st45 Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 (edited) No dobrze. Z tego wniosek, że bez wymiany tego cylindra lepiej na co2 nie strzelać. Dzięki za odpowiedzi. Edited February 4, 2016 by st45 Quote Link to post Share on other sites
BilliPL Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 Witam, zastanawiam się bardzo poważnie nad kupnem P226 od KJW czy mógłby ktoś mi powiedzieć jaka różnica jest w tych dwóch modelach ? I ew. który model lepiej wybrać ? 1. http://www.taiwangun.com/gazowe-3/kp-01-kjw?from=listing&campaign-id=19 2. http://www.taiwangun.com/gazowe-3/kp-01-e2-kjw?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
Kohan Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 Oba to samo, różnią się tylko wyglądem zewnętrznym. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 Czyli KJW specjalnie wypuściło poprawioną wersje która różni się tylko wyglądem zewnętrznym? Porównywałeś je, na pewno nie ma tam jakichś usprawnień/wzmocnień? Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Oba to samo, różnią się tylko wyglądem zewnętrznym. Jeśli kolega nie wie to lepiej niech gryzie się po palcach ;) P226 KP01 i KP01E2 różnią się tym, że KP01E2 jest przystosowane do zasilania co2 gdzie podstawowe 01 tego nie posiadało jedynie green gas, zmieniony został kształt magazynka oraz troszkę części wewnętrzne aby móc być zasilanym przez co2 . Co prawda E2 na pierwszy rzut oka sie nie różni, ale jednak jest to ulepszona i troszkę wzmocniona wersja Popularnego P226 :) Quote Link to post Share on other sites
BilliPL Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Dzięki bardzo teraz już się upewniłem którą wersję wybrać :) Quote Link to post Share on other sites
Kohan Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 (edited) Jeśli kolega nie wie to lepiej niech gryzie się po palcach :icon_wink: P226 KP01 i KP01E2 różnią się tym, że KP01E2 jest przystosowane do zasilania co2 gdzie podstawowe 01 tego nie posiadało jedynie green gas, zmieniony został kształt magazynka oraz troszkę części wewnętrzne aby móc być zasilanym przez co2 . Co prawda E2 na pierwszy rzut oka sie nie różni, ale jednak jest to ulepszona i troszkę wzmocniona wersja Popularnego P226 :icon_smile: Oba są przystosowane do zasilania CO2. Wiem bo mam. Stare wersje co prawda nie nadawały się do Co2, ale nowe wersje KP01 mają taki sam środek jak KP01E2. Edited June 7, 2016 by Kohan Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Starsze wersje miały bodajże szary cylinder, te co obsługiwały co2 miały czerwony z tego co pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Spoon Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Posiadam KJW KP01 w wersji z okładzinami 'na śrubki' wydaje mi się więc że to E1, używam green gas od Ultrair, wiem że magazynki do tej repliki lubią puszczać i mam z nimi troche problemów. Zastanawiam się czy nie zmienić gazu, ktoś poleci jakich producentów gazu szukać, a jakich unikać ? Przejrzałem parę tematów ale żadnych sensownych konkretów nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
FEAR_M-cz Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Od niedawna jestem posiadaczem KP01-E2 i po dwóch tygodniach pękły mi szczęki magazynka na GG, zaś sam pistolet sprawuje się dobrze i przy strzelaniu z GG i CO2, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Gaz nic nie ma do szczelności. Po pierwsze nie nprzechowywać całkiem pustych magazynków. Po drugie jak ci któryś zawór zaczyna puszczać to trzeba go wykręcić, oczyścić i przesmarować uszczelki w zaworze i założyć ponownie. Cała filozofia. Gaziaki lubią jak się o nie dba. Quote Link to post Share on other sites
_Koralik_ Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Pytanko ile ona ma fps i czy nadawałby się do zielonego? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Gwiazdor powoli się zbliża i coś mi się obiło o uszy, że będę musiał kupić jakiegoś boczniaka dla mojej pociechy. Ale przypomniało mi się że gdzieś na dnie jakiejś szuflady mam P226, które kupiłem ze sto lat temu. Nie pamiętam gdzie kupiłem, jak i po co. Jest to wersja full metal, blow back na green gas. Wyjąłem, naładowałem gas i kulki. I to strzela około 300 fps :icon_lol: Trzy magazynki strzela w miarę równo i zaczyna słabnąć na czwartym. Czyli powyżej 60 kulek. To chyba nie najgorzej ? Trzeba by to było jeszcze umyć i przesmarować. I teraz pytanie. Czy szukać czegoś lepszego na początek ? Czy starczy i dać sobie spokój i kasę przeznaczyć na inny prezent. No i drugie pytanie. Czy ktoś rozpozna na załączonych zdjęciach kto to wyprodukował ? Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Po rozebraniu na części w celu konserwacji trafiłem na ukryty napis - KSC Corporation. Ale nie wiem czy to dobrze, czy źle :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Bardzo dobrze :) KSC to bardzo solidna firma. Niestety nie w standardzie TM, ale o lepszą replikę pistoletu na początek trudno. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts