Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

witam, mam problem z HU w MP5, sprawa wygląda tak ze HU ustawiony na 0 już trochę podkręca, w sumie sporo (chyba za groby dystanser) ale pluje po 2 kulki, gdy suwak przestawię troszeczkę do przodu już nie pluje ale kulki lecą w kosmos ;D udało mi się ustawić w miarę ok ale dalej pluje z 2-3 razy na 30 ale się zdarza.

czego to może być wina ??

gumka guarder silikon przezroczysty

komora HU CA

dysza element

Edited by John Petrucci

czyli prawdopodobnie rozwiązaniem będzie zakup dyszy CA?

hmm wspomnę jeszcze o jednej rzeczy która morze mieć znaczenie

korpus mam taki

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2346&name=CA_-_Metalowy_Korpus_MP5_B&T

kiedyś pękła mi ta plastikowa cześć która przykręca się do body i wkłada się w nią komorę HU

skleiłem ją czy może to być problemem? ze jest coś źle poklejone?

czy ew da się gdzieś te cześć dokupić?

edit

przyjrzałem się tej części, była pęknięta w takim miejscu co nie ma wpływu na jej położenie w korpusie :) równie dobrze tego od pękniętego fragmentu mogło by nie być ;)

Edited by John Petrucci

Miałem to samo na tej samej gumce, później się zczaiłem, że gumka była "pomarszczona" - trochę się rozciągnęła, podczas strzelania uszkodził się jeszcze dzyndzel, albo podczas wciągania gumki, aczkolwiek po zamontowaniu nie widziałem żeby było gdzieś naderwane.

Może to wina samej gumki.

Ehh ostatnio przezroczyste Guardery coraz bardziej zawodzą... Ja już montuje tylko zielone G&G (w miarę możliwości). Systemkę miałem tylko raz i krótko, więc się nie wypowiadam. Nie dawno popękany Guarder sprawił, że w akcie desperacji założyłem chińskiego stocka ;D

Mój karabin na tej samej gumce co ty masz też brał po 2 kulki włożyłem systema i nie mam już problemu.

Miałem to samo na tej samej gumce, później się zczaiłem, że gumka była "pomarszczona" - trochę się rozciągnęła, podczas strzelania uszkodził się jeszcze dzyndzel, albo podczas wciągania gumki, aczkolwiek po zamontowaniu nie widziałem żeby było gdzieś naderwane.

Może to wina samej gumki.

czy to zdarzało się czasem sporadycznie czy za kazdym razem?? (każdy strzał)

jaką gumkę najlepiej teraz kupić?

Edited by John Petrucci

No mnie akurat Ares rozpadł się od samego trzymania. Poważnie!! Guma na dzień dobry miała zerwany ten nadlew, co się w frez lufy wsuwa i stabilizuje gumę. Od siebie mogę powiedzieć, jako użytkownik gumek systemy, że to dobra guma, uniwersalna i wytrzymała oczywiście Systema). Kręci na słabych i mocnych replikach. Gumiaka G&G miałem raz i też pozostawił po sobie pozytywne wrażenie.

no dobra to nie wina gumki tylko dyszy jednak, wsadziłem inna gumkę i dalej pluł po 2 a mojego gaurdera tez sprawdziłem w AK i było ok zwracam honor białemu guarderowi :D

dysza na której są problemy ma długość 20,5mm

stara na której "podobno" nie bylo (nie wiem bo to karabin kolegi) ma długość 20,8 mm tylko ze ma trochę po odkepany kołnierz wiec nie nadaje już się

pomocy :)

Edited by John Petrucci

już nie dało się edytować posta, wczoraj rozkręciłem GB i przypiłowałem troszkę listwę odsyłacza aby dysza mniej się chowała ale niestety problem nie zniknąć , trochę rzadziej się przytrafia ale nadal wywalając mag 30 sztuk z raz mi wywali 2 kulki...

co można jeszcze zrobić? dalej piłować listwę odsyłacza?

Hej... Podczas piłowania nie spowodowałeś, że dysza się mniej chowa, tylko bardziej do gumki hopa przylega. Niestety tylko zakup ciut dłuższej dyszy, ponieważ jak pisali poprzednicy musisz zniwelować wolne miejsce podczas cofniętej dyszy (wtedy montują się dwie kulki).

jesteś pewny ze piłując te cześć

123mkd.jpg

nie sprawiłem ze dysza chowa się mniej??

tak mi się wydawało :) poprawcie mnie jeżeli się mylę

Masz rację, piłując konkretnie tę płetwę, spowodowałeś, że dysza cofa się mniej. Niestety nie wiem jak to się na odległości przekłada. No i zbyt mocnym spiłowaniu może się okazać, że popychacz jest za szybko zwalniany. Nie zmieniam zdania, że najbezpieczniej wymienić dyszę.