek - organizator 4. Stanik - organizator 5. Dziki - organizator 6. Bas - organizator 7. Gróby - organizator 8. Siwy - organizator 9. Arek - organizator 10. Stalk3r - ONZ 11. Syrius - ONZ 12. Honia - fotograf 13. Pitbull - ONZ 14. Siurak - ONZ 15. Robin - ONZ 16. Weber - ONZ 17. Piachu - ONZ 18. Warlock - ONZ 19. McNil - ONZ 20. Manis - Cz.K 21. Mariush - Cz.K 22. Vietnam - Cz.K 23. Kaktus23 - ONZ 24. Marek261265 - ONZ 25. Army - ONZ 26. Soldier93 - ONZ 27. Fabian_m - ONZ 28. Jimmy - ONZ 29. Pav - Cz.K 30. Potfur - Cz.K 31. Erhile - Cz.K 32. Szczepan - Cz.K 33. Jur - Cz.K 34. Kocur - Cz.K 35. Gosiak - Cz.K 36. Tuksiak - Cz.K 37. Ciap - ONZ 38. Ed - ONZ 39. Huski - ONZ 40. Jake Green - ONZ 41. Piqua - ONZ 42. Blady - ONZ 43. Muller - Cz.K 44. Sebol - Cz.K 45. Phobos - ONZ 46. Trut@k - fotograf 47. Dziadek - ONZ 48. Wnuczek - ONZ 49. Gustav - ONZ 50. Pancur - ONZ 51. Rudy - Cz.K 52. Mikunda - Cz.K 53. Seba - Cz.K 54. Trogu - Cz.K decyzja organizatora 55. Booyol - Cz.K decyzja organizatora 56. Kris - Cz.K decyzja organizatora 57. Joker - Cz.K decyzja organizatora 58. Szopen - ONZ 59. Staruch - ONZ 60. Szuj@ - ONZ 61. DeXu - ONZ 62. Tornado - ONZ 63. Skun - ONZ 64. Faza - Cz.K decyzja organizatora 65. Hans - ONZ 66. Kopciu - ONZ 67. Trolik - ONZ 68. Olli - ONZ 69. Jaskóła - Cz.K 70. Maciek - Cz.K 71. Bienias - ONZ 72. Wiechoo - ONZ 73. Ticzer - ONZ 74. Ciennki - ONZ 75. Ernesto - ONZ 76. Eryk - ONZ 77. Falcon - ONZ 78. Łukasz - ONZ 79. Puchaty - ONZ 80. Chudy - ONZ 81. Marcin - ONZ 82. Michał - ONZ 83. Killach - ONZ 84. Suchy - ONZ 85. Alan12 - ONZ 86. Adek - ONZ 87. RaYan - ONZ 88. Broda - ONZ 89. Iva - ONZ 90. Szatan - ONZ 91. Bluba - ONZ 92. Mateo - ONZ 93. M.G - fotograf Tak na dzisiejszy poranek przedstawia się lista uczestników. Oprócz tego ok. 20 osób wyraziło chęć uczestnictwa poprzez PW lub forum przypominam, że muszę otrzymać oficjalnego maila z określonymi danymi jest to wymóg konieczny aby uczestnika dopisać do oficjalnej listy. Przypominam, że wysłanie maila nie jest równoznaczne z udziałem w BZ, udział jest stuprocentowy po wpływie przelewu, a z tym nie jest kolorowo. Na 93 zgłoszenia wpłynęły środki od 42 osób. Dzień zamknięcia listy i zakończenia przyjmowania wpłat to 01.03.2011. Jak sami widzicie zdecydowana przewaga w składzie jest po stronie sił ONZ tak więc aby przynajmniej w przybliżeniu utrzymać zakładane proporcje organizatorzy mogą być zmuszeni do zastosowania przetasowań pośród uczestników. Do 25.02.2011 powiadomimy o decyzji i sposobie jej wyegzekwowania. Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 81 graczy (+9 organizatorów i 3 fotografów) na tydzień przed zamknięciem zapisów - i tylko połowa wpłaciła wpisowe :huh: Nie wygląda to dobrze. Powiedziałbym wręcz, że wygląda to mocno średnio... :unsure: Link to post Share on other sites
recon01 Posted February 21, 2011 Author Report Share Posted February 21, 2011 No cóż jest jak jest dodam, że wszyscy którzy przesłali maile ze zgłoszeniem potwierdzali, że kasa wpłynie. Pozostało tylko czekać. Link to post Share on other sites
OLLI Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 ciekawe czy zapłaci reszta bo tak fajnie sie zapowiada Link to post Share on other sites
recon01 Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 Witam wszystkich. Obecnie procentowy skład przedstawia się dokładnie odwrotnie niż zakładano, a więc po stronie wojsk UN jest 69 osób natomiast Czerwonych Khmerów 23. Jednym słowem podręcznikowy przykład stosunku obrony do ataku tyle, że u nas odwrócony. W związku z tym wprowadzimy zapewne jakieś zmiany mające na celu chociażby wyrównanie w stosunku 1:1, na razie zastanawiamy się na czym miały by polegać. Z mojej strony zaproponuję dwie opcje do rozważenia. Pierwsza to przedłużenie terminu dokonywania wpłat o tydzień, ale żeby nie było kolorowo to każdy kto zapłaci dopiero w terminie dodatkowym automatycznie wyląduje po stronie Cz.K bez względu na to jekiej rezerwacji dokonał wcześniej. Druga opcja to scenariuszowe wejście sił Cz.K w koalicję z najemnikami, a tym samym przesunięcie każdego kto zamelduje się na imprezę w innym umundurowaniu niż wz.93 do zespołu Cz.K. Jeżeli impreza ma być udana to trzeba zachować jakąś proporcjonalność. Z chęcią wysłucham innych rad zatem kto ma jakieś propozycje to proszę PW. Link to post Share on other sites
marek261265 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 A może przyczyna frekwencji tkwi w czym znacznie innym i nie ma chętnych niż w poprzedniej edycji BZ :zastanawia: Link to post Share on other sites
recon01 Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 Frekwencja nie jest problemem, bo prawdę mówiąc łatwiej jest kontrolować sto osób niż dwieście, a bicie rekordów pozostawiam dla WOŚP. Problemem jest wypracowanie takiego rozwiązania aby zabawa przebiegała we właściwym kierunku i zgodnie z wyznaczonymi ramami czyli w tym wypadku zapewnienie odpowiedniej ilości graczy po obu stronach. Link to post Share on other sites
przemol1515 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Z mojej strony zaproponuję dwie opcje do rozważenia. Pierwsza to przedłużenie terminu dokonywania wpłat o tydzień, ale żeby nie było kolorowo to każdy kto zapłaci dopiero w terminie dodatkowym automatycznie wyląduje po stronie Cz.K bez względu na to jekiej rezerwacji dokonał wcześniej.Druga opcja to scenariuszowe wejście sił Cz.K w koalicję z najemnikami, a tym samym przesunięcie każdego kto zamelduje się na imprezę w innym umundurowaniu niż wz.93 do zespołu Cz.K. Moim skromnym zdaniem 1 OPCJA jest odpowiedniejsza :biggrin: I dla mnie też BZ na rok 2011 wygląda słabo(jeżeli chodzi o frekwencję) :icon_confused: Link to post Share on other sites
Manis Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 A może przyczyna frekwencji tkwi w czym znacznie innym i nie ma chętnych niż w poprzedniej edycji BZ :zastanawia: przyczyny niskiej frekwencji są dwie: 1* jakby na to nie patrzeć duża część "środowiska" (młodsza część) uważa, że cena 40 zł za +/- 5h rozgrywki to znacznie za dużo. 2* zmiana terenu z szybkiej miejskiej napierdalanki na las. Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 (edited) Okej, więc ratując sytuację - jako dowódca USMC Gorzów deklaruję chęć zostania najemnikami, działającymi pod opłatą Khmerów. (Ja, Army, Soldier93, Stalker i Marek2556453345cośtam, chyba, że ktoś jeszcze z naszego USMC się dopisze). EDIT: Wnioskiem Soldiera, dorzucam jeszcze: "daj jeszcze fabian_m to nasza familia i też bedzie". --- Do mojej ekipy: Jeśli komuś nie pasuje, to... Wiecie co :D Edited February 22, 2011 by DT_Kuba Link to post Share on other sites
marek261265 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Marek2556453345cośtam :biggrin: no nie moge ale popieram decyzje dowódcy byśmy byli dostawcami usług militarnych Link to post Share on other sites
stalk3r Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 (edited) I znow te wszedobylskie macki Xe Services LLC... Miejmy nadzieje, ze chociaz ci, co sie tylko zglosili nie dadza ciala na calym froncie i zainteresuja sie co dalej z impreza. Edited February 22, 2011 by stalk3r Link to post Share on other sites
henno Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Witam SGO MINOS także może przejść na stronę najemnikami, działającymi pod opłatą Khmerów. Link to post Share on other sites
JasDa Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 khmerzy nie płacą bo nie mała w czego. Co sobie splądrujemy i zagrabimy to nasze. Link to post Share on other sites
JasDa Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 khmerzy nie płacą bo nie mała w czego. Co sobie splądrujemy i zagrabimy to nasze. Sorki za literówki: T9 w komórce ;-) Link to post Share on other sites
recon01 Posted February 23, 2011 Author Report Share Posted February 23, 2011 Cześć. Fajnie, że jest pozytywny odzew i zapewniam, że z Waszych propozycji skorzystam jeżeli sytuacja rzeczywiście okaże się podbramkowa, a na dzień dzisiejszy jest światełko w tunelu :) Aby sprostować nadmienię, że nie ma problemu z frekwencją, bo ta rośnie z dnia na dzień jest natomiast problem z ilościowym podziałem sił UN i Cz.K i stąd mój wczorajszy post alarmowy. UWAGA od dnia dzisiejszego 23.02.2011 wstrzymuję nabór uczestników do sił ONZ. Wszystkie osoby które jeszcze zgłoszą akces uczestniczenia w imprezie na własny wniosek lub decyzją organizatorów zasilą siły Czerwonych Khmerów. Link to post Share on other sites
GoRg Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Sieraków wstawi sie w sile trzech osób plus Pani FOTOGRAF:) POZDRAWIAM Link to post Share on other sites
suchy2808 Posted February 23, 2011 Report Share Posted February 23, 2011 Cześć. Fajnie, że jest pozytywny odzew i zapewniam, że z Waszych propozycji skorzystam jeżeli sytuacja rzeczywiście okaże się podbramkowa, a na dzień dzisiejszy jest światełko w tunelu :) Aby sprostować nadmienię, że nie ma problemu z frekwencją, bo ta rośnie z dnia na dzień jest natomiast problem z ilościowym podziałem sił UN i Cz.K i stąd mój wczorajszy post alarmowy. UWAGA od dnia dzisiejszego 23.02.2011 wstrzymuję nabór uczestników do sił ONZ. Wszystkie osoby które jeszcze zgłoszą akces uczestniczenia w imprezie na własny wniosek lub decyzją organizatorów zasilą siły Czerwonych Khmerów. ja też chcę do Cz.K. !!! prośba o przeniesienie thx Link to post Share on other sites
Jasiu2560 Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 No no szykuje sie nie zły ubaw;) To będzie pierwsza moja strzelanka w tak dużym gronie,mam nadzieje że bd udana;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts