you-dash Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 (edited) Mam pytanie dotyczące tuningu tej beretty: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=5933&name=Socom_Gear_-_M9_Pistol_-_Limted_Edition_+_Kabura_M12 Mam taki tłumik: http://madonion.eu/Tlumik_Navy_SEALs_Silencer_firmy_King_Arms_p1180.html Chciałbym kupić do beretty jakąś preclufę tak żeby chowała się w tłumiku i tutaj pojawia się pytanie, jaką? O ile się nie mylę to do pistoletów zasilanych GG nie pasują lufy od AEG. Ogólnie planuję wycisnąć jak największą moc i celność. Opłaca mi się wymienić gumkę HU czy stockowa nie jest zła? Co jeszcze wypadało by wymienić? Oczywiście chcę to zrobić jak najmniejszym nakładem finansowym czyli wydanie 200zł na część, która zwiększy mi zasięg o 1m odpada. Edited January 28, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 (edited) A po co Ci w broni bocznej zwiększenie mocy? 300 fps to najbardziej optymalna wartość... A powyżej 350 to już nawet Cię do cqb nie wpuszczą. ;) chyba, że do strzelania tarczowego chcesz tego używać, ale wted bardziej opłacało by się wiatrówkę jakąś. Edited January 29, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 Chciałbym używać tej beretty zamiennie z AEGiem. Trafienie kogoś pistoletem gazowym daje o wiele większą satysfakcję niż AEGiem, od razu pojawia się uśmiech na twarzy ;) Tarczowo też pewnie od czasu do czasu sobie postrzelam. Próbuję też wciągnąć brata do asg więc jemu pożyczał bym M4 (350-360fps) a sam bawił bym się gaziakiem. Myślę, że doprowadzenie tej beretty do tych 350fps tak jak wspomniałeś będzie bardzo kosztowne więc raczej nie ma to sensu. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Preclufa Prometheusa, może być dłuższa (chowana w tłumiku). Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 No i właśnie tu jest kłopot bo lufy prometheusa najtańsze nie są i szkoda mi wydawać tyle kasy na tuning boczniaka :/ Raczej chodzi mi o lufy typu JBU, MadBull. KM Head też zbyt drogie nie są więc pewnie kupie właśnie KMH. Tylko te lufy, które znalazłem nie są zbyt długie a chciałbym żeby lufa wew. kończyła się możliwie jak najbliżej końca tłumika i tutaj pojawia się kłopot. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) No to przykro nam ale niestety ASG to drogie hobby a już tunning replik to w ogóle! Przecież taka głupia metalowa rurka to ponad stówka, głupia gumka HU to 65zł! Lesio, daj sobie spokój, Ciebie nikt nie krytykuje, że serwisujesz sobie AEGa. Nie każdy uzywa pistoletu jako bocznej i nie każdy uzywa pistoletu do CQB wyłącznie. Edited January 30, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Wiem, że ASG to drogie hobby. 100zł na precke to jeszcze nie kłopot chociaż wolałbym JBU czy MadBulla. Wolę dlatego bo mam jeszcze M4A1 Knight's Ares'a i szkoda mi wydać 500zł na tuning pistoletu, którego pewnie i tak zbyt często nie będę używał ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 a nie szkoda Ci 60zł na badziew JBU który może się okazać gorszy od stocka? Niestety nie tędy droga. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Hmm, w sumie racja. Na specshopie mają lufy KMH do gaziaków ale najdłuższa to chyba jest do HiCapy więc pewnie nie będzie wystawać z pistoletu na nawet połowę długości tłumika. Są jakieś lufy do tej beretty na tyle długie, żeby przynajmniej były do połowy długości tłumika lub więcej? Może da się jakoś przerobić lufę od AEGa? A może po prostu dać sobie spokój i lepiej będzie kupić precke KMH do beretty ew. do HiCapy? Co jeszcze warto wymienić? Nie zależy mi szczególnie na jak największej prędkości kulki a raczej na zasięgu i celności. Głowica PDI o ile się nie mylę daje pare fps więcej ale czy celność/zasięg też się polepszą? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 A ja wpadłem na ciekawy pomysł. Czy nie dało by się przerobić zwykłęj precki aegowej i wsadzić takie 20cm do klamki? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 lufa od VSR 303mm będzie pasowała. Dało by się przerobić. Jesli masz tokarkę, frezarkę lub komplet dobrych pilników. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Myślę, że dobre pilniki się znajdą ;P Mogę w takim razie prosić o instrukcję co, gdzie i jak podpiłować? Jeśli chodzi o gaziaki to kompletnie leże :P Byłbym jeszcze bardzo wdzięczny gdybyś wstawił link do tej lufy. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Mój plan wyglada tak. Bierzesz jakąś preckę, im lepsza tym lepsza, tniesz ją od strony wylotu na dowolny wymiar, fazujesz, frezujesz, piłujesz i wkładasz taką lufke do klamki. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 No tak ale podaj przykład "jakiejś" precki. Precki do gaziaków nie są zbyt długie a do AEGów będę mósiał przerabiać. PS: Fajnie to ująłeś: "im lepsza tym lepsza" :D Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 No tak ale podaj przykład "jakiejś" precki. Precki do gaziaków nie są zbyt długie a do AEGów będę mósiał przerabiać. PS: Fajnie to ująłeś: "im lepsza tym lepsza" :D A o czym ja mówię jak nie o przerabianiu?;p Precka im lepsza jakościowo tym lepiej bo gaziaki lubią dobre, ciasne lufki. Także jakaś Systemka tudzież Guarder 6.02/6.01 będzie dobra. Promyków itp. nie opłaca się niszczyć. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Ok, dzięki za pomoc. Najprawdopodobniej zdecyduję się na Systemę. Macie jakieś rysunki techniczne czy coś w tym stylu? Chciałbym wszystko ładnie i równiótko zrobić ;) Quote Link to post Share on other sites
Tweed Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 oooo rany , ale poco ci w klamce zesieg i celnosc skoro sie strzela max 20m , ja mam od roku socom gear 1911 meu ta z tlumikem i walizeczka takie pierdoly w cenie , i pistolet ten ma zasieg kolo 50+m na strzelankach 60% karabinuw aeg przegrywa z nim albo ma ten sam zasieg a to jest zwykla klamka nietunningowana i czasem ludzie maja zdziwienie w oczach , ale na 50 m to niezrobie z klamki snajpy bo to troche glupie .... a to co masz to na 20 m spokojnie wystarczy niepopadajmy w jakies "piwko za duzo i brakuje slowa" no przesade ;p Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) oooo rany , ale poco ci w klamce zesieg i celnosc skoro sie strzela max 20m , ja mam od roku socom gear 1911 meu ta z tlumikem i walizeczka takie pierdoly w cenie , i pistolet ten ma zasieg kolo 50+m na strzelankach 60% karabinuw aeg przegrywa z nim albo ma ten sam zasieg a to jest zwykla klamka nietunningowana i czasem ludzie maja zdziwienie w oczach , ale na 50 m to niezrobie z klamki snajpy bo to troche glupie .... a to co masz to na 20 m spokojnie wystarczy niepopadajmy w jakies "piwko za duzo i brakuje slowa" no przesade ;p Ooo rany, popracuj na pisownią bo widzę tu tylko niezrozumiały ciąg przypadkowych słów... Edyta: A po co komu w AEG'u tryliard FPS, 50 k/s, zasięg 100m? :zastanawia: Edited January 30, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Nie będę tłumaczył bo pewnie i tak nie zrozumiesz ;P Myślę, że tylko dexter wie o co mi chodzi ;) PS. Mam takie trochę zboczenie na punkcie celności ;) Nie potrzebuję wielu fps (jako broń głowną mam M4 350fps) ale za to celność i skupienie musi być na maksymalnym poziomie ;) Lubie mieć pewność, że tam gdzie celuję tam poleci kulka. Edited January 30, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Bierzesz jakąś preckę, im lepsza tym lepsza, tniesz ją od strony wylotu na dowolny wymiar, fazujesz, frezujesz, piłujesz i wkładasz taką lufke do klamki. Zapomniałeś jedynie że a) skrócenie precki niestety nie jest tak proste jak mówisz b) taka lufka Ci nie wejdzie do klamki bo NIE PASUJE. Także jakaś Systemka tudzież Guarder 6.02/6.01 będzie dobra. Ni będzie. Żeby na krótkiej lufie zauważyć różnicę musisz zamontować lufę bardzo dobrej jakości. Ani systema ani guarder rewelacyjnymi lufami nie są. Tweed, powtórzę to samo znowu. Nie każdy używa pistoletu jako bocznej i niektórym na prawdę udaje się dostrzec sens w tunningowaniu klamki. Jeśli Ty go nie widzisz to wyłącznie Twój problem. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Domyślam się, że nie pasuje ponieważ jej średnica jest zbyt duża? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 nie. Ponieważ pilnikami, szlifierką wiertarką czy frezarką nie przystosujesz lufy standardu AEG do zamontowania w gaziaku. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 nie. Ponieważ pilnikami, szlifierką wiertarką czy frezarką nie przystosujesz lufy standardu AEG do zamontowania w gaziaku. To się jeszcze zobaczy :icon_razz2: Temat będę rozwijał w sezonie. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Czyli zostaje mi jedynie kupno precki KMH przystosowanej do M9 ewentualnie HiCapy itp. Dzięki za pomoc dexter. A co do pozostałych części? Co jeszcze warto wymienić żeby zwiększyć celność? Gumka w stocku jest zła czy można ją zostawić? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 co wymienić? jakieś 3/4 flaków... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts