Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Znowu ja.

I jak zwykle piszę w sprawie mojego Cm 0.46, którego przerabiam na Zastavę. Moja replika ma 430-450 fps, jak pisze producent. Chcę przedłużyć mu lufę, więc i chcąc nie chcąc zmniejszyć moc.

Tak więc tutaj rodzi się pytanie: Jaką gumkę powinienem kupić do mojej przyszłej Zastavy? Widziałem jakieś przezroczyste guardery, czarne systemy itp, lecz kompletnie nie mam pojęcia czym one się od siebie różnią. Zależy mi żeby jakość była na prawdę wysoka. Proszę o pomoc.

Przy 440 fps przeźroczystego guardera wyplujesz przez lufę ;) Czarna systema jest dobra niemal do wszystkiego.

Mylisz się kolego, te nowe są w szczególności dupne. Prawda jest taka, że gumkę musisz sobie sam indywidualnie dobrać do giwery.

A mi jeszcze w żadnej replice nie działała systema, wręcz przeciwnie, w żadnej nie było lepiej niż na stokowej, a wręcz gorzej, jak dla MNIE zakup tej gumy, jest to wywalanie szmalu w błota. I tak możemy się przerzucać do hyhyhy śmierci ;-).

A prawda jest taka, że każda replika ma, że tak powiem, ma swój zestaw guma-lufa-kulki i należy dojść do tego niestety. Poposiłkować się można tematem o danej replice, tam najczęściej użytkownicy się chwalą co założyli i jaki był efekt.

@Olek96: Nie wprowadzaj w błąd, bo jak wypluła Ci replika tego Guradera, to dupa nie mechanior go tam zakładał, albo używasz syfiastych kulek na długich seriach, świetne do załatwiania Guarderów swojego czasu były pestki. Na ponad 500 nic nie wypluwa i działa kilkanaście ładnych miesięcy.

Moze to kwestia indywidualnych preferencji nie gnata tylko serwisanta bo ja wręcz odwrotnie, nie trafiłem na złą systemę a nawet systemy (co do sztuki) kręciły mi lepiej niż polecane G&G zielone. Guardery przezroczyste są bardzo OK jak się ma wprawę w montowaniu, potrafią się odwdzięczyć doskonałą pracą i nic sie im niedzieje jednak do gnata z 500fps bym ich nie montował (wyłącznie z powodu ewentualnego szybszego zużycia bo kręcą fajnie).

• 4 months later...