mampytanie Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Witam! Posiadam M4 ICS Universal, niestety z ABS'owym korpusem. Chciałbym go wymienić na metalowy, lecz nie wiem czy ten by pasował, czy musze kupić oryginalny ICS? Oto link do body, które chciałbym zakupić: http://allegro.pl/body-metalowy-korpus-m4-colt-firearms-i1451529712.html Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 (edited) Także posiadam tą replikę jednak muszę Cię zmartwic, body pasowac nie będzie, tylko oryginalne od ICS dostępne na MadOnion bedą współgrały z tego co mi wiadomo, spowodowane to jest dwudzielnym gearboxem:< Góra: http://madonion.eu/Gorne_body_karabinow_serii_M4M16_ICS_p343.html Doł: http://madonion.eu/Dolna_czesc_body_do_M4M16__z_logiem_ICS_p1030.html Edited February 10, 2011 by Rosti Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Nie bedzie pasowal, ICS ma GB 2 czesciowy, Boy ma 1 czesciowy. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
mampytanie Posted February 11, 2011 Author Report Share Posted February 11, 2011 A może wiecie czy można wymienić przód na taki, aby posiadał szyny RIS i był metalowy? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Tak, można. Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Można jednak także nie wszystkie pasują i najczęściej trzeba wymieniać d-ring:) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Cóże Ci ta replika zrobiła, że chcesz ją body boyia pokarać??? Toż to nieludzkie... :huh: Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 W sumie to popieram Viamortisa, plastik ICS jest mega mocny i tylko 2 osoby na forum go polamaly, a według mnie dla samego wyglądu nie ma co zmieniać no ale to tylko moje zdanie:) zrobisz jak będziesz chciał:) Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 A na co patrzysz, jak wybierasz replikę? Nie na wygląd? To czemu jakakolwiek replika z v2, które jednak częściej pęka? Jakiekolwiek plastikowe body w eMce to IMO zbrodnia. Co nie zmienia faktu, że Viamortis ma rację i są większe, na przykład body od Boyi. Źle toto wygląda i jest słabiutkie (byłem świadkiem przełamania całkowitego w okolicach tyłu body). Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 jak się rozwali/połamie to się zacznij martwić . a póki jest całe to baw się dobrze ;) Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Laokoon wygląd także jest ważny jednak przedewszystkim zależy mi na tym aby replika była jaknajmniej awaryjna i dobrze działała:) np gdybym miał do wyboru ics universal lub uber oszpejowane boyi z metalowym korpusem i innymi bajerami, wybrałbym ics:) co nie zmienia faktu ze także chciałbym mieć w swojej emce metalowe body jednak póki to dziala, zmienial nie będę:) pozdrawiam:) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Święta zasada - JAK DZIAŁA, TO NIE RUSZAJ! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 (edited) Jakiekolwiek plastikowe body w eMce to IMO zbrodnia. Zwłaszcza w tej :) (dla ułatwienia - ostra emka z korpusem z tworzywa robiona przez Bushmastera) Skoro producenci ostrych Aerów nie przejmują się korpusem z tworzywa, to tym bardziej airsoftowcy nie powinni :) Edited February 13, 2011 by Dread Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 No i od razu jakaś szpetna :D. BTW, toto ma i upper i lower plasticzany? Ogólnie broń, która po zarysowaniu nie jest srebrnoszara, to nie broń ;D Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
gregor_a Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 czy górne body można zastąpić innym czy pasuje tylko od ICS? jeśli pasuje tylko od ICS gdzie można jeszcze kupić mad onion- niedostępne Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 A ja trochę z innej paki - czy plastikowy lower będzie pasował do metalowego uppera? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 @gregor_a: obie części korpusu eMki od ICSa pasują tylko do siebie nawzajem i dwudzielnego GB ICSa. @majster988: Będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Dzięki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
gregor_a Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 a czy ktoś widział gdzieś dostępne na obecną chwilę górne body di ICS-a, potrzebne jak najszybciej Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Górne body ICSa miał tylko Madonion, ale teraz ich nie ma. Poszukaj w zagranicznych sklepach. BTW, toto ma i upper i lower plasticzany? Ta. Bushmaster ma całą serię "Carbon" zrobioną z plastiku. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Plastik to takie wulgarne określenie na włókno węglowe :dry: Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Jak zaczną robić zamki i lufy z czegokolwiek niemetalowego, to może przekonam się do plastiku/włókna węglowego/polimerów. Ot, takie zboczenie ^^. Żeby nie było: lufy karabinowe. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Galaxter Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Witam mam M4 A&K, chciałbym kupic metalowe body i mam 300zł ale nie wiem jakie byłoby najlepsze w tej cenie i by pasowało Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Lao, już robią ;] Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 (edited) plastik ICS jest mega mocny i tylko 2 osoby na forum go połamały No to już 3. Do emki a&k podejdzie, boyi, ca, g&p i pewnie dużo, dużo więcej, ale tego to już nie sprawdzałem. Edited November 2, 2011 by Srubokret Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts