SiwuseKK_93 Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Witam , jakie ochraniacze preferujecie za najlepsze , sam znalazłem takie http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/ochraniacze_na_kolana_i_lokcie_typu_alta_olive_a_c_m-1694.html i myślę że się nadadzą , choć czekam na opinie innych i może jakieś lepsze propozycje ;) . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 wiele osób narzeka na produkty mil teca, ale od ponad 1,5 roku korzystam z ichnych nakolanników i nie narzekam, a nawet sobie chwale. bardziej pr0 elo są alty, ale one są już troche droższe. w sumie nałokietniki możesz olać, bo w czasie swojej 4 letniej kariery z asg ani razu nie odczuwałem ich braku, a osób je noszących też nie jest za wiele, więc zamias wydawać 50 na komplet, możesz za tą kase zakupić lepsze nakolanniki Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Nakolanniki firmy Alta. Polecam, posiadam, chwale sobie. Quote Link to post Share on other sites
Rraptor Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Nakolanniki firmy Alta. Polecam, posiadam, chwale sobie. Również je polecam. Quote Link to post Share on other sites
SiwuseKK_93 Posted January 25, 2011 Author Report Share Posted January 25, 2011 A jak byście mogli zarzucić linkiem do tych alt ; ) , byłbym wdzięczny Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 http://lmgtfy.com/?q=nakolanniki+Alta - polecam, naprawdę fajna wyszukiwarka! Quote Link to post Share on other sites
SiwuseKK_93 Posted January 25, 2011 Author Report Share Posted January 25, 2011 Zauważyłem ;D ciekawa naprawdę ;) , dzięki już wiem co chciałem wiedzieć ; ) Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Tylko alty :P Quote Link to post Share on other sites
bender Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Mil-tec'i mi się wrzynają. Zdecydowanie nie polecam. Poluję na Alty obecnie. ;) Quote Link to post Share on other sites
M4riusz Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 alty+allegro=zadowolenie. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Wole Bijans niż alty. Sprawdzone empirycznie. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Lepsze każde ochraniacze dobrej marki, niż ochraniacze wwch, acm, pj, mil-tec, mil-shit i tym podobne. Kupiłem, niby oszczędziłem, ALE na pierwszej strzelance poszła jedna napa trzymająca plastik, na drugiej druga napa, na trzeciej połamałem plastik niemalże na pół - trzyma się na 2cm odcinku. Quote Link to post Share on other sites
bender Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Ja powiem, że te moje miltec'i mam od trzech lat i nadal są w jednym kawałku. One wytrzymały dobrze, ale dlaczego ja w nich do teraz wytrzymałem to jest zastanawiające. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Jak masz te miltec`i na altowe zapięcia, to też Ci się dziwie, bo moim stuknęło 2 sezony i też żyją... Nie wiem dlaczego... Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 A ja polecam blackhawki ;) . Jakoś nie przeszkadzały mi podczas 20km marszu. Quote Link to post Share on other sites
bender Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Jak masz te miltec`i na altowe zapięcia, to też Ci się dziwie, bo moim stuknęło 2 sezony i też żyją... Nie wiem dlaczego... Są na rzepy. Nie mam pojęcia jakiej niemiecko-chińskiej technologii oni tam użyli. :D Są wytrzymałe, ale niewygodne. Przynajmniej mój egzemplarz. Dodam jeszcze, że nałokietniki mi się nigdy nie przydały, a są niewygodne, więc lepiej odpuścić. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 (edited) Nawet w Altach mogą puścić napy na skutek nieprawidłowego użytkowania. No ale wiadomo, w chińczykach prędzej. Edited January 26, 2011 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Wole Bijans niż alty. Sprawdzone empirycznie. Ano widzisz, każdemu co innego pasuje. Osobiście Bijans'ów nie cierpię. MOIM zdaniem jeżeli mamy porównywać Alta Superflex z Bijansami, to sprawa jest jasna. Co innego z tymi zabudowanymi Altami, ale z nimi nie miałem do czynienia. Bijans to taki czołg, tylko małych płyt SAPI tam brakuje. :D Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 A to prawda są dość zabudowane. Miałem alty z altalockiem. Osobiście bijansy mi się nie zsuwają alty się zsuwały(trochę) natomiast jak mocniej sciągałem żeby się nie zsuwały to nie dało się w nich klęczeć tak mnie uciskały pod kolanem, bijansy w ogóle nie wpijają mi się pod kolanem. Jest to moje zdanie i konkretnie u mnie lepiej sprawdziły się bijansy. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Też mogę od siebie polecić bijansy. Używam ich w działaniach w lesie i w budynkach. Zapewniają dobrą ochronę kolana, twarda skorupa jednak jest lepsza od miękkiej. Do tego system mocowania jest moim zdaniem lepszy, nic nie wbija się w kolana podczas klękania. Alty miałem pożyczone od znajomego na jednej strzelance i powiedziałem sobie, że nigdy więcej. Co do zsuwania się bijansów, jeżeli mamy dobre rzepy, zsuwania się nie zaobserwowałem, dopiero w momencie kiedy rzep traci na sile, jest w śniegu, błocie i temu podobne sprawy, bijansy zaczynają się lekko zsuwać. Ogólnie bijansy są bardzo dobre, jedyny minus to to, że są "ciepłe". Co innego z tymi zabudowanymi Altami, ale z nimi nie miałem do czynienia. Jeżeli chodzi Ci o ProGuardy to jest nic innego jak Bijansy. Jakiś czas temu Alta wykupiła firmę Bijans. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Bijansy mają jeszcze tą wadę, że kiedy kucniemy sobie na dłużej niż minutę-dwie, odcinają nam krążenie w nogach. Ochronę oferują znakomitą, to fakt. Trzeba je też dobrze założyć - jeśli spodnie będą się marszczyły na kolanie pod nimi albo na zgięciu kolana to będzie niewygodnie. No i przynajmniej mi podjeżdżały spodnie do góry (głupio to potem wygląda, jakby się uda rozlały). Jeśli jednak ktoś ma alty w znośnym stanie to chętnie się wymienie :D Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Problemu z uciskiem jak wyżej nie mam. Natomiast że spodnie do góry podjeżdżają to fakt. Quote Link to post Share on other sites
keymaker Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Witam, Podepne sie do tematu i spytam o opinie nt. tych ochraniaczy Condor -> http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_277&products_id=6813&name=Condor_-_Ochraniacze_Kolan_Tactical_-_TAN . Nie znalazlem zbyt wiele opinii odnosnie nakolannikow tej firmy, a chcialbym wiedziec czy sie "nadaja". Ogolnie rzecz ujmujac, szukam nakolannikow w granicach 60-80zl. Te Condory z linka sa wlasciwie jedynym sensownymi (wg mnie - laika) w tym przedziale cenowym. Przeszukalem wiekszosc sklepow internetowych i albo jakies ochraniacze sa niedostepne (ogromna wiekszosc) albo duzo drozsze ("dobrej" firmy), badz duzo tansze (zastanawialem sie nad Mil-tecami, ale po przeczytaniu wielu negatywnych opinii na ich temat, zrezygnowalem z nich). Wiekszosc forumowiczow poleca Alty i Bijansy, ale w tej cenie raczej ciezko o nie. Na Allegro tez niestety bez rewelacji, jedyne co znalazlem to te oto Alty: http://allegro.pl/nakolanniki-alta-nowe-oryginalne-tylko-83zl-i1479219778.html oraz http://allegro.pl/nakolanniki-alta-oryginalne-i1473391975.html. Zalezy mi na czasie, wiec jesli zakup na Allegro, to tylko "kup teraz". Bylbym wdzieczny za porade, ktore z tych ochraniaczy wybrac, ewentualnie o inne propozycje nakolannikow w wyzej wspomnianym przedziale cenowym. Pozdrawiam. PS. Mundur mam we flecktarnie, wiec mam nadzieje ze zarowno ochraniacze w kolorystyce tan jak i green/olive beda "pasowac" - tak, wyglad jest dla mnie wazny ;) Quote Link to post Share on other sites
kacaperek Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 (edited) Jak masz możliwość kupienia alt za tylko 4 PLN więcej, to ja nie wiem co to za dylemat... Edited March 2, 2011 by kacaperek Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Mam te Condora, ale od niedawna i jeszcze nie były w akcji, aczkolwiek wykonanie bdb. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts