rafik1213 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Chinol chinolowi nierówny, mój po jednym praniu splowiał-najbardziej odbarwiły się rzepy :icon_biggrin:. No fakt z rzepami to tez kolega z temu miał problem :P no i te nitki które co chwila trzeba przypalać :) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 (edited) Nazwijcie mnie brudasem, ale ja na chwilę obecną praktycznie nigdy nie piorę mundurów - bez względu na to, czy chińczyk czy nie. Jak śmierdzi - wietrzymy. Jak mocno zabłocony - są inne sposoby na usunięcie plan niż pranie w pralce Chyba że to są jakieś spodnie, które zdarza mi się nosić "w cywilu" Edited November 6, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Nazwijcie mnie brudasem, ale ja na chwilę obecną praktycznie nigdy nie piorę mundurów - bez względu na to, czy chińczyk czy nie. Jak śmierdzi - wietrzymy. Jak mocno zabłocony - są inne sposoby na usunięcie plan niż pranie w pralce Chyba że to są jakieś spodnie, które zdarza mi się nosić "w cywilu" A tacsa nie trzeba prać :P sam w sobie jest brudny a mojego jeszcze utaplałem w jagodach w wakacje co dodało mu jeszcze trochę bardziej bojowego wyglądu Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 A tacsa nie trzeba prać :P sam w sobie jest brudny a mojego jeszcze utaplałem w jagodach w wakacje co dodało mu jeszcze trochę bardziej bojowego wyglądu Tu się zgodzę - błoto doń pasuje i nieco zaciemnia te jasne plamy. Ja piorę w samej wodzie, bez żadnych proszków, kolory od tego nie zejdą, a nadmiar błota i smród owszem. Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 niestety ale wpadnieńcie to torfowiska nawet największych "brudasków" zmusi do użycia wody. A z błotem to fakt spisuje się niesamowicie dobrze , zresztą wcześniej wrzuciłem zdjęcia jak się komponuje na tle z błotem. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Panowie, to nie wątek o brudzeniu się w błocie i praniu ciuchów... Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Zauważył ktoś, że pojawiło się na rynku atacsopodobne umundurowanie renomowanej niemieckiej firmy MFH? :D W sumie nic ciekawego, bo w kroju ACU i tylko wersja AU. Kolejna chińska podróbka A-TACSa http://allegro.pl/bluza-wojskowa-acu-mundur-rip-stop-mfh-a-tacs-xl-i3705784594.html Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Ruscy też maja swojego A-tacsa Na fotkach mundur produkcji spłavu. A wyróżnia się tym żę... jest identyczny jak Propper. Krój ten sam, sklad ten sam, wszystko identyczne tylko metka inna :) Materiał to oryginał metkowany. a-tacs splav Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Panowie, krótko i na temat - szukałem i nie znalazłem. A-TACS FG od Ultimate Tactical. http://gunfire.pl/product-pol-1152205819-Komplet-mundurowy-Ultimate-Protect-ATC-FG.html Ma ktoś cokolwiek do powiedzenia na jego temat?? Oczywiście chodzi mi o fakty a nie domysły, teorie spiskowe albo na pewno gówno jak każdy chinol. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Na pewno gówno jak każdy chinol :teeth: http://gearinferno.eu/?p=3559 Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Dostałem dziś taki komplecik od gunfire, rozmiar L, wersja ta coś tam protect. Ogólnie ładna, ładne kolorki, krój spoko. Zamki niezłe, rzepy słabe. Rozmiarówka trochę do kitu, bo spodnie są wąskie w pasie a długie. Ja jestem krępawy, wziąłem L ze względu na obwód pasa. Bluza mogła by być delikatnie mniejsza, ale jest ok. Spodnie w pasie na styk, ale za długie i zbyt workowate. Ale udam się do krawcowej to poprawi i będzie git. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Helikon robi coś podobnego http://ofensywa.eu/s...CS-ACU-ATACS-FG Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 ^ - to nie jest Helikon... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 No i poza kolorem niewiele tam podobnego - ten z Ofensywy to najzwyklejszy komplet wzorowany na ACU. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 ^ - to nie jest Helikon... Ale ze mnie trąba. Nie zauważyłem, że inny producent. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Wygląda na to samo co w Gunfire (tam jako Specna Arms). Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Panowie, używa ktoś a-tacsów 101 INC/ ICC, ma ktoś zdjęcia z użytkowania w boju? np te spodnie Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Posiadam, mój egzemplarz niestety odbiega trochę od "normalnego" A-TACS-a FG np w wydaniu Specopsa czy CRH. Paleta barw jest uboższa i jest mniej zielonych odcieni . Wiecej za to składowej piaskowo-khaki. Kolory trzyma za to nieźle. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 A jak się on ma do innych chińskich atacsów? Lepiej czy gorzej pod względem trwałości i kolorków? Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Wydaje mi się że podobnie, ale nie prowadziłem szeroko zakrojonych badań w temacie. Na pewno jest lepiej niż w przypadku Proppera. Po 2 praniach nie widać jakiegoś specjalnego wyblaknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Posiadam, mój egzemplarz niestety odbiega trochę od "normalnego" A-TACS-a FG np w wydaniu Specopsa czy CRH. Paleta barw jest uboższa i jest mniej zielonych odcieni . Wiecej za to składowej piaskowo-khaki. Kolory trzyma za to nieźle. W chińskich atacsach zamiast 10 kolorów jest 12, makrowzór jest zeskalowany o kilkanaście % w stosunku do oryginału. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Widziałem przynajmniej 3 różne chińskie ATACS-y i każdy wyglądał inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Ktoś tu używał munduru w składzie materiałowym 48/52? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 Oryginalnego 52/48 NYCO? Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Przez kuzyna sobie chcę ściągnąć spodnie + combata od truspeca ale na stronie sklepu jest 50/50 Cordura NYCO Ripstop in A-TACS FG. Mają swój materiał na licencji czy pomijają 2 procent w składzie?. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts