Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanie do was! Mianowicie mam glocka KSC/KWA 18c z metalowym zamkiem lufą itp. Chciał bym zamek wymienić na porządny z oznaczeniami i moje pytanie tkwi czy zamek od Tokio Marui będzie pasował?

Posted

AnR, sam żeś jest słaby :D

Akurat TMki to jedne z mocniejszych gaziaków. 300fps zazwyczaj podczas gdy army i inne takie typu chińskiego wynalazki około 280fps. Z dużymi odchyłami.

Mocniejsze, niezawodne, lepsze ale co z tego, jak są plastikowe :zastanawia: A tuning zewnętrzny TM'a to lekka przesada, 900zł za klamkę dawać. A po za tym co to za glock który waży 600g a po wyciągnięciu maga nie waży prawie nic? Za taką kasę to można sobie 4 chińczyki kupić.

Posted

a chińczyk, że tak zapytam co? Metalowy a ani nie lepszy ani zazwyczaj nie wykonany zbyt dobrze, o niezawodności nawet nie mówię... A że drogo? Cóż, to jest drogie hobby a dobry sprzęt kosztuje.

No i poza tym... plastikowe plastikowe a ja i tak wolał bym plastikowego glocka TM niż gównolitowego glocka army :p. Z tego prostego powodu, że jak sam napisałeś TM jest lepsze.

Posted

Mocniejsze, niezawodne, lepsze ale co z tego, jak są plastikowe :zastanawia: A tuning zewnętrzny TM'a to lekka przesada, 900zł za klamkę dawać. A po za tym co to za glock który waży 600g a po wyciągnięciu maga nie waży prawie nic? Za taką kasę to można sobie 4 chińczyki kupić.

Glocka TM sprowadziłem sobie za 700zl w wersji Custom wraz z dodatkowym metalowym zamkiem do niego.

O niebo lepszy niz KSC-KWA. Zero luzów, wszystko idealnie spasowane. Strzela o wiele lepiej i celniej. Posiada bezpiecznik ktorego ksc nie ma (a to sie przydaje tym ktorzy lubia swoja klamke trzymac na polce i nie chca by ktos z niej wystrzelil)

Jezeli obeznania nie masz to suguruje nie snuc domyslow w formie prawdy absolutnej.

Posted (edited)

http://shop.ehobbyasia.com/catalogsearch/result/?q=ksc+18c+slide&x=0&y=0

Są i zamki do KSC, Dexter pisał, że PGC robi porządne ;)

Swoją drogą, bezpiecznik w G17 - odstępstwo od oryginału (wymagane zdaje się prawem japońskim), więc jak dla mnie, to akurat wada. W ogóle, jeżeli chodzi o odwzorowanie detali wewnątrz (lufa, zatrzask magazynka), to KSC/KWA wygrywa z TM.

Edited by -Otto-
Posted

może moja wypowiedź wiele nie wniesie ale TM to bardzo dobra firma i plastikowy gnat poza tym, że jest celny , niesie daleko i dobrze kręci to też posłuży długo, nie jest to metal ale napewno się nie będzie sypał jak klamki za 1/2 ceny, a zamek metalowy czy inne części do repliki można dokupić z czasem kiedy będzie przypływ gotówki (przy okazji lepszy zamek z dobrego aluminium niż z szitmetalu chińskich replik)

a 4 chinczyki zamiast 1 dobrego "customa" to nie rozwiązanie , chyba że ktos ma ubogą ściane i ma kaprys ją nimi przydekorować , no może troche poleciałem bo są firmy które robią bardziej udane repliki ale i tak żeby dorównały TM to jeszcze daleka droga przed nimi

nie jestem burżujem ale wole poskładać sobie giwerke na dobrej replice bazowej która jednak swoje kosztuje, ale jak to w dzisiejszym świecie już jest -> cena często = jakość

Posted

-Otto- bezpiecznik to niekoniecznie odstępstwo. Np nasza bodaj policja uzywa klocków częściowo z takim bezpiecznikiem (taki istnieje, nie jest wymysłem konstruktorów repliki!).

Co masz na myśli mówiąc odwzorowanie detali wewnątrz? Bo nie widzę nic lepszego w zatrzasku magazynka KSC :D, guzik jak guzik.

Posted

Co do bezpiecznika - dzięki za ciekawostkę, bo jedyny o jakim słyszałem, to na kluczyk:

http://www.everydaynodaysoff.com/2010/03/24/glock-internal-safety-lock/

Masz gdzieś jakieś zdjęcia? (wierzę Ci, poprostu jestem ciekaw)

Zatrzaska zamka - przyjrzyj się kontrukcji:

Real Steel

KSC

Marui

Sprężynka też jest inna w Marujcu, w KSC, podobnie jak w ostrej, jest to poprostu metalowy "patyczek"

Tak, guzik jak guzik - z zewnątrz. :wink:

Co do lufy, rozumiem że nie masz zastrzerzeń? :icon_biggrin:

PS Nie musisz dawać tych myślników przy Otto - samo było już niestety zajęte.

Posted

Eee ale mnie w sumie nie interesuje czy w środku kształty sprężynek są podobne. Bardziej interesuje mnie obsługa, wykonanie, niezawodność. Jednak przez 99.9% czasu moje repliki są zmontowane do kupy. A pod tymi względami Marui spisuje się lepiej ;]

Szczerze powiedziawszy nie wiem jak wygląda od środka zatrzask i sprężynka w ostrym...

Co do dodatkowego bezpiecznika napisz do kolegi Frozenfish, on zdaje się ma na ten temat informacje i może podać stosowne źródło. Zdaje się, że z pierwszej ręki, z racji pracy o ile pamiętam.