Jastrząb Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Witam! Po dość długiej lekturze zdecydowałem sie kupić pierwszą replikę. Mam możliwość kupna uzywanej cymy 046 z ebb za okazyjna cene. Aczkolwiek boję się, że ebb skróci jej zywotność. Zastanawiam sie też, czy zwiększa to pobór prądu z baterii. Uzywałem opcji szukaj,i nic na temat tej repliki i jej żywotności nie znalazłem. Pozdrawiam, Jastrząb. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Wywal ten EBB, jak to zrobić w cymach 0.49 jest opisane tu: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/68148-cm049/page__view__findpost__p__1393723 Quote Link to post Share on other sites
Jastrząb Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Dzieki za szybka odpowiedź, ale to nie jest 049, a 046. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Ja widzieć, ale zasada działania być ta sama. Quote Link to post Share on other sites
Jastrząb Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Dzieki. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Zaczekaj z zakupem, może się ktoś mądrzejszy ode mnie wypowie :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 ebb sam w sobie nie powinien skrócić żytowności repliki. NATOMIAST, to dość prymitywny mechanizm i jeśli przyblokujesz cofający się do tyłu zamek, to prawdopodobnie zniszczy się tłok. Jak zależy ci na efekcie blow backa, to nie wyrzucaj, wg mnie fajnie to działa, no ale siłą rzeczy zwiększa zużycie prądu, bo jednak silnik musi dodatkowo cofać suwadło, które jakiś tam opór stawia. Ale osobiście odradzam ten model repliki, w szczególności używany, ze względu na konstrukcje zewnętrzną. No chyba, że nie przeszkadza ci, że wszystkie gwinty się wyrabiają i gównanie rozwiązania mocowania rzeczy typu rura gazowa, latający front z lufą itp. Quote Link to post Share on other sites
Jastrząb Posted January 30, 2011 Author Report Share Posted January 30, 2011 Ok, teraz ostatnie pytanie : Moge go miec za 370 zł, brac to czy 028 ? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Bierz 046 i wytnij blowjoba. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Ok, teraz ostatnie pytanie : Moge go miec za 370 zł, brac to czy 028 ? Bierz nowe cm.028 za 350zł. Nowa replika zawsze pewniejsza. Na krakmanie mają jakąś niby nową partię całkowicie kompatybilną z częściami innych firm np. TM. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Rudy - przecież cm028 zawsze było w systemie TM... Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Ale to jest używka ,skąd może wiedzieć czy nie ma już przykładowo 30 tyś przebiegu ?. Na twoim miejscu wziąłbym tą cm.028 Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Ja jednak brał bym cm.046 tylko blow'baka usuniesz imasz dużo lepszą replikę niż cm.028 z wyglądu i wewnątrz ^^ bo cm.46 ma chyba więcej fps'ów :D Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Ale musi on widzieć bebechy czy nie są zajechane,gdyby były to wziąłbym na jego miejscu cm.028 ale wybór należy do niego Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Jeśli to ma być twoja 1/2 replika to nakłaniam bardziej do nowej 028, chyba, że naprawde zależy ci na tym znalowym body, to bierz 046, ale w tej cenie będzie raczej zajechany. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Daj foty tego czegoś z zewnątrz i ze dwie foty GB (nawet nie trzeba za bardzo rozbierać, żeby się tam dostać. Na 95% będzie to bardziej opłacalny zakup niż 028. Reszty nie słuchaj, a w szczególności kolegi Rudy_coś_tam, bo on chyba nic innego niż szot za 20 zeta w ręku nie trzymał, ale strasznie dużo rad udziela. EDYTA: Bym zapomniał, jak byś nabywał, to tak jak radzili wyżej Koledzy, wywal EBB. Lepiej na bebechy zrobi. Edited January 31, 2011 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Dokładnie. Sama radość z użytkowania metalowej repliki jest o niebo większa niż plastikowej. Nawet, jeśli to ZnAl, to i tak w cymach jest całkiem niezły. cm028 jest repliką, która w miarę dobrze strzela, wygląda z daleka jak ak47 i dlatego jest dobra na początek. Jednak cymy wyższych serii są po prostu o półkę wyżej i pod względem bebechów i wykonania zewnętrznego. Co do samego EBB się nie wypowiem, bo tylko raz miałem do czynienia w l85 Army i szybko zdemontowałem po prostu z uwagi na słabą baterię. Ogólnie większość opinii o EBB, jakie można przeczytać na tym forum jest z co najmniej drugiej ręki (Tuksiak, nie mówię absolutnie o Tobie, tylko o tłumach Zielonych, którzy chcąc być fajni powtarzają po innych). Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Spoko luz. Po prostu EBB z zasady samej konstrukcyjnej, może namieszać sporo w przypadku zacinki na ten przykład, powodując kumulację strat. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 A tu zdecydowanie się zgadzam. Przyblokowanie suwadła w przedniej pozycji może mieć nieprzyjemne skutki. Ogólnie moim zdaniem samo w sobie EBB polegające na oparciu pseudosuwadła o tłok to nieporozumienie. Jak dla mnie: tylko silnik liniowy lub pneumatyka (jak, chyba, w G&G). Ale to tylko moje luźne gadanie. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts