Tuksiak Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 (edited) To mi chyba okulary korygują błąd w takim razie, bo nie raz z przesłoniętym koli latałem i plamka się nigdzie nie wybierała ;-). EDYTA: Tylko był jeden warunek, koli ustawiałem na obaoczka naraz (na początku nie mogłem się wyzbyć nawyku mrużenia oka nie patrzącego przez koli i było to problematyczne, za dużo się lunetami bawiłem), jak ustawiłem na jedno ślepię, to własnie jest dokładnie to co mówisz, ucieka podobnie jak przy przysłanianiu oka dominującego. Edited February 7, 2011 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 może macie supermózgi, moje prawe oko kiedy nie ma punktu odniesienia w postaci obrazu celu za Chiny ludowe nie wie w jakim dokładnie kierunku ma patrzeć i plamka spyla gdzie chce. Ale ja po prostu nie zamykam kolimatora :D Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 rozwiazanie ochrony koli...http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_392&products_id=2854&name=Freedom_Art_-_Oslona_Lunety_/_Kolimatora_-_M_-_40mm Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Podczepię się pod temat, z takim oto pytaniem: Ma ktoś takie cudo: "takie ooo..." Chciałem upiększyć tym moją mp5tkę o tą: Moja niunia Jak mi ktoś napisze że ma coś podobnego i to coś nawet czasem działa... będę w niebie :-P Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Małe, ciemne z wielką kropą , ale ma ten magiczny montaż. Prawdę mówiąc niewiele pomaga przy celowaniu (szczególnie z kurczaka, bo zakładałem i na g33 i na mp5k) i dość nieciekawie wygląda. Jeżeli chodzi Ci żeby przylansić zdecydowanie lepiej będzie kupić montaż z szyną i jakiegoś eoteha poszukać (albo mikroaimpointa). Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Na takie maleństwo montaż z szyną i do tego eoteh? Kurde, sam nie wiem, montaż z eotechem to będzie połowa wielkości repliki :-P Ten wyrób czekoladopodobny właśnie skusił mnie magicznym montażem, nic nie trzeba dodatkowo, bo celować przez to i tak nie mam zamiaru ... Liczyłem na jakieś +4 do lansu i nic więcej :-D Powiadasz że i tak wygląda jak kupa? Hmmm...... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 No niemam zdjęć, A więcej nie zrobię bo kurczę w proszku i G33 sprzedane ale ciekawie to nie wyglądało. Zresztą tak prawdę mówiąc więcej lansu i sensu będzie jak założysz jakiś wskażnik laserowy niz koli. Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Laser? W sumie, czemu nie :-) Coś pokombinuję. Dzięki za podpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Byle nie czerwony. Do użytku nadaje się w zasadzie tylko zielony. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Nie lepiej cos z tej rodziny? http://allegro.pl/kolimator-taktyczny-target-n019-4-rodzaje-plamek-i1556676274.html eot na mp5k jest zbyt duzy... Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 (edited) Hmmm... 1. Nie wejdzie bez szyny na niunię. 2. Otwarty wyrób kolipodobny. Jedna pechowa kulka i: było szkiełko - pstryk - już go nie ma... 3. Zdecydowanie spodobał mi się pomysł z "laserem". Jeszcze nie wiem jaki i jak go zamocować, ale spoko, nie pali się, najważniejsze że uniknąłem zakupu "wyrobu czekoladopodobnego". :-) [EDIT] Jak to dobrze czasem mieć trochę wolnego czasu wieczorem. Poszperałem w necie i znalazłem zdjątka czegoś, co przypomina "wyrób czekoladopodobny" osadzony na replice. I to w sklepiku do którego podawałem linka z podobizną mojej niuni.... :icon_eek2: Eeeejjjjjjj... arend :-) aż tak tragicznie to to nie wygląda :-D Chyba mamy nieco odmienne gusta :-P Coś mi się wydaje, że się skuszę na ofertę tegoż sklepiku :zastanawia: Pozdrawiam! Edited May 5, 2011 by K272 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 2. Otwarty wyrób kolipodobny. Jedna pechowa kulka i: było szkiełko - pstryk - już go nie ma... Tyczy się to każdego chińskiego "kolimatora". Mam taki, miałem też inny, używam różnych celowników i nigdy w szybkę nie dostałem. To są przypadki tak sporadyczne, że można je pominąć (zwłaszcza kiedy zabawka kosztuje stówkę). Ten otwarty na mp5 wygląda miodnie ;] i jest o wiele wygodniejszy od zamkniętych. Laser możesz mocować gdzie chcesz, nad, pod, z boku. Przy użyciu obejmy lub montażu na RIS. Polecam Ci taki: http://www.ebairsoft.com/small-532nm-green-sight-laser-scope-mount-p-974.html Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 @dexterkrak Dzięki za podpowiedź! Zostanę przy "kolimatorku", tym ze sklepiku :-) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Na redwolf są zapasowe szybki action do tej rodziny jak będzie jakas zbiorówka to biore otwartego ka szybka powinna wytrzymac... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Eeeejjjjjjj... arend :-) aż tak tragicznie to to nie wygląda :-D Chyba mamy nieco odmienne gusta :-P Jak to mawiał poeta "z gustem jak z dupą: każdy ma swoją". Wręcz jestem szczęśliwy że ktoś tu ma wreszcie odwagę się przyznać że podoba mu się coś innego niż wszystkim. Uczenie nazywa się to nonkonformizm (mam nadzieję że poprawnie napisałem kolejne trudne słowo ;p end OT Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Nie chce zakładać nowego tematu - potrzebuje tylko dwóch odpowiedzi: http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/kolimator_otwarty_tactical_4_reticle_sight_a_c_m-427.html 1. Czy ten kolimator jest w miarę dobry? 2. Czy po założeniu na m4 będę widział tylko muszkę czy większość obrazu :) tzn czy będzie można normalnie celować? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 1. Nie jest w miarę dobry, jest w miarę niedobry czyli jak każdy chińczyk. 2. Zależy jak założysz, czy na flattopa czy na rękojeść transportową. W pierwszym wypadku muszka będzie widoczna w drugim nie. Ale i w jednym i w drugim wypadku da się normalnie celowac (poprostu nie będziesz skupiał uwagi na muszcze tylko na znaku celownika) ps: Tylko nie ustawiaj plamki celowniczej na koli równo z muchą ( a już widziałem paru takich talentów). Jeżeli nie będziesz potrafił przystrzelać kolimatorka poproś kogoś bardziej obytego z kolimatorami. Jeżeli nie będzie buc pomoże i pokaże. Jeżeli nie to olej buca i poproś kogoś innego. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Akurat ten kolimator jest całkiem spoko, na pewno lepszy niż chińskie aimpointy... Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Ja sciagne kiedys jak sie pojawi znowu na wgc czy redwolf King Arms (powiniem miec lepszą szybke niż ta kopia acm...) Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) Dzięki - czyli jak założę na ris a nie na rączkę transportową to będę w miarę wszystko widział? Edited May 8, 2011 by JonasCell Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Będziesz widział wszystko, niezaleznie gdzie go założysz. Zaletą koli otwartego jest mała ilość elementów zasłaniających widok. Dex od Chińskich aimpointów w zasadzie jest lepsze wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Ja mam swoje stare i dobre koli KA i nie zamienię na nic :D Quote Link to post Share on other sites
Olos Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Ja się rozglądam za jakimś kolimatorem w cenie max 50 zł . Doradził by ktoś ?? Quote Link to post Share on other sites
Hefajstos Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Witam, mam pytanie: czy przez to http://allegro.pl/kolimator-z-kropka-22mm-laser-luneta-zos-1x20x30-i4454280403.html się w ogóle będzie dało celować? Używałbym raczej w budynkach. I od razu mówię, że nie zamierzam wydawać 150 czy 200 a nawet więcej na kolimator. Jeśli się na nic nie nada to zostają mechaniczne :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 A szukałeś chociaż po forum pod hasłem 'kolimator ZOS' ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts